Tort Amandina

Prajitura Floare De Colt
29 ianuarie 2019
Reteta crema ganache de ciocolata
18 ianuarie 2019
Toate

Tort Amandina



Daca doriti un tort simplu,aromat cu un blat de cacao pufos si crema de ciocolata tortul amandina este ceea ce cautati,mai jos va las reteta completa.

Ingrediente blat:

- 10 ou

- 10 linguri de zahar

- 8 linguri faina

- 1 praf de sare

- 1 praf de copt

- 1 lingura esenta de vanilie

- 2 linguri ulei

- 2 linguri cacao

-tava de 26 cm

Ingrediente sirop.

-200 gr zahar

-300 ml apa

-1 sticluta esenta rom.

Ingrediente crema ganache:

-450 ml smantana pentru frisca
-450 gr ciocolata 50 %cacao
-120 gr zahar
-120 gr unt.
-Separat de cele 450 ml de smantana mai aveti nevoie de inca 200 ml smantana pentru frisca.

Ingrediente glazura:

-200 gr ciocolata neagra minim (55 % cacao)

-240 ml frisca lichida

-50 gr unt.

Mod de preparare blat:

Bateti albusurule cu praful de sare si zaharul pana devin o spuma lucioasa.

Adaugati galbenusurile, esenta de vanilie si le incorporati cu o spatula.

Adaugati faina impreuna cu praful de copt si praful de cacao iar la final adaugati si uleiul.

Intr-o tava cu diametrul 26 cm turanati compozitia si o dati la 150 de grade timp de 50 de minute. Nu deschideti cuptorul deloc.

Odata trecute cele 50 de minute, inchideti cuptorul si lasati blatul acolo pana se raceste.

Mod de preparare sirop:

Este simplu,puneti toate ingredientele intr-un vas cand zaharul sa dizolvat opriti focul si lasati sa se raceasca,apoi il puteti folosi.

Mod de preparare crema :

Intr-o oala puneti smantana pentru frisca,cand da in clocot adaugati zaharul si ciocolata,trageti oala de pe foc,amestecati incontinuu pana se topeste, apoi adaugati si untul,amestecati energic.

Lasati crema la frigider peste noapte sau cel putin 3 ore.

Odata trecut acest timp turnati smantana pentru frisca peste ciocolata si mixati,facand toate acestea o sa aveti o crema super delicioasa

Mod de preparare glazura:

Intr-un vas pe foc puneti frisca lichida,cand vedeti ca a ajuns la punctul de fierbere opriti focul, adaugati ciocolata rupta bucatel si amestecati energic.

Adaugati si untul,dupa ce sa topit lasati sa ajunga la temperatura camerei si puteti folosi glazura.

Ansamblarea tortului :

Taiati blatul in 3 parti egale pe orizontal

Insiropati fiecare parte si umpleti tortul cu crema ganache

Cu crema ramas finisati fumos tortul si il decorati,eu am folosit fructul phisalys pentru decor,acestea se gasesc in supermarket, marginile de jos le-am decorat cu nuca zdrobita.

Florile de pe tort sunt facute cu duza 2D din setul de 38 de piese,pe care il gasiti in magazinul meu online aici :  😗 😗
Daca va place nu uitati sa distribuiti postarea 

 

Mod de preparare foi de mac:

Mixam spuma albușurile cu un praf de sare, adăugăm zaharul, mixând până se topește apoi adăugăm faina și macul. 

Amestecam cu o spatula pentru a nu se lăsa bezeaua.

Coacem in cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 15 minute in tava (25/37 cm) tapetata cu hârtie de copt.

Repetăm această operațiune și cu a doua foaie.

Mod de preparare foi de de bezea::

Mixam spuma albușurile cu un praf de sare, adăugăm zaharul, mixând până bezeaua devine ferma si lucioasă.

Adăugăm cele 3 linguri de ulei, amestecam cu o spatulă apoi cernem faina. Coacem bezeaua la 150 de grade timp de 15 minute.

Mod de preparare crema de vanilie:::

 

(vezi reteta video explicata pas cu pas aici: https://goo.gl/O6QSKg )

Diluam amidonul de porumb cu putin lapte rece.

Punem restul de lapte la fiert,punem in lapte esenta de vanilie.

Intre timp amestecam energic galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul devine cremos si se deschide la culoare.

In acest amestec adaugam amidonul dizolvat de la pasul 10 si amestecam bine.

Am luat laptele de pe foc ,lasam sa se raceasca putin si turnam laptele caldut peste galbenusuri (de la pasul 13) in fir subtrire amestecand neicetat.

Punem compozitia obtinuata inapoi pe foc , lasam la foc mediu ,amestecand neincetat pana se ingroasa crema.

Mod de preparare glazura::

Pentru inceput puneti gelatina la hidratat in apa rece (50-60ml)

Puneti intr-un vas laptele condensat,sucul de lamaie si amestecati bine. Scurgeti gelatina de apa,lasati 1 lingura de apa pe ea si o introduceti cateva secunde(10) sa se topeasca,dupa care o puneti peste laptele condensat,omogenizati bine si adaugati colorant dupa prefereinte.

Turnati glazura peste prajitura si o dati la rece peste noapte,dimineata razuiti ciocolata alba si portionati prajitura.

Daca aveti intrebari nu ezitati sa ma intrebati,pana la urmatoarea reteta va doresc toate cele bune,cu drag Anyta! :* :*

PRODUSE FOLOSITE SI VANDUTE DE MINE:

Set Profesional 38 duze pentru ornat si decorat👉 https://goo.gl/CkJ5uP

Set Complet Duze Rusesti 👉https://goo.gl/ngHaUB

Platou Rotativ Torturi👉 https://goo.gl/VuFBNx

Coloranti Alimentari, Fondant,Etc.👉 https://goo.gl/oYaV5R

 

✔ YouTube AICI 👉 https://goo.gl/s5BJv7 

✔MA GASESTI SI PE FACEBOOK AICI 👉 https://www.facebook.com/anytacooking/

✔ TE INVIT SI IN GRUPUL NOSTRU DE PE FACEBOOK ( unde zilnic lumea posteaza retele facute acasa ,suntem PESTE 410.000 de membri activi ) 👉 https://www.facebook.com/groups/ReteteCulinareImpreuna/

1 Comment

  1. Ana Tepar spune:

    Bună sant foarte fericită ca mi am achiziționat seturile de duze datorita doamnei Anyta si vreu sa i multumesc sant f multumita si de abia aștept sa pot posta un tort pe pe care am sa l fac cat mai repede!😘

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *