Prăjitură cu foi (cacao și cremă de vanilie) - Anyta Cooking
Data:30-10-2019
PREPARARE
120Gatire
120Timp total
240Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
8FEL
DESERTFoi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Prăjitura cu foi de cacao și cremă de vanilie poate fi preferata familiei voastre. Nu numai pentru că pentru că este o rețetă simplă, ci și pentru că e în același timp și foarte gustoasă. Această rețetă o puteți adapta la mai multe feluri de prăjituri cu foi, exemple bune putând fi următoarele: prăjitură umplută cu cremă de cocos, miere, mere, prune, bulion, cremă de nucă… Dacă vă plac prăjiturile cu foi, va invit s-o încercați, vă asigur că va fi pe placul tuturor. Mult spor!
Prăjitură cu foi de cacao și vanilie, perfect pentru o după masă petrecută cu familia. Foile de cacao împreună cu crema de vanilie formează un desert excelent și ușor de pregătit.
Mod de preparare foi:
Luați oala de pe foc și adăugați făina, praful de copt și cacao, apoi amestecați până obțineți un aluat. Împărțiți aluatul obținut în trei părți egale.
Cu ajutorul unui sucitor, formați foi de dimensiunea tăvii de copt (23x33cm) și coaceți foile la 170 grade, timp de 10 minute (aproximativ).
Nu vă faceți griji! Când foile se răcesc, vor fi crocante.
Mod de preparare cremă de vanilie:
Crema de vanilie (crema de patiserie) este umplutura clasică pentru eclere, choux a la crème, cremșnit, cremeș, cornuri, cornulețe umplute, prăjituri cu fructe și tarte.
Aceasta se prepară îndeplinind următorii pași:
Diluați amidonul de porumb cu puțin lapte rece. Puneți restul de lapte la fiert și adăugați esența de vanilie. Între timp amestecați gălbenușurile cu zahărul, până obțineți un amestec cremos și deschis la culoare. Adăugați apoi amidonul de porumb dizolvat și amestecați bine.
Turnați laptele călduț peste gălbenușuri, amestecând neîncetat. La urmă, lăsăm la foc mediu, amestecând neîncetat, până se îngroașă crema. Mutați ulterior oala de pe foc, așteptați să se răcească și apoi puteți folosi crema. Când aceasta s-a răcit, încorporați untul (300 g) și mixați bine, apoi dați-o la frigider pentru cel puțin o oră.
Puteți vedea cum se prepară crema de vanilie și în acest video:
Mod asamblare prăjitură cu foi:
Așezați prima foaie, ungeți foaia cu cremă, puneți a doua foaie și un alt strat de cremă. Înmuiați biscuiții în lapte și așezați-i peste cremă, iar peste ei puneți crema rămasă. La urmă, acoperiți cu ultima foaie.
Mod de preparare glazură:
Puneți toate ingredientele într-o farfurie pentru un minut (aproximativ) în microunde, apoi amestecați energic. Glazurați prăjitura și decorați-o după bunul plac.
Înainte de a servi: lăsați prăjitura cu foi cacao la frigider peste noapte.
Poftă bună!
Sper să vă placă și vouă la fel de mult. VĂ PUP ȘI SPOR LA GĂTIT!
Dacă aveți întrebări, nu ezitați să mă întrebați! Sunt prezentă pe rețelele sociale: Facebook, Instagram, Youtube.
V-a plăcut prăjiturica? Încercați și alte rețete similare: Prăjitura Tosca

Recenzii (1)
Recenzii
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *