Reteta crema ganache de ciocolata

Tort Amandina
25 ianuarie 2019
Reteta Glazura de ciocolata
11 ianuarie 2019
Toate

Crema ganache de ciocolata



Crema ganache de ciocolata o crema ce nu trebuie sa lipseasca din caietul de retete,fina si delicioasa.

Crema:

-450 ml smantana pentru frisca
-450 gr ciocolata 50 %cacao
-120 gr zahar
-120 gr unt.
-Separat de cele 450 ml de smantana mai aveti nevoie de inca 200 ml smantana pentru frisca.

Crema:

Intr-o oala puneti smantana pentru frisca,cand da in clocot adaugati zaharul si ciocolata,trageti oala de pe foc,amestecati incontinuu pana se topeste, apoi adaugati si untul,amestecati energic.

Lasati crema la frigider peste noapte sau cel putin 3 ore.

Odata trecut acest timp turnati smantana pentru frisca peste ciocolata si mixati,facand toate acestea o sa aveti o crema super delicioasa,salvati aceasta reteta sigur o sa aveti nevoie de ea,cu drag Anyta!😘😘

Mod de preparare foi de mac:

Mixam spuma albușurile cu un praf de sare, adăugăm zaharul, mixând până se topește apoi adăugăm faina și macul. 

Amestecam cu o spatula pentru a nu se lăsa bezeaua.

Coacem in cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 15 minute in tava (25/37 cm) tapetata cu hârtie de copt.

Repetăm această operațiune și cu a doua foaie.

Mod de preparare foi de de bezea::

Mixam spuma albușurile cu un praf de sare, adăugăm zaharul, mixând până bezeaua devine ferma si lucioasă.

Adăugăm cele 3 linguri de ulei, amestecam cu o spatulă apoi cernem faina. Coacem bezeaua la 150 de grade timp de 15 minute.

Mod de preparare crema de vanilie:::

 

(vezi reteta video explicata pas cu pas aici: https://goo.gl/O6QSKg )

Diluam amidonul de porumb cu putin lapte rece.

Punem restul de lapte la fiert,punem in lapte esenta de vanilie.

Intre timp amestecam energic galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul devine cremos si se deschide la culoare.

In acest amestec adaugam amidonul dizolvat de la pasul 10 si amestecam bine.

Am luat laptele de pe foc ,lasam sa se raceasca putin si turnam laptele caldut peste galbenusuri (de la pasul 13) in fir subtrire amestecand neicetat.

Punem compozitia obtinuata inapoi pe foc , lasam la foc mediu ,amestecand neincetat pana se ingroasa crema.

Mod de preparare glazura::

Pentru inceput puneti gelatina la hidratat in apa rece (50-60ml)

Puneti intr-un vas laptele condensat,sucul de lamaie si amestecati bine. Scurgeti gelatina de apa,lasati 1 lingura de apa pe ea si o introduceti cateva secunde(10) sa se topeasca,dupa care o puneti peste laptele condensat,omogenizati bine si adaugati colorant dupa prefereinte.

Turnati glazura peste prajitura si o dati la rece peste noapte,dimineata razuiti ciocolata alba si portionati prajitura.

Daca aveti intrebari nu ezitati sa ma intrebati,pana la urmatoarea reteta va doresc toate cele bune,cu drag Anyta! :* :*

PRODUSE FOLOSITE SI VANDUTE DE MINE:

Set Profesional 38 duze pentru ornat si decorat👉 https://goo.gl/CkJ5uP

Set Complet Duze Rusesti 👉https://goo.gl/ngHaUB

Platou Rotativ Torturi👉 https://goo.gl/VuFBNx

Coloranti Alimentari, Fondant,Etc.👉 https://goo.gl/oYaV5R

 

✔ YouTube AICI 👉 https://goo.gl/s5BJv7 

✔MA GASESTI SI PE FACEBOOK AICI 👉 https://www.facebook.com/anytacooking/

✔ TE INVIT SI IN GRUPUL NOSTRU DE PE FACEBOOK ( unde zilnic lumea posteaza retele facute acasa ,suntem PESTE 410.000 de membri activi ) 👉 https://www.facebook.com/groups/ReteteCulinareImpreuna/

4 Comments

  1. Mariana Velea spune:

    Am sa incerc rețeta dumneavoastra la cremă de zahar ars.Mie nu mia iesit niciodată.
    Sunt tare mulțumită de rețetele dumneavoastra.
    Va multumesc!

  2. Alexandrescu Manuela spune:

    Grazie Anita grazie

  3. Lili spune:

    Sunt atat de frumoase si invitante retetele dumneavoastra ca abia astept sa mai incerc.Multumim frumos!

  4. Valeria Heres spune:

    Multumesc Anyta pentru tot ce faci!…esti minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *