PREPARARE
50Gatire
60Timp total
110Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
25FEL
DESERTBlat 1 :
- -8 ouă
- -1 vârf de cuțit de sare
- -8 linguri zahăr pudră
- -4 linguri făină
- -8 linguri nucă macinată
- -1 lingură fulgi de cocos
Blat 2 :
- -6 albușuri
- -10 linguri zahar pudră
- -150 gr nuci tăiate mărunt
- -2 linguri de făină
Cremă de vanilie:
- -5 galbenușuri
- -100 gr zahăr
- -40 gr amidon alimentar
- -1 linguriță esență de vanilie
- -500 ml lapte
- -200 gr unt
Cremă de brânză:
- -300 gr crema de brânză Philadelphia
- -150 gr zahăr pudră
- -fulgi de ciocolată pentru decor, sau răzuiți dintr-o ciocolată
Prăjitura Victoria, o prăjitură fragedă și delicioasă, numai bună pentru iubitorii de nucă. Vă recomand să o încercați, fiind potrivită atât pentru un weekend în familie cât și pentru ocazii speciale. Mult spor!
Mod de preparareMod de preparare blat 1:
Separați gălbenușurile de albusuri. Bateți albușurile spumă, împreună cu praful de sare si zaharul. Adaugati peste bezea galbenusurile, fulgii de cocos, nuca măcinată, făina și omogenizati compozitia. Tapetati o tava cu hartie de copt (37/27 cm). Coaceți blatul in cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 30 de minute. Dupa ce blatul s-a racit îl taiați în două, așa o să avem două foi.
Mod de preparare blat 2:
Bateti albușurile împreună cu zahărul, până obțineți o bezea. Adăugați făina, nucile și omogenizați bine. Turnați compoziția în tava tapetată cu hârtie și coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 25 de minute, până când bezeaua devine aurie.
Mod de preparare cremă de vanilie:Diluati amidonul de porumb cu putin lapte rece. Puneti restul de lapte la fiert și adăugați in esența de vanilie. Între timp, amestecați energic gălbenușurile cu zahărul, până când amestecul devine cremos și se deschide la culoare. În acest amestec adăugați amidonul dizolvat și amestecați bine. Luați laptele de pe foc, lăsați-l să se răcească puțin și turnați laptele călduț peste gălbenușuri în fir subțire, amestecând neîncetat.
Puneți compozitia obținută înapoi pe foc, lasați la foc mediu și amestecați continuu, până se îngroașă crema. Când crema este gata, o puneți intr-un bol, îl acoperiți cu folie de plastic și o lăsați să se racească. Când crema este rece, adăugați untul, aflat la temperatura camerei și mixati.
Mod asamblare prăjitură Victoria:Puneți o foaie din blatul pe care l-ați tăiat în două, un strat de cremă, apoi blatul de bezea, apoi încă un strat de cremă si ulterior cealaltă parte de blat.
Mai jos puteți accesa rețeta video pentru crema de vanilie:
Mod de preparare cremă de brânză:Puneti în bolul mixerului toate ingredientele și bateți pentru aproximativ 3 minute. Întindeți crema peste prajitură și răzuiți ciocolata. Lăsați prajitura peste noapte la frigider, sau cel puțin 3 ore.
Până la urmatoarea rețetă vă doresc toate cele bune. Cu drag, Anyta!
Puteți urmări mai jos rețeta video:

Am folosit Urmatoarele Ustensile si Ingrediente:
Recenzii (14)
Recenzii
Retete recomandate
Cea mai buna reteta de Negresa cu crema de vanilie, o rețetă simpla, traditionala si delicioasa!! Este o adevărată delicatesă în combinație cu crema de vanilie. Mod de preparare Negresă puf ...
Nuci umplute cu cremă de ciocolată este o reteta extraordinară. Dacă o încercați, vă vor ieși niste nuci fragede, pe care le puteți umple cu o cremă delicioasă și fină de ciocolată (ganache de c ...
Negresă cu Nuci si Nutella este un desert perfect pentru orice ocazie, fiind un adevărat răsfăț culinar . Blatul pufos, ușor crocant în combinație cu nucile, glazură cremoasă și căpșunile, sunt ...
Eclere delicioase, pufoase chiar la tine acasă! Cea mai bună rețetă de eclere, căci dacă vine vorba de eclere, cele făcute acasă sunt întotdeauna mai bune. Încercați rețeta și îmi ve ...
Prăjitura Amandină, cea mai bună prăjitură cu ciocolată! Încă din copilărie, gustul acestei prăjituri mă copleșește. Combinația blatului de cacao cu crema de ciocolată, siropul și glazura format ...
Prăjitura cu foi de cacao și cremă de vanilie poate fi preferata familiei voastre. Nu numai pentru că pentru că este o rețetă simplă, ci și pentru că e în același timp și foarte gustoasă. Aceast ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *