Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Prăjitura Victoria cu Nucă

Data:07-02-2019

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

50

Gatire

60

Timp total

110

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

25

FEL

DESERT

Prăjitura Victoria, o prăjitură fragedă și delicioasă, numai bună pentru iubitorii de nucă. Vă recomand să o încercați, fiind potrivită atât pentru un weekend în familie cât și pentru ocazii speciale. Mult spor!

Ingrediente

Blat 1 :

  • -8 ouă
  • -1 vârf de cuțit de sare
  • -8 linguri zahăr pudră
  • -4 linguri făină
  • -8 linguri nucă macinată
  • -1 lingură fulgi de cocos

Blat 2 :

  • -6 albușuri
  • -10 linguri zahar pudră
  • -150 gr nuci tăiate mărunt
  • -2 linguri de făină

Cremă de vanilie:

  • -5 galbenușuri
  • -100 gr zahăr
  • -40 gr amidon alimentar
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -500 ml lapte
  • -200 gr unt

Carte Cremă de brânză:

  • -300 gr crema de brânză Philadelphia
  • -150 gr zahăr pudră
  • -fulgi de ciocolată pentru decor, sau răzuiți dintr-o ciocolată
Mod de preparare

Mod de preparare blat 1:
Separați gălbenușurile de albusuri. Bateți albușurile spumă, împreună cu praful de sare si zaharul. Adaugati peste bezea galbenusurile, fulgii de cocos, nuca măcinată, făina și omogenizati compozitia. Tapetati o tava cu hartie de copt (37/27 cm). Coaceți blatul in cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 30 de minute. Dupa ce blatul s-a racit îl taiați în două, așa o să avem două foi.

Mod de preparare blat 2:
Bateti albușurile împreună cu zahărul, până obțineți o bezea. Adăugați făina, nucile și omogenizați bine. Turnați compoziția în tava tapetată cu hârtie și coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 25 de minute, până când bezeaua devine aurie.

Mod de preparare cremă de vanilie:Diluati amidonul de porumb cu putin lapte rece. Puneti restul de lapte la fiert și adăugați in esența de vanilie. Între timp, amestecați energic gălbenușurile cu zahărul, până când amestecul devine cremos și se deschide la culoare. În acest amestec adăugați amidonul dizolvat și amestecați bine. Luați laptele de pe foc, lăsați-l să se răcească puțin și turnați laptele călduț peste gălbenușuri în fir subțire, amestecând neîncetat.

Puneți compozitia obținută înapoi pe foc, lasați la foc mediu și amestecați continuu, până se îngroașă crema. Când crema este gata, o puneți intr-un bol, îl acoperiți cu folie de plastic și o lăsați să se racească. Când crema este rece, adăugați untul, aflat la temperatura camerei și mixati.

Mod asamblare prăjitură Victoria:Puneți o foaie din blatul pe care l-ați tăiat în două, un strat de cremă, apoi blatul de bezea, apoi încă un strat de cremă si ulterior cealaltă parte de blat.

Mai jos puteți accesa rețeta video pentru crema de vanilie:

Mod de preparare cremă de brânză:Puneti în bolul mixerului toate ingredientele și bateți pentru aproximativ 3 minute. Întindeți crema peste prajitură și răzuiți ciocolata. Lăsați prajitura peste noapte la frigider, sau cel puțin 3 ore.

Până la urmatoarea rețetă vă doresc toate cele bune. Cu drag, Anyta!

Puteți urmări mai jos rețeta video:

Carte

Recenzii (14)

Recenzii

09-07-2022

Anyuta dragä, retele tale sunt exceptopnale si deosebit de gustoase. Cand fac präjituri, mä inspiriert din retele tale. Esti minunatä si iti Multumesc ❤️‍

17-12-2021

Ff bune si delicoase

Paladuta Mirela

19-01-2020

Multumesc pentru reteta ! E minunata .

Betty

22-12-2019

Mă interesează dacă as putea sa înlocuiesc amidonul și cu ce?

Oprea Ayda

09-12-2019

Mulțumesc draga mea pentru toate rețetele minunate pe care le primesc. Am să încerc să le fac,sper sa mi iasă,pupici.. La vară cînd voi fi din nou în România o să ți solicit și duzele pentru rochite.

Carmen

09-12-2019

Multumesc pt retete.

Marioara

06-12-2019

Mulțumesc frumos pentru rețete , multe dintre ele le am încercat și sunt delicioase !

Simona Voicu

24-04-2019

Multumesc pentru retete,le voi incerca foarte curand,pentru ca arata apetisant.Va pup!

Nadia

13-04-2019

Toate bune şi gustoase! Sincer nu am cuvinte...FELICITĂRI!!! Anyta eşti minunata! Tot timpul ne încânți cu rețete bune...

Anyta Cooking

09-04-2019

Va multumesc 1!!!

Elena Calota

17-02-2019

Cele mai bune rețete, mă bucur din suflet ca ești prietena mea

Ciolan Silvia

08-02-2019

Mulțumesc pentru rețete, o sa le încerc cu plăcere.

Muresan Simona

08-02-2019

Imi place pasticeria foarte mult,in special sa prepar pentu cele 3 fetize .Ieu locuiesc la Roma de 19ani.

Maria Baroianu

07-02-2019

Buna seara Anyta în primul rînd îti multumesc pentru retetele minunate pe care le postezi .Eu sa sti ca am facut aproape toate retetele ce le postezi si sunt delicioase.Te pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: