Tort dobos

Prăjitura cu ciocolata albă și căpșuni
4 iulie 2018
Cheesecake japonez
21 iunie 2018
Toate

Tort dobos



Blat:

(pentru o tavâ de 30 /30 cm )

- 2 ouã (pentru o foaie)

-2 linguri de făinã

-2 linguri de zahãr

-20 gr. de unt topit si rãcit

-un praf de sare

Crema dobos:

- 800 gr. de unt

- 600 gr. de ciocolata

- 500 gr. de zahar pudra

- 8 oua

Crema de zahar ars:

- 250 g.r de zahar

- 50 ml. de apa

- 3-4 lin de oțet


Mod de preparare blat:

Separam albusurile de gãlbenuşuri, batem tare albuşurile cu zaharul si sarea, dupa asta adaugam gãlbenusurile, fãina si untul topit si rãcit.

Coacem la foc potrivit cam 10 -15 minute. Eu am fãcut 6 blaturi.

Lasati crema la frigider peste noapte sau cel putin 3 ore.

Odata trecut acest timp turnati smantana pentru frisca peste ciocolata si mixati.

Prepararea cremei:

Cele 8 ouă le spargem intru-n bol. Adaugam zaharul si batem cu mixerul pana îşi dubleaza volumul.

Dupa asta, punem pe baie de aburi si acolo mai batem inca 15 minute. (trebuie sa avem grija sa nu se intăreasca prea tare, trebuie sa fie asa mai moale crema.

Dupa asta adaugam in cremã de ouă, ciocolata si amestecam pana se topeste si lãsãm la rece.

Batem cu mixerul untul, cand s-a răcit crema de ciocolata, amestecam cele douã creme si umplem foile. (eu am mai adaugat un pic de esenta de vanilie in crema) 

Umplem 5foi si 1 foaie lasam pentru zaharul ars pe-deasupra. 

Preparare Crema de Zahar ars:

 Punem intr-o cratita toate ingredientele si caramelizam zaharul pana la culoarea cum se vede pe poza. 

Turnam zaharul ars pe foaie si nivelãm frumos.

Tragem liniile cu cutitul trecut in unt, si dupa asta tăiem cate felii dorim,(eu am aici 12 buc ) 

"Sper ca am reusit cat de cat sa scriu reteta, nu pare asa complicat reteta, eu pentru prima data am facut si mi-a iesit. Daca nu intelegeti ceva intrebati va raspund cu drag." - Izabella Kerekes de pe grupul Retete Culinare Impreuna.

Vezi postarea de pe grupul Retete Culinare Impreuna unde poti pune intrebari Izabellei - Click aici

2 Comments

  1. grecu spune:

    Este intr-un fel, ceea ce eu stiam ca “originalul” retetei de Dobos. Nu multe gospodine il prepara astfel. Ma bucur pt.publicitate, deoarece asa este foarte foarte gustos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *