Grid star text-message

Tort cu cremă de ciocolată albă și brânză

Data:08-02-2019

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

40

Gatire

30

Timp total

70

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

14

FEL

DESERT

Foi:

  • -2 linguri de miere
  • -90 gr de unt
  • -170 gr de zahar
  • -2 ouă
  • -1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • -500 gr de faină

Cremă:

  • -150 gr ciocolată albă
  • -400 ml frișcă îndulcită
  • -200 gr cremă de brânză Philadelphia
  • -7 gr gelatină

Decor:

  • -orice fel de fructe

Tort cu cremă de ciocolată albă și brânză, un deliciu pentru iubitorii de ciocolată albă și nu numai! Vă recomand să încercați această rețetă și sunt sigură că a doua oară o veți face fără să ezitați. Pot spune că sunt o iubitoare a prăjiturilor cu foi, iar atuul acestei rețete este faptul că nu ai nevoie de multe ingrediente și o poți prepara relativ ușor. Visul oricărei mame cu copii pofticioși. Mult spor!

Mod de preparare

Mod de preparare foi:
Pentru început, punem untul, zaharul și mierea pe baie de aburi și amestecam continuu, până se topește untul. Dupa ce untul sa topit, adăugăm cele 2 oua si amestecam foarte, foarte repede. Adăugăm apoi și bicarbonatul de sodiu, continuăm să amestecam înca 1 minut, dupa care luam oala deoparte. Începem sa adaugam faina cernută, putin cate putin si framantam, pana cand obtinem un aluat omogen, care nu se lipește de maini.

Aluatul obtinut îl vom tăia in 3 părti egale și il vom lăsa să se odihneasca timp de 3 minute pe masă. Între timp, ne vom ocupa de decuparea inimioarei. Inimioara am desenat-o pe o hârtie A4, iar cu ajutorul unei foarfece o voi decupa. Este un proces foarte ușor și de asemenea puteți face cifre, litere, sau orice model doriti dumneavoastră. Întindeti prima foaie, puneti inimioara peste ea si o decupati. Vom înțepa aluatul cu o furculiță, din loc in loc. Introduceti inimioara în cuptorul preîncălzit, la 150 de grade timp de 10-12 minute. Procedati la fel și cu celalalte foi.

Mod de preparare cremă:
Pentru inceput, punem un pahar de apa rece peste foile de gelatină și le lăsăm să se hidrateze, timp de 10 minute. Ciocolata ruptă bucățele, o topim la microunde sau pe baie de aburi, după care o lăsăm să ajungă la temperatura camerei. Punem în bolul mixerului crema de brânză, frisca lichidă și incepem să mixăm. Când crema este aproape batută, adăugăm ciocolata alba, care a ajuns la temperatura camerei și cu ajutorul unei spatule o încorporăm. Stoarcem gelatina de apa și o dizolvam în microunde, după care o adaugam peste cremă și omogenizăm bine.

Carte Mod de ansamblare tort:
Punem prima foaie pe un disc si decoram cu crema (puteti pune și cateva bucati de fructe, eu nu am pus). Continuăm la fel si cu celelalte foi, iar la final decorma dupa placul nostru. Eu am folosit zmeură, căpșuni, macarons, bomboane și inimioare, din aluatul ramas. După decorare dati tortul la frigider pentru cel putin 4 ore. În acest timp, foile se vor înmuia de la cremă. Pentru decor eu am folosit duza numarul 607 din setul meu de duze pe care il gasiti în magazinul meu online.

Din aluatul rămas am facut câțiva biscuiti, pe care i-am colorat cu colorant alimentar, care se găsește de asemenea tot în magazinul meu online, alături de o gamă largă de produse și ustensile, utile în bucătărie, toate la un preț foarte accesibil.

anytacooking.ro

Sper că vă place reteta mea, iar dacă aveți nelămuriri, nu ezitați să mă întrebați. Vă aștept să vă abonați la canalul meu de Youtube, unde puteți urmări rețete delicioase postate săptămânal. Cu drag, Anyta!

Puteți urmări mai jos rețeta video a acestui tort:

Carte

Recenzii (2)

Recenzii

Lovin

04-08-2020

F bun 10 meritați poate și mai mult.

Vlaescu Ligia Cristiana

11-02-2019

Sa mai publicati retete de prajituri si torturi. Va multumim ca existati!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Tort diplomat - Anyta Cooking

Tort:

  • – 40 bucăți pișcoturi
  • – 600 ml smântână pentru frișcă
  • – 6 gălbenușuri
  • – 240 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 1/2 esență de vanilie
  • – 100 ml suc de portocale
  • – 20 g gelatină
  • – 50 ml zeamă de lămâie
  • – 200 g felii de ananas din compot
  • – 200 ml zeamă de compot (ananas)
  • – 200 g piersici din compot

Decor:

  • – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
  • – 50 g zahăr
  • – 200 ml smântână pentru frișcă

Vezi reteta
Tort Stracciatella - Anyta Cooking

Blat:

  • – 250 g biscuiți zdrobiți
  • – 140 g unt topit
  • – 30 g praf de cacao

Cremă:

  • – 500 g iaurt stracciatella
  • – 200 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 25 g gelatină
  • – 500 ml smântână pentru frișcă
  • – 100 g ciocolată tăiată mărunt

Glazură:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 200 ml ciocolată
  • – 40 g unt

Decor:

  • – zmeură

Vezi reteta
Tort cu fructe de pădure - fără coacere

Blat:

  • -220 gr de bicuiți
  • -100 gr unt topit
  • -tavă detașabilă de 25 cm

Mousse

  • -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
  • -600 ml de smântână pentru frișcă
  • -17 gr de gelatină
  • -180 gr de zahăr
  • -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)

Decor

Vezi reteta
Cheesecake cu căpșuni fără coacere

Blat:

  • -200g de biscuiți simpli
  • -120 g de unt topit
  • -tavă detașabilă de 25 cm

Mousse căpșuni:

  • -450 g de căpșuni
  • -550 ml de smântână pentru frișcă
  • -400 g de cremă de brânză Philadelphia
  • -250 gr de zahăr
  • -18 grame de gelatină

Jeleu:

  • -200 g de căpșuni
  • -50 g de zahăr
  • -200 ml de apă
  • -6 gr de gelatină

Decor:

  • -250 g de capșuni (aproximativ)

Vezi reteta
Pască cu brânză dulce, smântână și stafide (fără aluat)

  • -750 g de brânză de vaci scursă bine
  • -250 ml de smântână
  • -200 g de zahăr
  • -7 ouă
  • -50 g de unt
  • -130 g de făină
  • -70 g de griș
  • -150 g de stafide
  • -esență de vanilie
  • -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală

Vezi reteta
Tort Ferrero Rocher și Nutella fără coacere

Blat:

  • -250 g biscuiți simpli
  • -120 g unt
  • -1 lingură cacao
  • -1 lingură zahăr

Mousse :

  • -12 bomboane ferrero
  • -300 g nutella
  • -400 ml smântână pentru frișcă
  • -15 gr gelatină
  • -250 ml lapte

Ganache:

  • -300 gr ciocolată cu lapte
  • -250 ml smântână pentru frișcă
  • -40 gr unt

Decor:

  • -crema Ganache rămasă
  • -100 ml smântână pentru frișcă
  • -bomboane ferrero
  • -spray auriu

Vezi reteta

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Tort cu Cremă de Zahăr Ars și Mere

Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...

Vezi reteta
Cheesecake OREO fără coacere

  Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Mod de preparare Mod de preparare blat chee ...

Vezi reteta
Cheesecake fără coacere cu afine (cremos, delicios și fără gelatină) - Anyta Cooking

Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...

Vezi reteta
Cheesecake cu lămâie fără coacere - Anyta Cooking

Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...

Vezi reteta
BLAT DE TORT PUFOS ȘI ÎNALT CU VANILIE - Anyta Cooking (Cea mai bună rețetă)

Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...

Vezi reteta
TORT TRIO DE CIOCOLATA RETETA PAS CU PAS - Anyta Cooking

Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

- 13%

Blue Polished Choco M

35.50 Lei
31.00 lei

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: