PREPARARE
50Gatire
60Timp total
110Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
25FEL
DESERTPrăjitura Victoria, o prăjitură fragedă și delicioasă, numai bună pentru iubitorii de nucă. Vă recomand să o încercați, fiind potrivită atât pentru un weekend în familie cât și pentru ocazii speciale. Mult spor!
IngredienteBlat 1 :
- -8 ouă
- -1 vârf de cuțit de sare
- -8 linguri zahăr pudră
- -4 linguri făină
- -8 linguri nucă macinată
- -1 lingură fulgi de cocos
Blat 2 :
- -6 albușuri
- -10 linguri zahar pudră
- -150 gr nuci tăiate mărunt
- -2 linguri de făină
Cremă de vanilie:
- -5 galbenușuri
- -100 gr zahăr
- -40 gr amidon alimentar
- -1 linguriță esență de vanilie
- -500 ml lapte
- -200 gr unt
- -300 gr crema de brânză Philadelphia
- -150 gr zahăr pudră
- -fulgi de ciocolată pentru decor, sau răzuiți dintr-o ciocolată
Mod de preparare blat 1:
Separați gălbenușurile de albusuri. Bateți albușurile spumă, împreună cu praful de sare si zaharul. Adaugati peste bezea galbenusurile, fulgii de cocos, nuca măcinată, făina și omogenizati compozitia. Tapetati o tava cu hartie de copt (37/27 cm). Coaceți blatul in cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 30 de minute. Dupa ce blatul s-a racit îl taiați în două, așa o să avem două foi.
Mod de preparare blat 2:
Bateti albușurile împreună cu zahărul, până obțineți o bezea. Adăugați făina, nucile și omogenizați bine. Turnați compoziția în tava tapetată cu hârtie și coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 25 de minute, până când bezeaua devine aurie.
Mod de preparare cremă de vanilie:Diluati amidonul de porumb cu putin lapte rece. Puneti restul de lapte la fiert și adăugați in esența de vanilie. Între timp, amestecați energic gălbenușurile cu zahărul, până când amestecul devine cremos și se deschide la culoare. În acest amestec adăugați amidonul dizolvat și amestecați bine. Luați laptele de pe foc, lăsați-l să se răcească puțin și turnați laptele călduț peste gălbenușuri în fir subțire, amestecând neîncetat.
Puneți compozitia obținută înapoi pe foc, lasați la foc mediu și amestecați continuu, până se îngroașă crema. Când crema este gata, o puneți intr-un bol, îl acoperiți cu folie de plastic și o lăsați să se racească. Când crema este rece, adăugați untul, aflat la temperatura camerei și mixati.
Mod asamblare prăjitură Victoria:Puneți o foaie din blatul pe care l-ați tăiat în două, un strat de cremă, apoi blatul de bezea, apoi încă un strat de cremă si ulterior cealaltă parte de blat.
Mai jos puteți accesa rețeta video pentru crema de vanilie:
Mod de preparare cremă de brânză:Puneti în bolul mixerului toate ingredientele și bateți pentru aproximativ 3 minute. Întindeți crema peste prajitură și răzuiți ciocolata. Lăsați prajitura peste noapte la frigider, sau cel puțin 3 ore.
Până la urmatoarea rețetă vă doresc toate cele bune. Cu drag, Anyta!
Puteți urmări mai jos rețeta video:
Recenzii (14)
Recenzii
09-07-2022
Anyuta dragä, retele tale sunt exceptopnale si deosebit de gustoase. Cand fac präjituri, mä inspiriert din retele tale. Esti minunatä si iti Multumesc ❤️
17-12-2021
Ff bune si delicoase
Paladuta Mirela
19-01-2020
Multumesc pentru reteta ! E minunata .
Betty
22-12-2019
Mă interesează dacă as putea sa înlocuiesc amidonul și cu ce?
Oprea Ayda
09-12-2019
Mulțumesc draga mea pentru toate rețetele minunate pe care le primesc. Am să încerc să le fac,sper sa mi iasă,pupici.. La vară cînd voi fi din nou în România o să ți solicit și duzele pentru rochite.
Carmen
09-12-2019
Multumesc pt retete.
Marioara
06-12-2019
Mulțumesc frumos pentru rețete , multe dintre ele le am încercat și sunt delicioase !
Simona Voicu
24-04-2019
Multumesc pentru retete,le voi incerca foarte curand,pentru ca arata apetisant.Va pup!
Nadia
13-04-2019
Toate bune şi gustoase! Sincer nu am cuvinte...FELICITĂRI!!! Anyta eşti minunata! Tot timpul ne încânți cu rețete bune...
Anyta Cooking
09-04-2019
Va multumesc 1!!!
Elena Calota
17-02-2019
Cele mai bune rețete, mă bucur din suflet ca ești prietena mea
Ciolan Silvia
08-02-2019
Mulțumesc pentru rețete, o sa le încerc cu plăcere.
Muresan Simona
08-02-2019
Imi place pasticeria foarte mult,in special sa prepar pentu cele 3 fetize .Ieu locuiesc la Roma de 19ani.
Maria Baroianu
07-02-2019
Buna seara Anyta în primul rînd îti multumesc pentru retetele minunate pe care le postezi .Eu sa sti ca am facut aproape toate retetele ce le postezi si sunt delicioase.Te pup
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *