Tort cu crema de ciocolata alba

PRAJITURA CU MAC SI GLAZURA DE LAMAIE
9 februarie 2019
PRAJITURA VICTORIA CU NUCA
7 februarie 2019
Toate

Tort cu crema de ciocolata alba



Tort cu foi de miere,crema de ciocolata alba si de branza.

Foi:

-2 linguri de miere
-90 gr de unt
-170 gr de zahar
-2 oua
-1 lingurita bicarbonat de sodiu
-500 gr de faina.

Crema:

-150 gr ciocolata alba
-400 ml frisca indulcita
-200 gr crema de branza philadelphia
-7 gr gelatina.

Pentru decor:

Dati frau liber imaginatiei 🙂

Mod de preparare foi:

Pentru inceput punem untul,zaharul,si mierea pe baie de aburi si amestecam incontinuu pana se topeste untul.

Dupa ce untul sa topit ,adaugam cele 2 oua si amestecam foarte foarte repede,adaugam si bicarbonatul de sodiu,continuam sa amestecam inca 1 minut dupa care luam oala deoparte.

Incepem sa adaugam faina cernuta putin cate putin si framantam pana cand obtinem un aluat omogen ce nu se lipeste de maini.

Aluatul obtinut il vom taia in trei parti egale si il vom lasa sa se odihneasca timp de 3 minute pe masa,intre timp ne vom ocupa de decuparea inimioarei.

Inimioara am desenat-o pe o hartie A4 iar cu ajutorul unei foarfece o voi decupa,este foarte usor,de asemenea puteti face cifre,litere sau ce desen doriti dvs.

Intindeti prima foaie ,puneti inimioara peste ea si o decupati,intepati aluatul cu o furculita din loc in loc.

Introduceti inimioara in cuptorul preancalzit la 150 de grade timp de 10-12 minute.

Procedati la fel si cu celalalte foi.

Mod de prerparare crema.

Pentru inceput punem un pahar de apa rece peste foile de gelatina si lasam sa se hidrateze timp de 10 minute.

Ciocolata rupta bucatele o topim la microunde sau pe baie de abur,dupa care o lasam sa ajunga la temperatura camerei.

Punem in bolul mixerului crema de branza,frisca lichida si incepem sa mixam,cand crema este aproape batuta adaugam ciocolata alba care a ajuns la temperatura camerei si cu ajutorul unei spatule o incorporam.

Stoarcem gelatina de apa si o dizolvam in microunde ,dupa care o adaugam peste crema si omogenizam.

Ansamblare tort:

Punem prima foaie pe un disc si decoram cu crema (puteti pune si cateva bucati de fructe,eu nu am pus) continuam la fel si cu celelalte foi,la final decorma dupa placul nostru,eu am folosit,zmeura,capsuni,macarrons,bomboane si inimioare din aluatul ramas.

Dupa decorare dati tortul la frigider pentru cel putin 4 ore,dupa acest timp foile se vor inmuia de la crema.

Pentru decor eu am folosit duza numarul 607 din setul meu de duze pe care il puteti gasi pe siteul meu anytacooking.ro.

Din aluatul ramas am facut cativa biscuiti pe care i-am colorat cu colorant alimentar,acesti coloranti ii puteti comanda de la mine prin mesaj privat pe facebook.

Reteta o gasiti si in format video pe canalul meu de YouTube .

Sper ca va place reteta mea,daca aveti nelamuriri nu ezitati sa ma intrebati,cu drag ,Anyta! 😗 😗

Mod de preparare foi de mac:

Mixam spuma albușurile cu un praf de sare, adăugăm zaharul, mixând până se topește apoi adăugăm faina și macul. 

Amestecam cu o spatula pentru a nu se lăsa bezeaua.

Coacem in cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 15 minute in tava (25/37 cm) tapetata cu hârtie de copt.

Repetăm această operațiune și cu a doua foaie.

Mod de preparare foi de de bezea::

Mixam spuma albușurile cu un praf de sare, adăugăm zaharul, mixând până bezeaua devine ferma si lucioasă.

Adăugăm cele 3 linguri de ulei, amestecam cu o spatulă apoi cernem faina. Coacem bezeaua la 150 de grade timp de 15 minute.

Mod de preparare crema de vanilie:::

 

(vezi reteta video explicata pas cu pas aici: https://goo.gl/O6QSKg )

Diluam amidonul de porumb cu putin lapte rece.

Punem restul de lapte la fiert,punem in lapte esenta de vanilie.

Intre timp amestecam energic galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul devine cremos si se deschide la culoare.

In acest amestec adaugam amidonul dizolvat de la pasul 10 si amestecam bine.

Am luat laptele de pe foc ,lasam sa se raceasca putin si turnam laptele caldut peste galbenusuri (de la pasul 13) in fir subtrire amestecand neicetat.

Punem compozitia obtinuata inapoi pe foc , lasam la foc mediu ,amestecand neincetat pana se ingroasa crema.

Mod de preparare glazura::

Pentru inceput puneti gelatina la hidratat in apa rece (50-60ml)

Puneti intr-un vas laptele condensat,sucul de lamaie si amestecati bine. Scurgeti gelatina de apa,lasati 1 lingura de apa pe ea si o introduceti cateva secunde(10) sa se topeasca,dupa care o puneti peste laptele condensat,omogenizati bine si adaugati colorant dupa prefereinte.

Turnati glazura peste prajitura si o dati la rece peste noapte,dimineata razuiti ciocolata alba si portionati prajitura.

Daca aveti intrebari nu ezitati sa ma intrebati,pana la urmatoarea reteta va doresc toate cele bune,cu drag Anyta! :* :*

PRODUSE FOLOSITE SI VANDUTE DE MINE:

Set Profesional 38 duze pentru ornat si decorat👉 https://goo.gl/CkJ5uP

Set Complet Duze Rusesti 👉https://goo.gl/ngHaUB

Platou Rotativ Torturi👉 https://goo.gl/VuFBNx

Coloranti Alimentari, Fondant,Etc.👉 https://goo.gl/oYaV5R

 

✔ YouTube AICI 👉 https://goo.gl/s5BJv7 

✔MA GASESTI SI PE FACEBOOK AICI 👉 https://www.facebook.com/anytacooking/

✔ TE INVIT SI IN GRUPUL NOSTRU DE PE FACEBOOK ( unde zilnic lumea posteaza retele facute acasa ,suntem PESTE 410.000 de membri activi ) 👉 https://www.facebook.com/groups/ReteteCulinareImpreuna/

1 Comment

  1. Vlaescu Ligia Cristiana spune:

    Sa mai publicati retete de prajituri si torturi. Va multumim ca existati!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *