Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Gomboți cu prune

Data:17-04-2018

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

15

Gatire

5

Timp total

20

Bucatarie

Romaneasca

PORTII

0

FEL

crema

Rețeta gomboți cu prune sau găluște cu prune este una tradițonală. Deși pare că aceasta ar fi un desert al toamnei, vă recomand sa o incercati neaparat si cu alte fructe, când nu este sezonul de prune. Nouă ne-au placut la toți și rămâne o tradiție să le avem pe masă, atunci când frunzele încep să-și schimbe culoarea! Mult spor!

Ingrediente

  • -300 g cartofi
  • -sare
  • -30 ml ulei
  • -1 ou
  • -100 g făină
  • -12 prune mici
  • -50 g unt
  • -50 g pesmet
  • -zahăr pudră
  • -scorţişoară pisată
  • -zahăr vanilat

Mod de preparare

Cartofii se fierb în apă cu sare, timp de 30 de minute. Prunele se desfac şi se curăţă de sâmburi, apoi se lasă la scurs. Cartofii fierţi se curăţă de coajă, se zdrobesc şi se amestecă cu uleiul. Când compoziţia s-a răcit, se adaugă făina şi oul. Se amestecă până când se obţine un aluat omogen.

Se pune apoi pe foc o oală cu 2 l de apă, în care se adaugă sare. Prunele scurse se acoperă cu aluat. Se dau prin făină şi se pun pe rând în apa clocotită. Se lasă să fiarbă la foc mic 10–15 minute. Când gomboții sunt fierți, se ridică la suprafata apei și atunci îi puteți scoate.

Într-o tigaie încinsă se rumeneşte pesmetul în unt. Găluştele fierte se scot din apă şi se lasă la scurs. Se tapetează cu pesmet, apoi se pudrează cu zahăr, scorţişoară şi se pot servi. Eu am dublat cantitatile deoarece suntem o familie mare.

Sper să vă fie de folos. Până la următoarea rețetă să aveți spor la gătit! Cu drag, Anyta!

Retete recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: