PREPARARE
20Gatire
60Timp total
80Bucatarie
RomâneascăPORTII
8- -1 l lapte
- -8 ouă
- -7 linguri zahăr
- -5 linguri zahăr pentru caramelizat
- -2 plicuri zahăr vanilat
Cu aceasta rețetă de cremă de zahăr ars cu siguranță nu vei da greș! O fac mereu în acest mod și iese de fiecare dată foarte delicioasă! Încearc-o și tu și lasă-mi în comentarii părerea ta. Mult spor!
Mod de prepararePentru început eu caramelizez zahărul pe foc și îl dau de jur împrejurul oalei (am folosit o tavă de cozonac). Apoi încălzesc laptele. Bat foarte bine ouăle cu zahărul si zahărul vanilat. După adaug laptele, mai bat compozitia 2 minute și apoi o pun în tava cu zahărul caramelizat.
Voi pune tava cu compoziția de cremă de zahăr ars, intr-o altă tava mai mare cu apă caldă și le voi da la cuptor la temperatura de 165 de grade, pentru aproximativ o oră. Voi lăsa apoi crema la rece, timp de aproximativ 2 ore, după o voi răsturna pe un platou.
Poftă bună! Așa-i că arată delicios?
Pentru mai multe rețete delicioase și creative, vă invit să vă abonați la canalul meu de Youtube și totodată mă puteți urmări și pe pagina mea de Facebook. Dacă doriți produse de calitate superioară la un preț avantajos, vă sugerez să accesați magazinul meu online și nu veți fi dezamăgiți. O zi frumoasă vă doresc! Vă îmbrățișez cu drag!
Puteți urmări mai jos și rețeta video:

Recenzii (25)
Recenzii
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *