Grid star

Avand in vedere temperaturile ridicate , cumparati produsele care se pot topi cu responsabilitate , nu ne asumam responsabilitatea daca produsele se topesc pe timpul transportului

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Pulpă de miel la cuptor

Data:19-07-2019

Postat de Anyta Cooking

Rețeta de pulpă de miel la cuptor cu cartofi are o delicatețe aparte, fiind o rețetă cu care nu veți da greș. Încercați și voi să preparați pulpa de miel în acest mod, deoarece carnea rămâne moale , fragedă și suculentă. Este o rețetă foarte ușoară și sper să vă placă la fel de mult ca și mie. Mult spor!

Ingrediente

Ingrediente: (pentru 3-4 persoane)

  • -1 pulpă de miel de aprox. 1 kg
  • -3 sau 4 cartofi medii
  • -1 ceapă
  • -2 capete de usturoi
  • -1 pahar de vin alb
  • -1 pahar de ulei de măsline
  • -1 pahar de apă
  • -sare
  • -piper negru

Mod de preparare

Mod de preparare carne:

Înmuiem pulpa de miel într-o tavă sau recipient cu apă (fiind acoperită total cu apă), timp de o jumătate de oră, astfel carnea va deveni mai moale.

Într-un castron, amestecăm uleiul, vinul și apa până obținem un sos. După ce a stat pulpa de miel în apă timp de o jumătate de oră, o scoatem pentru a o secționa.

Tăiem în 3 locuri pulpa și o condimentăm peste tot cu puțină sare și piper, după gustul fiecăruia. Eu am pus și putin usturoi zdrobit pe unde am tăiat pulpa.

Vom adăuga apoi cele două capete întregi de usturoi în tavă. Se toarnă amestecul de apă, ulei și vin deasupra.

Mod de coacere:
Așezăm tava în cuptoul preîncălzit la 240 °C. Am pus-o la al doilea nivel din cele cinci pe care le are cuptorul, cu flacără superioară și inferioară. Închidem cuptorul și lăsăm tava să stea pentru o jumătate de oră, fără să-l deschidem.

După ce au trecut cele 30 de minute, scoatem tava din cuptor. Vom scoate apoi și pulpa din tavă pentru o clipă și vom pune cartofii tăiați și ceapa, condimentând cu sare. Întoarcem pulpa de miel, o punem peste cartofi și introducem din nou tava la cuptor, de data asta la 200 °C .

Ne vom uita la cuptor, iar atunci când vedem că se usucă, se mai adaugă apă cu vin alb sau doar apă. Trebuie neapărat să împiedicăm carnea să se usuce! Prin urmare, o vom uda ocazional și o vom întoarce când vedem că s-a făcut maro.

Durează între 1h și 1/2- 2h până când se face carnea. În cazul meu, am avut tava în cuptor timp de 2h și am udat carnea cu sos și am adăugat apă de câte ori era necesar. Dacă vedeți că se face carnea foarte repede la exterior, puteți să puneți folie de aluminiu peste.

Înainte de a stinge focul, lăsăm mielului cu partea de piele în sus, astfel încât să rămână pielea crocantă și mai adăugăm puțină apă și vin, astfel încât să avem un sos bun la servire.

Sunt sigură că acum în bucătăria dumneavoastră este un miros excepțional! Poftă bună!

Sper din suflet că v-a plăcut această rețetă și vă invit să vă postați reușita și pe grupul nostru culinar Rețete Culinare Împreună – Anyta Cooking.

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: