PREPARARE
40Gatire
30Timp total
70Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
14FEL
DESERTFoi:
- -2 linguri de miere
- -90 gr de unt
- -170 gr de zahar
- -2 ouă
- -1 linguriță bicarbonat de sodiu
- -500 gr de faină
Cremă:
- -150 gr ciocolată albă
- -400 ml frișcă îndulcită
- -200 gr cremă de brânză Philadelphia
- -7 gr gelatină
Decor:
- -orice fel de fructe
Tort cu cremă de ciocolată albă și brânză, un deliciu pentru iubitorii de ciocolată albă și nu numai! Vă recomand să încercați această rețetă și sunt sigură că a doua oară o veți face fără să ezitați. Pot spune că sunt o iubitoare a prăjiturilor cu foi, iar atuul acestei rețete este faptul că nu ai nevoie de multe ingrediente și o poți prepara relativ ușor. Visul oricărei mame cu copii pofticioși. Mult spor!
Mod de preparare foi:
Pentru început, punem untul, zaharul și mierea pe baie de aburi și amestecam continuu, până se topește untul. Dupa ce untul sa topit, adăugăm cele 2 oua si amestecam foarte, foarte repede. Adăugăm apoi și bicarbonatul de sodiu, continuăm să amestecam înca 1 minut, dupa care luam oala deoparte. Începem sa adaugam faina cernută, putin cate putin si framantam, pana cand obtinem un aluat omogen, care nu se lipește de maini.
Aluatul obtinut îl vom tăia in 3 părti egale și il vom lăsa să se odihneasca timp de 3 minute pe masă. Între timp, ne vom ocupa de decuparea inimioarei. Inimioara am desenat-o pe o hârtie A4, iar cu ajutorul unei foarfece o voi decupa. Este un proces foarte ușor și de asemenea puteți face cifre, litere, sau orice model doriti dumneavoastră. Întindeti prima foaie, puneti inimioara peste ea si o decupati. Vom înțepa aluatul cu o furculiță, din loc in loc. Introduceti inimioara în cuptorul preîncălzit, la 150 de grade timp de 10-12 minute. Procedati la fel și cu celalalte foi.
Mod de preparare cremă:
Pentru inceput, punem un pahar de apa rece peste foile de gelatină și le lăsăm să se hidrateze, timp de 10 minute. Ciocolata ruptă bucățele, o topim la microunde sau pe baie de aburi, după care o lăsăm să ajungă la temperatura camerei. Punem în bolul mixerului crema de brânză, frisca lichidă și incepem să mixăm. Când crema este aproape batută, adăugăm ciocolata alba, care a ajuns la temperatura camerei și cu ajutorul unei spatule o încorporăm. Stoarcem gelatina de apa și o dizolvam în microunde, după care o adaugam peste cremă și omogenizăm bine.
Mod de ansamblare tort:
Punem prima foaie pe un disc si decoram cu crema (puteti pune și cateva bucati de fructe, eu nu am pus). Continuăm la fel si cu celelalte foi, iar la final decorma dupa placul nostru. Eu am folosit zmeură, căpșuni, macarons, bomboane și inimioare, din aluatul ramas. După decorare dati tortul la frigider pentru cel putin 4 ore. În acest timp, foile se vor înmuia de la cremă. Pentru decor eu am folosit duza numarul 607 din setul meu de duze pe care il gasiti în magazinul meu online.
Din aluatul rămas am facut câțiva biscuiti, pe care i-am colorat cu colorant alimentar, care se găsește de asemenea tot în magazinul meu online, alături de o gamă largă de produse și ustensile, utile în bucătărie, toate la un preț foarte accesibil.
Sper că vă place reteta mea, iar dacă aveți nelămuriri, nu ezitați să mă întrebați. Vă aștept să vă abonați la canalul meu de Youtube, unde puteți urmări rețete delicioase postate săptămânal. Cu drag, Anyta!
Puteți urmări mai jos rețeta video a acestui tort:

Recenzii (2)
Recenzii
Retete recomandate
Tort:
- – 40 bucăți pișcoturi
- – 600 ml smântână pentru frișcă
- – 6 gălbenușuri
- – 240 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 1/2 esență de vanilie
- – 100 ml suc de portocale
- – 20 g gelatină
- – 50 ml zeamă de lămâie
- – 200 g felii de ananas din compot
- – 200 ml zeamă de compot (ananas)
- – 200 g piersici din compot
Decor:
- – 300 g mix de fructe : căpșuni, struguri,kiwi etc..decorați după gust
- – 50 g zahăr
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat:
- – 250 g biscuiți zdrobiți
- – 140 g unt topit
- – 30 g praf de cacao
Cremă:
- – 500 g iaurt stracciatella
- – 200 g zahăr
- – 100 ml lapte
- – 25 g gelatină
- – 500 ml smântână pentru frișcă
- – 100 g ciocolată tăiată mărunt
Glazură:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 200 ml ciocolată
- – 40 g unt
Decor:
- – zmeură
Blat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere
Blat:
- -200g de biscuiți simpli
- -120 g de unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse căpșuni:
- -450 g de căpșuni
- -550 ml de smântână pentru frișcă
- -400 g de cremă de brânză Philadelphia
- -250 gr de zahăr
- -18 grame de gelatină
Jeleu:
- -200 g de căpșuni
- -50 g de zahăr
- -200 ml de apă
- -6 gr de gelatină
Decor:
- -250 g de capșuni (aproximativ)
- -750 g de brânză de vaci scursă bine
- -250 ml de smântână
- -200 g de zahăr
- -7 ouă
- -50 g de unt
- -130 g de făină
- -70 g de griș
- -150 g de stafide
- -esență de vanilie
- -coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
Blat:
- -250 g biscuiți simpli
- -120 g unt
- -1 lingură cacao
- -1 lingură zahăr
Mousse :
- -12 bomboane ferrero
- -300 g nutella
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -15 gr gelatină
- -250 ml lapte
Ganache:
- -300 gr ciocolată cu lapte
- -250 ml smântână pentru frișcă
- -40 gr unt
Decor:
- -crema Ganache rămasă
- -100 ml smântână pentru frișcă
- -bomboane ferrero
- -spray auriu
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *