PREPARARE
50Gatire
30Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
10FEL
DESERTBlat:
- -7 ouă
- -200 g zahăr pudră
- -15 linguri apă călduță
- -200 g făină
- -1 praf de copt
- -2 linguri cacao
Cremă:
- -3 plicuri budincă de vanilie
- -700 ml lapte
- -7 linguri zahăr
- -3 plicuri zahăr vanilat/1 linguriță esență de vanilie
- -7 albușuri de ou
Frișcă :
- -500 ml smântână pentru frișcă
- -3 linguri zahăr pudră
Decor:
- -100 g ciocolată
Cremșnit American, cea mai iubita și încercată rețetă din 2018. Încearc-o și tu și lasă-mi părerea ta în comentarii! Mult spor!
Mod de preparare blat cremșnit American:
Separăm gălbenușurile de albușuri. Frecăm gălbenușurile spumă cu 100 gr de zahăr, apoi adăugăm ușurel apă căldută. Amestecăm făina cu praful de copt și cu praful de cacao, după care le încorporăm în compoziția de gălbenușuri. Batem spumá tare albușurile cu 100 grame zahăr, iar apoi cu ajutorul spatulei le adăugăm peste gălbenușuri. Ungem tava cu ulei, o tapetăm cu hârtie de copt, turnăm compoziția obținută anterior în tava cu diametrul de 27×37cm și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 20-25 minute. Între timp pregătim crema.
Mod de preparare cremă:
Dizolvăm praful de budincă în lapte, adăugăm 3 linguri de zahăr și vanilia, apoi fierbem până obținem o cremă omogenă. Batem spumá cele 7 albușuri cu 4 linguri de zahăr pudră și ușurel amestecăm spuma în budincă, având grijă să nu se rupă spuma. Nivelăm crema peste blatul din tavă și dăm înapoi la cuptor pentru încă 5-8 minute la 150 grade, pentru a se întări crema, după care lăsăm prăjitura la frigider, pentru a se răci complet. Între timp pregătim frișca.
Mod de preparare frișcă:
Batem smântâna pentru frișcă cu 3 linguri de zahăr pudră, până obținem o spumă tare. Nivelăm frișca bătută peste cremă, apoi decorăm cu ciocolata răzuită și dăm prájitura la rece, pentru 1,5 -2 ore. După ce am lăsat prăjitura la rece, o putem felia, iar apoi minunatul cremșnit American este gata de servit. Poftă bună!



Sper că v-a ieșit un cremșnit American delicios! Vă aștept cu drag în grupul meu de Facebook – Rețete Culinare Împreună, ca să ne fim o inspirație unii altora. Până la urmatoarea rețetă, să aveți spor la gătit! Cu drag, Anyta!
Am folosit Urmatoarele Ustensile si Ingrediente:
Recenzii (14)
Recenzii
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *