Pasca cu branza dulce si smantana, fara aluat

Chiftelute in sos de tomate, mazare si cartofi prajiti
11 aprilie 2018
Crema caramel cu frisca
27 martie 2018
Toate

Pasca cu branza dulce si smantana, fara aluat



Ingrediente:

- 750 g de brânză de vaci scursă bine

- 250 ml de smântână

- 200 g de zahăr 

- 7 ouă

- 50 g de unt

- 130 g de făină

- 70 g de griș

- 150 g de stafide

- esență de vanilie

- coajă rasă de citrice: lamaie, portocala
 

Mod de preparare:

Spargeți ouăle și puneți-le într-un vas încăpător.
Adăugați zahărul și esența de vanilie.
Amestecați cu mixerul sau un tel până când ouăle devin cremoase.
Adăugați apoi brânza, și amestecați cu o spatula.
Adăugați untul topit, și amestecați până la omogenizare.
Incorporați putin cate putin făina și amestecați bine.
Adăugați treptat și grișul, până se incorporează bine (nu uitati de coaja de lamaie si portocala).
Incorporați smântâna și la final adăugați stafidele (acestea pot fi lăsate la înmuiat inainte in esenta de rom sau lapte, apoi tavalite prin faina alba).
 
Pentru a coace pasca, am folosit o forma detasabila rotunda, cu diametru de 26 cm tapetată cu hartie de copt.
 
Am copt pasca la 170 de grade aproximativ o oră. Este gata când devine aurie pe centru și maronie pe margini.
Nu o scoateți imediat, lăsați-o să se răcească in cuptor peste noapte pentru a se închega bine.
 
Astept opiniile si pozele voastre despre aceasta delicioasa pasca.
 
Va imbratisez pe toti!
Cu drag, Anyta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *