PREPARARE
50Gatire
50Timp total
100Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
6FEL
DESERT- 10 Foi:
- -1350 g făină
- -400 ml lapte
- -4 ouă
- -300 ml ulei
- -200 g zahăr
- -1 plic praf de copt
- -praf de sare
Cremă:
- -400 g zahăr
- -12 linguri faină
- -1,5 l lapte
- -200 g unt
Glazură:
- -100 g ciocolată
- -50 ml lapte
- -10 g unt
Prăjitură Carpați cu foi delicioase și cremă de caramel cu unt. O rețetă cu gust de sărbători și de copilărie, explicată pas cu pas. Sper să vă ajute și să vă placă. Mult spor!
Mod de preparareMod de preparare foi prăjitură Carpați:
Pentru început, mixăm ouăle cu zahărul până se divolvă. Adăugăm laptele și uleiul, apoi cu ajutorul unei spatule încorporăm făina amestecată cu un praf de sare. La final adăugăm praful de copt și omogenizăm. Frământăm bine aluatul, turnăm puțină făină pe masă și împărțim aluatul în 10 bile egale. Vom întinde fiecare bilă cu ajutorul unui sucitor și apoi vom transfera foaia creată pe fundul unei tăvi unse cu unt sau pe o foaie de copt. Tava mea este de 25×35 cm. Tăiem marginile neregulate, astfel încât să dam foii un aspect plăcut. Vom coace fiecare foaie la 150 de grade, timp de 10-12 minute.
Mod de preparare cremă:
Punem zahărul pe foc la caramelizat, apoi dăm focul încet, adăugăm făina și amestecăm energic, timp de 3-4 minute. Vom adăuga laptele și amestecăm continuu până vom obține o cremă. La final adăugăm untul și amestecăm până se topește.
Mod de asamblare prăjitură Carpați:
Așezăm prima foaie coaptă pe fundul unei tăvi și o vom unge cu crema caldă. Punem peste cremă următoarea foaie și procedăm la fel, până la ultima foaie, care rămâne simplă. Din compoziția de cremă vom păstra o cană, pentru a asambla căbănuțele. Învelim prăjitura în folie alimentară și o vom da la frigider peste noapte, având ceva greu așezat deasupra ei (să o preseze).
A doua zi vom înlătura marginile și vom tăia prăjitura în 3. Apoi vom tăia fiecare parte în jumate. Vom lua o bucată de prăjitură, o vom așeza pe marginea mesei și o voi tăia din nou cu un cuțit ascuțit, de data aceasta pe diagonală (urmăriți și rețeta video, pentru a înțelege mai bine). Vom despărți cele două bucăți abia tăiate și le vom așeza în picioare, rezemate una de alta, formând astfel din ele o căbănuță. Vom face acest lucru cu fiecare jumătate din cele 5 rămase. În zona de sprijin a triunghiurilor, vom pune cremă și apoi le vom lipi bine între ele.
Mod de preparare glazură:
Peste laptele fierbinte vom adăuga ciocolata și vom amesteca până când vom forma o glazură. La final, adăugăm untul și omogenizăm. Ungem lateralele căbănuțelor cu glazură (ele imitând acoperișul) și apoi presărăm nucă de cocos deasupra.
Ca și decor pe lângă cocos, puteți pune pe acoperiș perluțe din zahăr, sau chiar fulgișori. Eu am folosit acest produs pentru decor. Poftă bună!
Mai jos puteți urmări rețeta video:

Recenzii (8)
Recenzii
Retete recomandate
Cea mai buna reteta de Negresa cu crema de vanilie, o rețetă simpla, traditionala si delicioasa!! Este o adevărată delicatesă în combinație cu crema de vanilie. Mod de preparare Negresă puf ...
Nuci umplute cu cremă de ciocolată este o reteta extraordinară. Dacă o încercați, vă vor ieși niste nuci fragede, pe care le puteți umple cu o cremă delicioasă și fină de ciocolată (ganache de c ...
Negresă cu Nuci si Nutella este un desert perfect pentru orice ocazie, fiind un adevărat răsfăț culinar . Blatul pufos, ușor crocant în combinație cu nucile, glazură cremoasă și căpșunile, sunt ...
Eclere delicioase, pufoase chiar la tine acasă! Cea mai bună rețetă de eclere, căci dacă vine vorba de eclere, cele făcute acasă sunt întotdeauna mai bune. Încercați rețeta și îmi ve ...
Prăjitura Amandină, cea mai bună prăjitură cu ciocolată! Încă din copilărie, gustul acestei prăjituri mă copleșește. Combinația blatului de cacao cu crema de ciocolată, siropul și glazura format ...
Prăjitura cu foi de cacao și cremă de vanilie poate fi preferata familiei voastre. Nu numai pentru că pentru că este o rețetă simplă, ci și pentru că e în același timp și foarte gustoasă. Aceast ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *