Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Papanași cu brânză de vaci

Data:10-04-2019

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

20

Gatire

30

Timp total

50

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

8

FEL

DESERT

Rețeta de papanași cu brânză de vaci este un desert foarte delicios, tipic românesc, ideal pentru orice fel de evenimente. Sper să vă placă! Mult spor!

Ingrediente
  • -500 g brânză grasă de vaci
  • -100 g zahăr
  • -2 ouă
  • -1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • -1 lingură zeamă de lămâie
  • -1 plic zahăr vanilat
  • -1 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • -1 vârf de cuţit de sare
  • -200 g făină (plus 1-2 linguri)
  • -300 g smântână
  • -200 g dulceaţă (de care doriți)
  • -100 g zahăr pudră (preferabil vanilat)
  • -500-700 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare

Mod de preparare aluat papanași cu brânză de vaci:
Cerneţi bine făina. Amestecaţi manual brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat şi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Adăugaţi cele 200 de gr de făina şi coaja de lămâie. Amestecaţi bine. Dacă este necesar, în funcţie de densitatea brânzei, adăugaţi 1-2 linguri de făină suplimentar. Lasati aluatul la odihnit 15 min. Puneţi uleiul la încins într-o tigaie sau cratiţă adâncă.

Carte Mod de asamblare:
Pe o suprafaţă de lucru curată şi uscată, pudraţi făină. Împărţiţi aluatul în 8 linguri de cocă pentru papanaşi şi 8 linguriţe pentru capacul rotund al acestora. Cu mâna dată prin făină formaţi 8 discuri şi tot atâtea biluţe din aluat. Treceţi degetul arătător prin făină şi înfigeţi-l în discul de cocă. Rotiţi circular degetul pentru a obţine un orificiu central în aluat. În uleiul încins, la temperatură mică, rumeniţi câte 2 papanaşi deodată – în funcţie de dimensiunea vasului de prăjire – şi tot atâtea biluţe, pe ambele părţi.

În mod normal, papanașii se prăjesc cam 5-6 minute fiecare. Acest timp depinde de mărimea papanașilor și de nivelul uleiului din vasul de prăjire. Este foarte important ca focul să fie mic pentru ca papanașii să nu se prăjească doar la suprafață și să rămână cruzi în mijloc.

Scoateţi papanaşii, pe măsură ce sunt prăjiţi, şi puneţi-i la scurs de excesul de grăsime pe un prosop de hârtie. Mai întâi, veți scoate bilele pentru că, fiind mai mici, se vor face primele. Papanaşii se servesc cu un brâu de smântână asezonat cu dulceaţă și pudraţi cu zahăr pudră (dar îi puteți consuma și cu nutella).

Puteți accesa rețeta video mai jos:

Carte

Recenzii (4)

Recenzii

Mihaela

05-10-2020

Astazi o sa incerc si eu reteta

05-10-2020

Minunata reteta nota 10 .Felicitari !

05-10-2020

Felicitări 10 !!!

Elena

05-10-2019

Va apreciez, foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

CĂPȘUNI ÎNVELITE ÎN CIOCOLATĂ BELGIANĂ – Tutorial Valentines Day

Vezi reteta
MUCENICI MOLDOVENEȘTI CU NUCĂ

Vezi reteta
Turtă dulce de casă - Rețeta de Crăciun by Anyta Cooking

Vezi reteta
CLĂTITE CU BRÂNZĂ (cele mai PUFOASE-REȚETĂ SIMPLĂ) - Anyta Cooking

Vezi reteta
Fursecuri cu ciocolată și nutella - Anyta Cooking

Vezi reteta
Rețetă Desert Rahat de Casă - Anyta Cooking

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: