PREPARARE
40Gatire
40Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
16FEL
DESERTBlat:
- -6 albușuri
- -25 g ulei
- -100 g zahăr
- -110 g făină
- -1 lingură esență de vanilie
- -un vârt de cuțit de sare
- -1 linguriță praf de copt
Cremă:
- -6 gălbenușuri
- -100 g amidon
- -170 g zahăr
- -130 g ciocolată amăruie
- -600 ml lapte
- -250 g unt
- -1 lingură esență de vanilie
- – aproximativ 300 g de biscuiți simpli
Decor:
- -70 g zahăr
- -250 ml frișcă
- -fulgi de cocos
Prăjitura Crăiasa Zăpezii, gustul ei desăvârșit te va cuceri de la prima înghițitură! Se face ușor și este foarte gustoasă! Încearc-o și tu și surprindeți familia cu acest deliciu! Mult spor!
Mod de preparare blat prăjitura Crăiasa Zăpezii:
Mixăm albușurile cu un praf de sare și cu zahărul, până vom obține o bezea. Apoi vom încorpora esența de vanilie, făina, uleiul, praful de copt și vom mixa în continuare. Întindem într-o tavă uniform compoziția obținută și o dăm la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 20 de minute.
Mod de preparare cremă:
Vom pune într-o oală la fiert 500 ml de lapte. Separat vom amesteca cu un tel gălbenușurile, împreună cu zahărul și esența de vanilie, până se deschid la culoare. Adăugăm amidonul, 100 ml de lapte și omogenizăm. Turnăm compoziția peste laptele pus la fiert și amestecăm mereu, până când crema se îngroașă ca o budincă. Împărțim crema în două boluri. O parte va rămâne de vanilie , iar în cealaltă parte vom adăuga ciocolata ruptă bucățele. Vom acoperi fiecare bol cu cremă cu folie alimentară, până se va răci crema. După ce s-au răcit cele 2 creme, vom adăuga în fiecare 125 g de unt și omogenizăm cu ajutorul unui mixer.
Mod de asamblare prăjitură Crăiasa Zăpezii:
Însiropăm blatul cu lapte. Întindem apoi uniform crema de ciocolată. Peste cremă vom pune un strat de biscuiți înmuiați în lapte. Peste biscuiți întindem uniform crema de vanilie. Dăm prăjitura la frigider 2-3 ore, apoi o decorăm cu frișcă și cocos. Pregătim frișca, mixând smântâna pentru frișcă cu zahărul. Vom întinde cu grijă frișca peste crema de vanilie și vom presura deasupra cocos. Tot ca și decor puteți folosi perle de zahăr.
Secționați cu atenție prăjitura, pentru un aspect plăcut. Poftă bună!
Mai jos puteți urmări rețeta video:

Recenzii (2)
Recenzii
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *