PREPARARE
20Gatire
20Timp total
40Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERT- -500 ml apă minerală
- -5 linguri zahăr
- -50 g drojdie proaspătă
- -200 ml ulei
- -1 linguriță sare
- -arome (coaja de lămâie, portocală, esență de vanilie sau ce vreti voi)
- -1 kg făină 000
- -300 gr rahat (puteti umple cornulețele și cu gem, nucă sau cu ce doriți)
Cornulețe fragede cu rahat, o bunătate care mă duce cu gândul la bunici și vremurile de odinioară. Încearcă și tu aceste bunătăți tradiționale și spune-mi părerea ta în comentarii. Mult spor!
Mod de preparareDizolvati drojdia în puțină apă călduța împreună cu o lingură de făină. Faceți un crater în făină și puneți drojdia, apoi lăsați deoparte 10 minute. Odată trecute cele 10 minute, adăugați ingredientele rămase și frământați, până obțineți un aluat nelicpicios. Lăsati la dospit 1 oră.

Formati cornuletele și le coaceti la 150 de grade, timp de 15 minute, după care le dați prin zahăr pudră. Merită să încercați această rețetă! Eu am rămas impresionată cât de bune sunt, chiar dacă sunt de post. Până la următoarea rețetă să aveti spor! Vă îmbrățișez pe toți. Cu drag, Anyta!
Recenzii (8)
Recenzii
Retete recomandate
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Aluat cornuri:
- 550 g făină
- 30 g drojdie proaspătă
- 100 g zahăr
- 250 ml lapte călduț
- 30 g unt
- coajă de lămâie
- 1 lingură de esență de vanilie
- 1 vârf cuțit de sare
- gem (de care doriți)
- zahăr pudră (decor)
Sirop de zahăr:
- 250 gr zahăr
- 120 ml de apă
- 100 g de unt topit
- 100 g de lapte condensat
- 100 g de mascarpone
- 300 g de fulgi de cocos
- 80 g de migdale
- 1 lingură de miere
- 70 g unt (grăsime 82%)
- 150 g zahăr pudră
- coajă de lămâie
- esență de lămâie
- 1 praf de sare
- 2 ouă
- 3 linguri suc de lămâie
- 1 linguriță praf de copt
- 270 g făină
- colorant alimentar (opțional)
- 200 gr făină
- 6 ouă
- 180 gr zahăr
- 2 linguri cacao
- 4 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 1/2 linguriță esență de vanilie
- 1 praf de copt (opțional)
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *