Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Pâine crocantă și rapidă

Data:17-05-2019

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

15

Gatire

5

Timp total

20

Bucatarie

Romaneasca

PORTII

0

FEL

crema

Pâine crocantă și rapidă, un miros ce te înnebunește mai ales dacă este fierbinte. Nu cred că mă voi sătura vreodată de pâinea de casă, iar această rețetă rapidă are un succes garantat. Vă recomand să încercați și voi. Mult spor!

Ingrediente
  • -250 ml apă călduță
  • -15 gr ulei
  • -20 gr drojdie proaspătă
  • -500 g făină 000 (de Fuerza, dacă locuiți în Spania)
  • -1 linguriță zahăr
  • -1 praf de sare
  • -1 pungă pentru copt
Mod de preparare

Mod de preparare aluat:
Eu am frământat cu robotul de bucătărie. Modul de preparare este foarte foarte simplu. Puneți apa calduță în bolul robotului, împreună cu drojdia, făina, uleiul, sarea și zahărul și frământați timp de 5 minute. Scoateți aluatul, îi dați o forma rotundă, faceți 3 tăieturi deasupra aluatului și apoi presărați făină.

Mod de coacere pâine crocantă:
Ungeți punga pentru copt cu puțin ulei, băgați aluatul în ea și așezați pâinea în tava de la cuptor. Cuptorul să fie rece, iar exact când bagați aluatul în cuptor, setați temperatura la 180 de grade, timp de 50 de minute (în funcție de cuptorul fiecăruia).

Poate vi se pare ceva mai neobișnuit, dar așa este rețeta. Încercați-o și nu o să vă pară rău. Aluatul dospește în cuptor.

Poftă bună! Vă îmbrățișez pe toți, cu drag, Anyta!

Retete recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: