PREPARARE
30Gatire
20Timp total
50Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTBlat:
- -8 ouă
- -100 gr zahăr
- -100 gr miere albine
- -100 ml lapte
- -100 ml ulei
- -50 gr griș
- -50 gr cacao
- -150 gr făină
- -1 linguriță praf copt
Cremă:
- -150 ml. lapte
- -100 gr. zahăr
- -1 linguriţă amidon
- -10 gr. gelatină
- -30 ml. apă rece
- -250 gr. mascarpone
- -150 gr. lapte condensat
- -200 ml. smântână pentru frişcă
- -1 linguriță esență de vanilie
- -2 linguri de miere
Prăjitura Kinder Felie de Lapte, o prajitură adorată de copii și nu numai. Este pur și simplu un deliciu. Trebuie să încercați și voi rețeta, sigur n-o să vă pară rău. Mult spor!
Mod de preparareMod de preparare blat prăjitură Kinder felie de lapte:
Mixăm galbenușurile cu zahărul, până când zahărul este dizolvat complet. Adăugăm laptele, uleiul , mierea și mixăm, până se omogenizează compoziția. Adăugăm ingredientele solide: făina, cacao, grișul și praful de copt, iar apoi omogenizăm. Batem albușurile spumă și le încorporăm în compoziție. Împărțim compoziția în două părți egale și vom coace cele două blaturi pe rând. Turnăm compoziția obținută în tava (dimensiune 32X35) tapetată cu hartie de copt și dăm la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 20 minute. Răsturnăm blatul cu fata în jos pe o hartie de copt și desprindem cu grijă hârtia de copt, cât blatul este încă cald.
Mod de preparare cremă:
Gelatina o punem în apă rece şi o lăsăm la hidratat. Amestecăm amidonul cu laptele şi punem cratiţa pe foc, amestecând continuu, până se îngroașă puţin. Retragem de pe foc şi punem gelatină hidratată, apoi lăsăm să se răcească (acoperim cu o folie alimentară). Batem smântână rece cu zaharul, până obţinem consistenţa dorită. Într-un bol punem crema de lapte răcită, laptele condensat, brânza mascarpone şi mierea. Vom mixa aceste ingrediente, până se omogenizează, apoi vom încorpora frişca bătută. Lăsăm la rece 10-15 minute, dar mai amestecăm de 2-3 ori în acest timp.
Mod de asamblare:
Punem crema peste primul blat și nivelăm bine, apoi acoperim cu al doilea blat şi dăm la rece peste noapte.
POFTĂ BUNĂ!
Vă las mai jos rețeta video, pentru cea mai delicioasă prajitură Kinder Felie de lapte:

Recenzii (5)
Recenzii
Ancuta Petra
05-05-2020
Multumesc frumos pentru reteta , aceasta prajitura este preferata nepotilor mei.
Anyta Cooking
14-02-2020
Din pacate nu se poate inlocui.
Emilia
30-12-2019
Buna ziua, cu ce as putea inlocui cantitatea de lapte condensat din reteta de kinder felie de lapte? Nu gasesc in tot orasul, din pacate!
Rodica Sandor
25-03-2019
As dori și eu rețete de prăjituri pe care le face-ți dvs. si sunt probate. ..Va mulțumesc.
Fence Lacrimioara Diana
11-02-2019
Ador retetele tale. Am facut prajituri de la tine si pot sa spun ca au iesit chear bine desi nu pot sa spun ca sunt experta dar e reteta buna pas cu pas si ne ies si noua super. De cele mai mandra care le-am facut sunt Craiasa zapezii,Bonty si Amandina. Mi-au iesit ca de cofetarie. Multumim ca existi. Mult succes.
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Retete Recente
Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...
Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...
Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...
Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...
Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...
Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *