PREPARARE
30Gatire
30Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
10FEL
DESERT- 700 g brânză de vaci
- 5 ouă
- 180 g zahăr pudră
- 200 g smântână
- 125 g unt
- 1/2 pliculeț praf de copt
- 1 lămâie
- esență de vanilie
- 6-7 linguri făină
Mod de preparare blat:
Batem albușurile spumă cu zahărul. Adăugăm gălbenușurile unul câte unul. Turnăm untul topit și răcit. Amestecăm bine, apoi punem brânza sfărâmată, smântâna, esență de vanilie după gust, coaja rasă de lămâie și praful de copt. Adaugăm făina (cele 6-7 linguri), până obținem o compoziție asemănătoare de smântâna groasă.
Ungem o tavă de dimensiunile 25/30 cm, cu puțin unt, tapetează-o cu hârtie de copt și apoi vom turna în ea compoziția. Aveți nevoie de o tavă de calitate bună la un preț acceptabil? Vizitați magazinul nostru! AICI puteți găsi tava cu dimensiunile recomandate.
Lăsăm prăjitura cu brânză dulce la cuptor, aproximativ 45 de minute, la 160 de grade. După ce s-a răcit puțin, o puteți porționa. ATENȚIE! Dacă doriți, puteți prepara și prăjitură cu brânză dulce și stafide, doar că la început stafidele se pun în esența de rom. Apoi acestea se adaugă împreună cu coaja rasă de lămâie.
Până la următoarea rețetă, vă doresc toate cele bune și spor la treabă! Puteți să vă uitați peste produsele noastre din magazinul online: dați click AICI, și veți găsi o mulțime de ingrediente, ustensile, tăvi și aparaturi, care pe lângă că vă vor ușura munca, se găsesc și la prețuri foarte bune!

Am folosit Urmatoarele Ustensile si Ingrediente:
Recenzii (5)
Recenzii
Retete recomandate
Blat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Coji de nuci:
- – 200 gr unt 82% grăsime
- – 600 gr făină
- – 4 ouă
- – 3/4 linguri zahar
- – vârf cuțit de sare
- – coaja de la 1 lămâie
Cremă:
- – 450 ml smântână pentru frișcă
- – 450 gr ciocolată 55 % cacao
- – 120 gr zahăr
- – 120 gr unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă
Blat negresă:
- 300 gr făină
- 2 ouă
- 50 gr cacao pudră
- 120 ml ulei
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 240 ml lapte
- 220 gr nuci bucăți
Decor:
- 250 gr nutella
- căpșuni
- ciocolată
Coji:
- -250 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 praf de sare
- -200 g făină
- -5 ouă
Cremă de vanilie:
- -12 galbenușuri
- -200 gr. zahăr
- -1 litru de lapte
- -80 gr. amidon de porumb
- -1 linguriță esență de vanilie
- -200 g smântână pentru frișcă (se bate și se amestecă cu cremă de vanilie rece)
- – 50 g zahăr
Glazură:
- -200 g ciocolată
- -100 g frișcă lichidă
Blat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
Glazură:
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Foi:
- – 1 ou
- – 3 linguri de miere
- – 150 g zahăr
- – 2 linguri lapte
- – 1/2 plic praf de copt
- – 50 g unt
- – 2 linguri cacao
- – 350 g făină
- – 100 g biscuiți (aproximativ)
- – un pahar de lapte
Cremă de vanilie:
- – 6 gălbenușuri
- – 100 g zahăr
- – 500 ml lapte
- – 40 g amidon
- – 2 linguri esență de vanilie
- – 300 gr unt (de la temperatura camerei, care se amestecă cu crema de vanilie când e rece)
Glazură de ciocolată:
- – 75 g ciocolată
- – 50 ml smântână pentru frișcă
- – 10 g unt
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *