Grid star text-message

Prăjitura Kinder Felie de Lapte

Data:10-02-2019

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

30

Gatire

20

Timp total

50

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

20

FEL

DESERT

Blat:

  • -8 ouă
  • -100 gr zahăr
  • -100 gr miere albine
  • -100 ml lapte
  • -100 ml ulei
  • -50 gr griș
  • -50 gr cacao
  • -150 gr făină
  • -1 linguriță praf copt

Cremă:

  • -150 ml. lapte
  • -100 gr. zahăr
  • -1 linguriţă amidon
  • -10 gr. gelatină
  • -30 ml. apă rece
  • -250 gr. mascarpone
  • -150 gr. lapte condensat
  • -200 ml. smântână pentru frişcă
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -2 linguri de miere

Prăjitura Kinder Felie de Lapte, o prajitură adorată de copii și nu numai. Este pur și simplu un deliciu. Trebuie să încercați și voi rețeta, sigur n-o să vă pară rău. Mult spor!

Mod de preparare

Mod de preparare blat prăjitură Kinder felie de lapte:
Mixăm galbenușurile cu zahărul, până când zahărul este dizolvat complet. Adăugăm laptele, uleiul , mierea și mixăm, până se omogenizează compoziția. Adăugăm ingredientele solide: făina, cacao, grișul și praful de copt, iar apoi omogenizăm. Batem albușurile spumă și le încorporăm în compoziție. Împărțim compoziția în două părți egale și vom coace cele două blaturi pe rând. Turnăm compoziția obținută în tava (dimensiune 32X35) tapetată cu hartie de copt și dăm la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 20 minute. Răsturnăm blatul cu fata în jos pe o hartie de copt și desprindem cu grijă hârtia de copt, cât blatul este încă cald.

Mod de preparare cremă:
Gelatina o punem în apă rece şi o lăsăm la hidratat. Amestecăm amidonul cu laptele şi punem cratiţa pe foc, amestecând continuu, până se îngroașă puţin. Retragem de pe foc şi punem gelatină hidratată, apoi lăsăm să se răcească (acoperim cu o folie alimentară). Batem smântână rece cu zaharul, până obţinem consistenţa dorită. Într-un bol punem crema de lapte răcită, laptele condensat, brânza mascarpone şi mierea. Vom mixa aceste ingrediente, până se omogenizează, apoi vom încorpora frişca bătută. Lăsăm la rece 10-15 minute, dar mai amestecăm de 2-3 ori în acest timp.

Carte Mod de asamblare:
Punem crema peste primul blat și nivelăm bine, apoi acoperim cu al doilea blat şi dăm la rece peste noapte.

POFTĂ BUNĂ!

Vă las mai jos rețeta video, pentru cea mai delicioasă prajitură Kinder Felie de lapte:

Carte

Recenzii (5)

Recenzii

Ancuta Petra

05-05-2020

Multumesc frumos pentru reteta , aceasta prajitura este preferata nepotilor mei.

Anyta Cooking

14-02-2020

Din pacate nu se poate inlocui.

Emilia

30-12-2019

Buna ziua, cu ce as putea inlocui cantitatea de lapte condensat din reteta de kinder felie de lapte? Nu gasesc in tot orasul, din pacate!

Rodica Sandor

25-03-2019

As dori și eu rețete de prăjituri pe care le face-ți dvs. si sunt probate. ..Va mulțumesc.

Fence Lacrimioara Diana

11-02-2019

Ador retetele tale. Am facut prajituri de la tine si pot sa spun ca au iesit chear bine desi nu pot sa spun ca sunt experta dar e reteta buna pas cu pas si ne ies si noua super. De cele mai mandra care le-am facut sunt Craiasa zapezii,Bonty si Amandina. Mi-au iesit ca de cofetarie. Multumim ca existi. Mult succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

NEGRESĂ PUFOASĂ cu CREMĂ DE VANILIE

Blat:

  • – 5 ouă
  • – 200 gr ciocolata cu lapte
  • – 270 gr unt topit
  • – 200 gr faina
  • – 30 gr Cacao
  • – 100 gr zahar
  • – 10 gr praf de copt
  • – varf cutit sare

Crema de Vanilie:

  • – 500 ml lapte
  • – 100 gr zahar
  • – 40 gr amidon de porumb
  • – 6 galbensuri
  • – 2 lingurite esenta de vanilie

Glazura de Ciocolata Alba:

  • – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
  • – 80 gr frica lichida
  • – 50 gr unt

Vezi reteta
Nuci umplute cu cremă de ciocolată - Anyta Cooking

Coji de nuci:

  • – 200 gr unt 82% grăsime
  • – 600 gr făină
  • – 4 ouă
  • – 3/4 linguri zahar
  • – vârf cuțit de sare
  • – coaja de la 1 lămâie

Cremă:

Vezi reteta
Negresă cu Nuci și Nutella - Anyta Cooking

Blat negresă:

  • 300 gr făină
  • 2 ouă
  • 50 gr cacao pudră
  • 120 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 240 ml lapte
  • 220 gr nuci bucăți

Decor:

  • 250 gr nutella
  • căpșuni
  • ciocolată

Vezi reteta
Eclere - Anyta Cooking

Coji:

  • -250 ml apă
  • -150 ml ulei
  • -1 praf de sare
  • -200 g făină
  • -5 ouă

Cremă de vanilie:

  • -12 galbenușuri
  • -200 gr. zahăr
  • -1 litru de lapte
  • -80 gr. amidon de porumb
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
  • – 50 g zahăr

Glazură:

  • -200 g ciocolată
  • -100 g frișcă lichidă

Vezi reteta
Prăjitura Amandină - Anyta Cooking

Blat:

  • – 6 ouă
  • – 1/2 linguriță sare
  • – 150 g zahăr
  • – 40 ml apă
  • – 40 ml ulei
  • – 200 g de făină
  • – 3 linguri de praf cacao
  • – 1 linguriță praf de copt
  • – 1 lingură esență de vanilie

Cremă: (Ganache de ciocolată)

Sirop:

  • – 400 ml apă
  • – 2 linguri praf de cappuccino
  • – 5 ml esență rom
  • – 8 linguri de zahăr

Glazură:

  • – 150 g ciocolată amăruie
  • – 150 ml frișcă lichidă
  • – 30 g unt

Decor:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 1 lingură praf cacao
  • – 50 g zahăr

Vezi reteta
Prăjitură cu foi (cacao și cremă de vanilie) - Anyta Cooking

Foi:

  • – 1 ou
  • – 3 linguri de miere
  • – 150 g zahăr
  • – 2 linguri lapte
  • – 1/2 plic praf de copt
  • – 50 g unt
  • – 2 linguri cacao
  • – 350 g făină
  • – 100 g biscuiți (aproximativ)
  • – un pahar de lapte

Cremă de vanilie:

  • – 6 gălbenușuri
  • – 100 g zahăr
  • – 500 ml lapte
  • – 40 g amidon
  • – 2 linguri esență de vanilie
  • – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)

Glazură de ciocolată:

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: