Pui pe sticla

Cozonac cu smantana pentru Rusalii
25 mai 2018
Tort cifra cu crema de macarpone si ciocolata alba
11 mai 2018
Toate

Pui pe sticla



Ingrediente:

- 1 pui de 2 kg

- ulei, apriximativ 100 ml

- sucul de la o lamaie

- piper

- boia

- sare

- vegeta

- rozmarin

Mod de preparare:

Am spalat puiul bine, apoi l-am lasat sa se scurga de apa 15 minute.
 
Intr-o farfurie am pus uleiul si toate celalalte ingrediente dupa gust.
 
Am uns puiul peste tot si l-am pus pe o sticla de bere (de 1 litru) in sticla am lasat 2 pahare de bere si am umplut-o cu apa (fara capac).
Am pus sticla in tava de la aragaz .
 
In tava am pus si cativa cartofi pe care i-am condimentat si stropit cu ulei + 1 pahar de apa (250 ml).
 
Am lasat puiul la cuptor la 180 de grade timp de 1 ora jumate. Din cand in cand mai deschideam si ungeam puiul cu sos din tava (cu ajutorul unei pensule).
 
Cartofii cand sunt copti ii scoateti nu ii lasati atata timp la cuptor. Eu i-am scos cu 20 de minute inainte.

Daca doriti puteti face si mujdei de usturoi, eu am facut 
 
A fost un adevarat deliciu, sper sa il incercati si voi.
 
Va pup cu drag, Anyta! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *