TORT CU CREMA CARAMEL

Cheesecake japonez
21 iunie 2018
Paella cu fructe de mare – reteta rapida
20 iunie 2018
Toate

Tort cu crema caramel



Tort cu blat de cacao si crema caramel,suna bine,nu-i asa? Mai ales sub forma unui ghiveci de trandafiri 🙂

Ingrediente:

Blat :

-7 oua
-7 linguri zahar
-7 linguri faina
-3 linguri cacao
-3 linguri ulei
-1praf de copt si o forma de ghiveci,eu mi-am luat una noua,pe care o voi folosi doar pentru asemenea torturi,daca nu aveti aceasta forma,puteti sa ii dati voi forma blatului,dar o sa va ia ceva timp.

Sirop:

-250 ml apa
- zahar dupa gust
-esenta de rom dupa gust.

Crema caramel:

-200 g zahar
-200 ml smantana pentru frisca
-100 g unt
-150 ml smantana pentru frisca.


-100 gr albusuri de ou( aprox 4 oua)
-200 gr zahar
-1 lingura zeama de lamaie
-350 gr unt de la temperatura camerei( grasime 82 % neaparat)


Ciocolata decor:

-100 gr ciocolata
-100 ml smantana pentru frisca.

Mod de preparare blat:

Mixati albusurile cu zaharul,adaugati galbenusurile.

Puneti faina,praful de copt,cacaoa si uleiul,omogenizati bine.

Turnati compozitia in forma tapetata cu hartie si dati la cuptor pentru aproximativ 1 ora la 150 de grade.

Mod de preparare crema caramel:

Zaharul se caramelizeaza. Se da deoparte si turnam 200 ml frisca lichida (aveti griija sa nu va ardeti cu aburi).

Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul .

Cand compozitia incepe sa se ingroase e moment in care punem si untul, amestecand continuu.

Fierbem compozitia pana caramelul ajunge la consistenta dorita,nu lasati foarte multa sa se ingroase deoarece cand o sa se raceasca se va mai ingrosa.

Cand caramelul sa racit,am pus smantana pentru frisca peste el si am mixat.

Mod de preparare sirop:

Punem intr-un vas apa ,zaharul si esenta de rom,cand da in clocot tragem de pe foc si lasam sa se raeasca.

Mod de preparare crema de unt cu bezea elvetiana:

Puneti un bol de inox pe baie de abur.

Adaugati albusurile ,zaharul si amestecati energic pana se topeste zaharul.

La final adaugati sucul de lamaie.

Transferati albusurile in bolul mixerului care este si el caldut si bateti pana se formeaza bezeaua iar si este rece.

Dupa ce bezeaua este gata,adaugati untul si mixati inca 1 minut.


Mod de preparare ciocolata pt decor:

In smantana pentru frica fierbinte,puneti ciocolata si amestecati pana se topeste.

Ansamblare tort:

Taiati blatul in 5 parti egale

Umpleti tortul cu crema caramel,nu inainte de a insiropa fiecare blat.

Finisati tortul cu crema de unt alba,apoi faceti trandafiri 🙂

Am decorat tortul cu ciocolata si am format bilute din fondant in jurul lui.

Sper sa va fie de folos,indrazniti,nu va fie frica nu e chiar asa de greu.
Va salut cu drag,Anyta!

PRODUSE RECOMANDATE DE MINE:

Set Profesional 38 duze pentru ornat si decorat👉 https://goo.gl/CkJ5uP

Set Complet Duze Rusesti 👉https://goo.gl/ngHaUB

Platou Rotativ Torturi👉 https://goo.gl/VuFBNx

Coloranti Alimentari, Fondant,Etc.👉 https://goo.gl/oYaV5R

 

✔ YouTube AICI 👉 https://goo.gl/s5BJv7 

✔MA GASESTI SI PE FACEBOOK AICI 👉 https://www.facebook.com/anytacooking/

✔ TE INVIT SI IN GRUPUL NOSTRU DE PE FACEBOOK ( unde zilnic lumea posteaza retele facute acasa ,suntem PESTE 410.000 de membri activi ) 👉 https://www.facebook.com/groups/ReteteCulinareImpreuna/


Tort cu ganache de ciocolata



Blat:

- 8 oua

- 1 varf cutit sare

- 7 linguri zahar

- 2 plicuri zahar vanilat

- 1 plic praf de copt

- 8 linguri de faina

- 3 linguri cacao

- 2 linguri ulei.

Crema ganache:

- 450 ml smantana pentru frisca

- 450 gr ciocolata 50 %cacao

- 120 gr zahar

- 120 gr unt

- Separat de cele 450 ml de smantana mai aveti nevoie de inca 200 ml smantana pentru frisca.


Mod de preparare crema:

Intr-o oala puneti smantana pentru frisca,cand da in clocot adaugati zaharul si ciocolata,trageti oala de pe foc,amestecati incontinuu pana se topeste, apoi adaugati si untul,amestecati energic.

Lasati crema la frigider peste noapte sau cel putin 3 ore.

Odata trecut acest timp turnati smantana pentru frisca peste ciocolata si mixati.

Mod de preparare blat:

Bateti albusurile cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana devin lucioase.

Adaugati galbenusurile, omogenizati cu o spatula.

Puneti faina amestecata cu praful de copt, cacaua, uleiul si omogenizati.

Turnati compozitia intr-o tava detasabila cu diametrul de 26 cm.

Dati blatul la cuptor, 160 de grade aproximativ 45 de minute, faceti testul cu scobitoarea 

Cand e gata ,lasati blatul da se raceasca si il taiati in 3 foii.

Eu am pus 4 linguri de zahar la caramelizat,apoi am turnat un pahar mare de apa peste el,cu acest sirop am insiropat blatul, apoi l-am umplut cu crema si am decorat cu crema ganache de ciocolata alba, gasiti reteta in albumul creme, trandafiri sunt din crema de unt, tot in albumul creme gasiti reteta.

Daca nu doriti sa faceti crema ganache alba, puteti decora cu crema de la umplutura o sa va ramana un pic si o puteti folosi.

Va imbratisez, Anyta! 

7 Comments

  1. Steluta spune:

    Am primit setul de 38 de duze și sunt foarte mulțumită de el! Pentru asta am mai revenit cu o comandă pentru platoul rotativ! Îți mulțumesc Anyta pentru tot!

  2. Nadia Soare spune:

    Toate retetele sunt minunate iar acest tort ptr 8 martie,e spectaculos.Cu siguranta îl voi încerca!

  3. Borșan Livia spune:

    Super bine arata minunat Felicitări

  4. Lena spune:

    superb este cosul mi ai dat o idee sa fac ceva nou de 8 Martie toate retetele tale sunt foarte bune pe rand le fac am facut din ele au iesit multumesc pt retete Anyta te pup

  5. Toma florentina spune:

    Șanț de folos rețetele si mi plac f mult,cat costa platoul rotativ?,aster si alte rețete ușoare de tort mai ales ca se apropie ziua ficei mele si vreau sa duc unul la grădiniță dar fara marțipan sau cu pasta de zahar ,nu mi plac ,ceva simplu si usor

  6. Toma florentina spune:

    Șanț de folos rețetele si mi plac f mult,cat costa platoul rotativ?,aster si alte rețete ușoare de tort mai ales ca se apropie ziua ficei mele si vreau sa duc unul la grădiniță dar fara marțipan sau cu pasta de zahar ,nu mi plac ,ceva simplu si usor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *