PREPARARE
40Gatire
40Timp total
80Bucatarie
FRANCEZAPORTII
24FEL
DESERTMACARONS:
- 200 g pudră de migdale (făină de migdale)
- 200 g zahăr pudră
- 200 g zahăr tos
- 50 ml apă
- 150 g albuș
- un vârf de linguriță colorant
UMPLUTURĂ:
- 350 g gem de zmeură
- mascarpone (opțional)
- ganache de ciocolată albă (după preferințe)
Macarons, un deliciu culinar! Cele mai apreciate prăjiturele în cofetăriile din toată lumea, cu o textură crocantă la exterior și moale la interior, colorate în toate nuanțele curcubeului, cu zeci de variante de umpluturi. Macarons atrag prin eleganță și delicatețe. Multă lume m-a întrebat cum se fac macarons? După câteva eșecuri am reușit să fac și eu aceste delicatese. Nu vă fie frică, cu siguranță veți reuși și voi. Dacă mie mi-au ieșit, vouă de ce nu? Încercați cu încredere, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Mult spor!
Mod de peparare macarons:
Cântărește separat 75 g albuș și pune-l deoparte, iar restul pune-l în bolul mixerului. Recomandare: folosește un mixer planetar sau mixer static.
Pune la fiert zahărul tos cu apă, pentru a pregăti un sirop. În timp ce aștepți fierberea siropului, poți să mixezi albușurile pentru bezea. Când siropul începe să fiarbă, toarnă-l imediat în bol, peste albuș. Continuă să bați spuma, până când bezeaua este tare și lucioasă.
La final, adaugă colorantul și continuă mixarea, până când bezeaua are o culoare uniformă. Amestecă într-un bol zahărul pudră cu făina de migdale, cât să le omogenizezi. Cerne zahărul pudră și faina de migdale, apoi amestecă albușurile lăsate deoparte cu făina și zahărul. În acest amestec încorporează încet bezeaua pregătită.
Toarnă bezeaua franțuzească în tavă (pregătită cu hârtie de copt) cu poșul de patisserie (cu dui de 8 mm) la distanță de 1,5-2 cm. Ține poșul perfect perpendicular pe tavă. Fiecare macaron turnat NU trebuie să fie mai mare de 2 cm în diametru.
Bate tava cu podul palmei pentru a aplatiza complet prăjiturelele macarons și pentru a scoate eventualele bule de aer, apoi lasă deoparte timp de 30-60 minute, până când fiecare macarons se usucă la suprafață (le atingi și nu se lipesc de deget) .
Dacă doriți să faceți macarons colorați, ca și ai mei din poză, împărțiți compoziția în două părți egale, colorați cu nuanțe diferite și adăugați compoziția în poș (fiecare parte a poșului trebuie să aibă o culoare)
Mod de coacere:
A. Dacă aveți cuptor cu ventilație, încingeți-l la 150 de grade și coaceți macarons timp de 15 minute.
B. Dacă aveți cuptor cu convecție, puteți ridica temperatura la 160 de grade și apoi coaceți macarons, timp de 14 minute.
Atenție! Temperatura ideală variază de la un cuptor la altul, de aceea poți face testul cu o porție mică la început, pentru a stabili temperatura ideală pentru cuptorul tău.
Mod de asamblare:
Când prăjiturelele macarons s-au răcit, lipește-i doi câte doi, cu 5-7 g gem de zmeură(sau alte tipuri de cremă, în funcție de gusturile personale- de exemplu Ganache de ciocolată albă.) și pune-i la frigider timp de 48 ore.
Poftă bună!

Sper să vă fie de folos această rețetă originală de macarons! Aștept cu nerăbdare pozele vostre cu macarons colorați pe grupul Rețete Culinare Împreună, cu drag Anyta!
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *