Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Marmeladă de gutui - Anyta Cooking

Data:03-10-2019

Postat de Anyta Cooking

Marmeladă de gutui, fură inima oricui! Se spune că marmelada provine din Spania, aceasta fiind denumită Membrillo. Rețeta nu este una grea, dar necesită foarte multă răbdare. O carte bună sau un prieten comunicativ ar putea fi de folos în timpul preparării acesteia, iar dacă hotărâți să vă reamintiți de gustul copilăriei, sigur veți reuși cu o marmeladă delicioasă de gutui. Mult spor!

Ingrediente

  • 3 kg de gutui
  • 2 kg de zahăr
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare

Cum facem o marmeladă de gutui dulce și apetisantă?

Mod de preparare marmeladă de gutui:
Curățăm gutuile de coajă și de cotoare. Le spălăm apoi le facem cuburi. Se pun într-un vas, împreună cu zahărul și zeama de lamâie.

Atenție! La alegerea vasului, se recomandă ceramică sau piatră, ca să nu se prindă în timpul fierberii.

anytacooking.ro Aveți nevoie de răbdare, deoarece procesul de fierbere al marmeladei se face la foc foarte mic, timp de aproximativ 1-2 ore, amestecând din când în când, până se formează siropul. anytacooking.ro anytacooking.ro Când marmelada are o textură siropoasă, adaugăm un pahar de apă și lăsăm să fiarbă până se scade apa. La sfârșit se mixează ușor cu blender vertical. Lăsați-o să se răcească, apoi dacă doriți, o puteți porționa în forme de patiserie. Poftă bună! Rețeta și pozele aparțin doamnei Elena Calota și au fost preluate cu acordul ei, de pe grupul culinar Rețete Culinare Împreună. Mulțumim frumos și felicitări pentru această rețetă delicioasă, Elena! Multă sănătate!

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: