Rulada cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu mere si bezea
23 aprilie 2018
Paine calda, crocanta si rapida
19 aprilie 2018
Toate

Rulada cu crema de mascarpone si lamaie



Blat:

- 120 gr faina

- 4 oua

- 120 gr zahar

- coaja de la 1 lamaie

- 1 varf cutit de sare

Crema:

- 200 gr mascarpone

- 300 ml smantana pentru frisca

- 60 gr zahar

- coaja de la 1 lamaie

Glazura:

- 240 ml lapte condensat

- 100 ml suc de lamaie

- 4 foi de gelatina

- colorant galben


Mod de preparare blat:

Separati galbenusurile de albusuri.

Puneti sarea si bateti 5 minute, dupa care puneti si zaharul.

Adaugati galbenusurile peste albusurile batute spuma, coaja de lamaie si faina.

Intindeti compozitia in tava de la cuptor tapetata cu hartie.

Coaceti blatul la 150 grade, timp de 12 min.

Cand blatul e copt, il rulati intr-un prosop de bucatarie si-l lasati sa se raceasca.

Mod de preparare crema:

Intr-un vas puneti mascarponele, smantana pentru frisca, coaja de lamaie si mixati pana obtineti crema.

Cu aceasta crema umpleti rulada, dar nu inainte de a insiropa blatul. Puteti face un sirop de zahar.

Mod de preparare glazura:

Pentru inceput, puneti gelatina la hidratat in apa rece (50-60ml)

Puneti intr-un vas laptele condensat, sucul de lamaie si amestecati bine.

Scurgeti gelatina de apa, lasati 1 lingura de apa pe ea si o introduceti cateva secunde (10) sa se topeasca, dupa care o puneti peste laptele condensat, omogenizati bine si adaugati colorant dupa prefereinte.

Scoateti rulada din frigider si o glazurati. Eu am decorat-o cum vedeti in poza. Sper sa va placa si voua,eu o ador! Va pup cu drag, Anyta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *