PREPARARE
40Gatire
20Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTAluat:
- – 1 ou
- – 400 g făină
- -2 lingurite ghimbir macinat
- -2 lingurițe scorțișoară măcinată
- -1 linguriță bicarbonat
- -1/2 lingurița cuișoare măcinate
- – 1 praf de sare
- – 170 g unt 80%
- – 150 g zahăr brun
- – 80 ml miere
Glazură:
- -370 g zahar pudră
- -2 lingurițe zeamă de lămâie
- – 2 albușuri
- –decupatoare
Turtă dulce de casă delicioasă! Cauți o rețetă de turtă dulce, care se va topi în gură? Ai mai jos rețeta perfectă! Nu-ți trebuie decât câteva ingrediente, formele speciale de Crăciun și puțină răbdare și te poți apuca de treabă. Sigur vei avea parte de un rezultat uimitor. Mult spor!
MOD DE PREPARARE ALUAT TURTĂ DULCE DE CASĂ:
Într-un vas punem toate ingredientele, făină, scorțișoară, ghimbirul, cuișoarele măcinate, bicarbonatul de sodiu și un praf de sare. Separat, batem untul cu zaharul pentru 2-3 minute. Adaugăm oul și mierea, apoi frământăm până obținem un aluat.
Punem aluatul obținut pe blatul presărat cu făină. Frământăm câteva secunde aluatul, apoi îi dăm o formă rotundă, îl învelim în folie alimentară și îl lăsăm la frigider pentru minim o oră. Aluatul poate fi făcut și cu o zi înainte și lăsat la frigider până la rulare (dar îl scoateți din frigider cu o jumatate de oră înainte de a începe modelarea) .
Odată racit aluatul, îl intindem cu sucitorul între doua foi de copt presarate usor cu faina, pana cand ajungi la o grosime de cca 0.5 cm. Decupam turta dulce cu formele speciale si le asezam intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
Restul de aluat îl poți trece din nou prin acelasi procedeu, dupa ce il framanti si rulezi din nou. Dam turta dulce la cuptor pentru 10-12 minute la 170 de grade, sau pana cand devin usor aurii.
Combinăm toate cele 3 ingrediente în bolul mixerului și amestecăm aproximativ 5-7 minute, până când obținem o consistență omogenă și groasă, similară lipiciului.
În acest fel puteți separa diferite cantități, dacă le preferați colorate, eu însă am colorat o parte verde pentru braduleți. Vă recomand să folosiți colorant gel sau pastă, pentru a nu afecta consistența glazurii. Puteți de asemenea să le adăugați diferite arome.
Diluăm apoi glazura regală cu câte 1 linguriță de apă rece, treptat, până când consistența glazurii este în continuare groasă, dar curge fluid din lingură, iar urmele lăsate de firul de glazură dispar complet în compoziție în 10 secunde.
Folosește un pos cu vârful cat mai mic, pentru a avea un control mai bun al glazurii. Glazură regală gata pregatită se găsește la un preț accesibil direct pe site-ul meu.
Diferite decoratiuni din zahar, materii prime cât și ustensile, menite pentru a vă ușura munca puteți găsi în magazinul meu online.
Nu uitați să îmi trimiteți poze cu turta dulce, vă îmbrățișez si vă doresc sărbători fericite!!!

Am folosit Urmatoarele Ustensile si Ingrediente:
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Eclere delicioase, pufoase chiar la tine acasă! Cea mai bună rețetă de eclere, căci dacă vine vorba de eclere, cele făcute acasă sunt întotdeauna mai bune. Încercați rețeta și îmi ve ...
Cornuri pufoase cu gem, care se prepară incredibil de repede și dispar cu mult înainte să observi! Cornulețele sunt perfecte pentru micul dejun, servit la școală sau la muncă, dar e bună alegere ...
Bomboane Raffaello cu nucă de cocos şi migdale delicioase se prepară ușor, chiar la tine acasă.Timp puțin, ingrediente puține, gust extraordinar! Până acum ai cumpărat de la magazin bomboanele R ...
Fursecuri cu lămâie, o rețetă simplă și super delicioasă cu un rezultat apetisant! Sper să încercați această rețetă aromată și parfumată. Această rețetă de fursecuri cu lămâie o pute ...
Chec pufos cu cacao și vanilie, o rețetă de chec simplă, economică, dar și rapidă. În cazul în care preferați alte gusturi, sau pur și simplu sunteți pasionați de checuri și doriți să &ici ...
Marmeladă de gutui, fură inima oricui! Se spune că marmelada provine din Spania, aceasta fiind denumită Membrillo. Rețeta nu este una grea, dar necesită foarte multă răbdare. O carte bună sau un priet ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *