Grid star text-message

Cornulețe fragede cu rahat de post

Data:15-03-2018

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

20

Gatire

20

Timp total

40

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

20

FEL

DESERT
  • -500 ml apă minerală
  • -5 linguri zahăr
  • -50 g drojdie proaspătă
  • -200 ml ulei
  • -1 linguriță sare
  • -arome (coaja de lămâie, portocală, esență de vanilie sau ce vreti voi)
  • -1 kg făină 000
  • -300 gr rahat (puteti umple cornulețele și cu gem, nucă sau cu ce doriți)

Cornulețe fragede cu rahat, o bunătate care mă duce cu gândul la bunici și vremurile de odinioară. Încearcă și tu aceste bunătăți tradiționale și spune-mi părerea ta în comentarii. Mult spor!

Mod de preparare

Dizolvati drojdia în puțină apă călduța împreună cu o lingură de făină. Faceți un crater în făină și puneți drojdia, apoi lăsați deoparte 10 minute. Odată trecute cele 10 minute, adăugați ingredientele rămase și frământați, până obțineți un aluat nelicpicios. Lăsati la dospit 1 oră.

Carte

Formati cornuletele și le coaceti la 150 de grade, timp de 15 minute, după care le dați prin zahăr pudră. Merită să încercați această rețetă! Eu am rămas impresionată cât de bune sunt, chiar dacă sunt de post. Până la următoarea rețetă să aveti spor! Vă îmbrățișez pe toți. Cu drag, Anyta!

Recenzii (8)

Recenzii

Iuliana

21-11-2019

Multumesc.Super reteta de cornulete de post.

Anyta Cooking

27-04-2019

Da da,linistita o puteti folosi.

Adriana Ellina

11-04-2019

In retete de cornulete spui ca trebuie sa punem drojdie proaspata dar daca nu am si nu gasesc pentru ca nu sint in tara cea uscata nu poate fi folosita?

Anyta Cooking

09-04-2019

Multumesc frumos

Anyta Cooking

09-04-2019

Multumesc frumos

Gabriela Gheorghiță

27-03-2019

Mulțumesc Anyta. Eu făceam fără drojdie și invers 2 părți ulei și 1 apa, sau borș

Eniko

11-03-2019

Multumesc pentru reteta,am ezitatputin,daca o fac sau nu,dar a meritat.Au iesit super bune!Astept si alte retete de post.Multumesc!

Lenuța Dehelean

11-03-2019

Mulțumesc pentru rețetele ce le postați.Sunteti extraordinara.Felicitari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Eclere - Anyta Cooking

Coji:

  • -250 ml apă
  • -150 ml ulei
  • -1 praf de sare
  • -200 g făină
  • -5 ouă

Cremă de vanilie:

  • -12 galbenușuri
  • -200 gr. zahăr
  • -1 litru de lapte
  • -80 gr. amidon de porumb
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
  • – 50 g zahăr

Glazură:

  • -200 g ciocolată
  • -100 g frișcă lichidă

Vezi reteta
Cornuri pufoase cu gem - Anyta Cooking

Aluat cornuri:

  • 550 g făină
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 100 g zahăr
  • 250 ml lapte călduț
  • 30 g unt
  • coajă de lămâie
  • 1 lingură de esență de vanilie
  • 1 vârf cuțit de sare
  • gem (de care doriți)
  • zahăr pudră (decor)

Sirop de zahăr:

  • 250 gr zahăr
  • 120 ml de apă

Vezi reteta
Bomboane Raffaello - Anyta Cooking

  • 100 g de unt topit
  • 100 g de lapte condensat
  • 100 g de mascarpone
  • 300 g de fulgi de cocos
  • 80 g de migdale
  • 1 lingură de miere

Vezi reteta
Fursecuri cu lămâie - Anyta Cooking

  • 70 g unt (grăsime 82%)
  • 150 g zahăr pudră
  • coajă de lămâie
  • esență de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 2 ouă
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 270 g făină
  • colorant alimentar (opțional)

Vezi reteta
Chec pufos cu cacao - Anyta Cooking

  • 200 gr făină
  • 6 ouă
  • 180 gr zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 1 praf de copt (opțional)

Vezi reteta
Marmeladă de gutui - Anyta Cooking

  • 3 kg de gutui
  • 2 kg de zahăr
  • zeama de la o lămâie

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

CĂPȘUNI ÎNVELITE ÎN CIOCOLATĂ BELGIANĂ – Tutorial Valentines Day

Căpșuni învelite în ciocolată belgiană, ce poate fi mai delicios? Cauti o reteta pentru Valentine´s day? Vrei să-ți surpinzi persoana iubită cu ceva special, făcut cu mâinile t ...

Vezi reteta
MUCENICI MOLDOVENEȘTI CU NUCĂ

Mucenici moldovenești cu nucă, rețeta pe care trebuie s-o încerci neapărat. Combinația de nucă și miere este foarte gustoasă. Sper săi vă placă la fel de mult și vouă. Mult spor! Mod de prepara ...

Vezi reteta
Turtă dulce de casă - Rețeta de Crăciun by Anyta Cooking

Turtă dulce de casă delicioasă! Cauți o rețetă de turtă dulce, care se va topi în gură? Ai mai jos rețeta perfectă! Nu-ți trebuie decât câteva ingrediente, formele speciale de Crăciu ...

Vezi reteta
CLĂTITE CU BRÂNZĂ (cele mai PUFOASE-REȚETĂ SIMPLĂ) - Anyta Cooking

Clătite cu brânză, o savoare de neuitat! Cu toții iubim clătitele și avem fel de fel de amintiri legate de mireasma acestora. Eu îmi aduc aminte cu drag de vremea când eram mici și a ...

Vezi reteta
Fursecuri cu ciocolată și nutella - Anyta Cooking

Fursecurile cu ciocolată și nutella sunt extrem de delicioase. Sunt foarte aromate, cu un gust intens de nutella si ciocolată. Le putem consuma la micul dejun, alături de o ceașcă de lapte sau chiar l ...

Vezi reteta
Rețetă Desert Rahat de Casă - Anyta Cooking

Rahat de casă, o rețetă care a făcut furori în grupul culinar: Rețete Culinare Împreună-Anyta Cooking. Zeci de gospodine au încercat-o, iar apoi au postat poze cu reușita lor, fiind ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: