Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Cozonac cu smântână de Rusalii

Data:16-04-2019

Postat de Anyta Cooking

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup fâșii, nu crapă, cresc foarte bine și ies exact așa cum și-ar dori orice gospodină!

Ingrediente

Aluat:

  • -1 kg faină
  • -7 gălbenușuri
  • -coaja de la o lămâie
  • -coaja de la o portocală
  • -250 g zahăr
  • -300 ml lapte cald
  • -50 g unt moale
  • -50 ml ulei
  • -45 g drojdie proaspătă
  • -200 g de smântână
  • -1 lingură esență de vanilie

Cremă:

  • -5 albușuri
  • -400 g de nucă măcinată
  • -150 g de zahăr
  • -2 linguri cacao
  • -1 lingură esența de rom
  • -250 gr rahat
Mod de preparare

Carte Mod de preparare aluat cozonac cu smântână:
Făina se cerne și pregătim maiaua. Într-un vas punem drojdia cu 1 linguriță de zahăr, 4 linguri de lapte călduț, 1 lingură faină, amestecăm energic și lăsam să își dubleze volumul. După ce maiaua își dublează volumul o punem peste făină. Adăugăm gălbenușurile de ou, lămâia, portocala și laptele călduț, în care am dizolvat zahărul și am pus vanilia. Adăgăm și smântâna, untul și uleiul, apoi frământăm cam 20 de minute în total. Lăsăm la dospit 1 oră bună.

Mod de preparare cremă:
Bateți bine albușurile cu zahărul, până devin o bezea, apoi adăugați nuca, romul și cacao. Vom împărți aluatul în patru părți egale, îl întindem cu sucitorul, punem crema, apoi rahatul, după care îl vom împleti și îl mai lăsăm la crescut în tăvi aproximativ 20 de minute. Înainte să băgăm cozonacii în cuptor, îi vom unge cu gălbenuș de ou, presurând apoi zahăr granulat și câteva nuci. Lăsăm tava la cuptor timp de o 1 oră la 160 de grade cu ventilație.

Dacă vedeți că încep să se înnegrească pe deasupra de la caldură, puneți peste ei o hârtie de copt. Vă doresc poftă bună. Cu drag, Anyta!

Dacă nu v-ați abonat încă la canalul meu de Youtube, vă invit să o faceți, căci acolo veți găsi multe alte rețete delicioase!

Puteți vedea rețeta video pentru cozonacul cu smântână mai jos:

Carte

Recenzii (51)

Recenzii

Violeta B.

16-12-2021

Buna!Ii fac de cativa ani dupa reteta d-voastra.Succes garantat.Cei mai gustosi!Multumim.

Dutcă ioana

28-05-2020

Va mulțumesc ptr rețetă împreună cu toată familia mea

Elvira Borgovan

19-05-2020

Multumesc frumos. Am încercat rețeta. Este foarte bun cozonacul.

Vali

12-05-2020

Multumesc enormmmm pt aceasta reteta de cozonac.in sf mananc cozonac bun facut de mn

Daniel

07-05-2020

Arată foarte bine!

07-05-2020

Arată foarte bine!

Gratiela

21-04-2020

Pot folosi drojdie uscata?

AnytaCooking

21-04-2020

Se adauga si se dizolva in laptele caldut ramas

anca

18-04-2020

buna ziua, Azi am facut si eu reteta..Astept sa vad ce iese...Sper sa iasa buni!Revin cu amanunte!

Minea

17-04-2020

In video nu se spune cand se adauga zaharul......

Maria

17-04-2020

Am vrut doar să vă mulțumesc de receta e extraordinară nu am mai mîncat un cozonac atît de bun si pufos,pot face din el și cozonac simplu cu stafide?

Roxana

16-04-2020

As vrea sa stiu la cuotor daca folosim ambele rezistente plus ventilatia?

LUIZA

16-04-2020

Buna daca nu am smântână pot să pun iaurt natural sau nu pun nimic faca nu am smântână

Larisa

16-04-2020

Se poate inlocui drojdia proaspata cu cea uscata? Si daca da, ce cantitate ar trebui pentru reteta asta?

Emilia

15-04-2020

Mâine incerc rețetă si pentru prima dată fac cozonac clasic.

Elena

15-04-2020

E prima data cand vreau sa fac cozomac si nu stiu ce rol are maiaua in el. E neaparat sa o folosim? Daca da, unde pot sa o gasesc? Multumesc anticipat!

Gina Mannucci

15-04-2020

E super reteta o pun in applicare Acum de Paste.Multumesc frumos Anyta.

Loredana Șincan

15-04-2020

Super rețeta și pe înțelesul tuturor,abia aștept să îi fac!Pupici!

Melania

13-04-2020

Buna seara! Pot inlocui drojdia proaspsta cu cea uscata? Cate grame de drojdie uscata sa pun? Multumesc!

Roxana Ioana

06-04-2020

Bună, câtă drojdie uscata să pun că nu găsesc proaspătă. Mulțumesc frumos!

Roxi

21-02-2020

La ce treapta il framant la robot si cat timp?

Anyta Cooking

14-02-2020

Injumatatiti igredientele.

Anyta Cooking

14-02-2020

Pupici!!

Anyta Cooking

14-02-2020

Da,puteti inlocui cu faina,cantitatea sa fie dubla.

Anyta Cooking

14-02-2020

Se adauga in laptele caldut.

Violeta

22-01-2020

Buna, mai astept un raspuns cand ai timp.Maine vreau sa fac cozonac.Cu stima,Violeta

Adriana Bodnar

14-01-2020

Mulțumesc pentru rețeta de cozonaci! Cei mai gustoşi!

Miky

24-12-2019

Reteta este senzationala !!cei mai buni cozonaci!

Anca Boiesteanu

24-12-2019

Buna ziua, nu ati specificat cand adaugam cele 250 g de zahar in aluat !!!!

Stefana marin

21-12-2019

Ami plac mult cum arata cozonaci si mar interesa si formele de cozonaci ce mărime aveti si cat costa dna anyta .

Bogdan Maria

19-12-2019

Sunteți foarte amabila!!! Nu am încercat încă rețetele, dar mi se par foarte ok. Promit ca măcar 2 rețete o sa încerc. Va mulțumesc și va doresc sărbători liniștite, cu multa sănătate!

Georgiana

19-12-2019

Multumesc pentru rețetă. Chiar aveam nevoie de o rețetă bună de cozonac

Mirela

19-12-2019

Buna, pot pune drojdie uscata?

Dorobantu Mihaela

19-12-2019

Binevenita reteta si prea pe gustul nostru cu aroma de portocala si nuci din belsug. Sarbatori binecuvantate si cozonaci pufosi!

Gela

19-12-2019

Am facut dupărețeta aceasta și sunt foarte buni yamy ,yamy

Maria Noaptes

19-12-2019

Multumesc pentru reteta!!!

Nemtanu Mirela

19-12-2019

Multumim pentru reteta de cozonac !!!

Alina

17-10-2019

Pentru a face un singur cozonac cate galbenusuri se pun?multumesc

Madalina

07-06-2019

Hristos S-a înălțat! Foarte delicioși. Am prelungit timpul de coacere cu 25 de minute neavând cuptor cu ventilație , in primele 15 minute am avut o tava cu apa pentru aburi si au crescut foarte bine. In sfârșit, după multe retete încercate , pot spune ca aceasta este reteta de cozonac pufos, si exact ceea ce place întregii familii. Sa iti dea Dumnezeu de toate :)

Anyta Cooking

10-05-2019

La mijloc pun

borcsa vetuta

08-05-2019

Bunâ.Aș vrea sa va intreb pe ce treapta a cuptorului puneti tava cu cozonaci la copt.

Anyta Cooking

27-04-2019

2 cozonaci

Anyta Cooking

27-04-2019

Este vorba despre smantana pe care o folosim si la sarmale.

Anyta Cooking

27-04-2019

Da da,linistita.

Anyta Cooking

27-04-2019

Este vorba despre smantana pe care o folosim si la sarmale.

Tina

25-04-2019

Cati cozonaci ies din aceasta reteta?

Laura

25-04-2019

Ce fel de smantana ati folosit?

Maya

25-04-2019

Ce cel.de smintina ati folosit??multumesc mult...

Fasola maricica

20-04-2019

O sa incerc reteta de cozonac da Paste...multumesc !

Cristina

17-04-2019

Multumesc frumos! Se poate framanta aluatul la robot?

Zaharia Mioara

17-04-2019

E super rețeta de cozonaci este axact rețetă clasica de cozonac așa o am și eu de la bunica mea de la Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: