Pui cu sos alb de smantana si cus cus

Batoane Bounty de casa
4 martie 2018
Crema ganache de ciocolata
14 februarie 2018
Toate

Pui cu sos alb de smantana si cus cus



Ingrediente pui fraged:

- 1 pui/1 kg pulpe

- sare, piper

- 1 lingurita boia dulce

- cimbru uscat

- 1 lingura ulei

- 2 catei de usturoi

- 1/2 ardei rosu

- 1 cana apa

Sos de smantana:

- 1 ceapa mica

- 2 catei usturoi

- 200 ml apa

- 280 g smantana

- 1 lingurita amidon

- sare, piper

- marar tocat

Cus Cus:

- 250 ml apa

- 250 gr cus cus

- sare dupa gust

- 2 linguri ulei

- 20 gr unt


Mod de preparare pui fraged:

Puiul se spala bine.

Intr-un bol se pun condimentele, usturoiul tocat si uleiul si se amesteca.

Se pune carnea de pui si se amesteca bine cu acest amestec pana este complet acoperita.

Carnea condimentata se pune intr-o tigaie incinsa si se rumeneste carnea pe ambele parti.

La sfarsit se pune apa si ardeiul rosu taiat fasii.

Intr-o tava se aseaza carnea si se toarna sosul format in tigaie (strecurat)si se introduce in cuptorul incins la 200 de grade pentru 40 de minute. Din cand in cand se intoarce carnea.

Mod de preparare sos alb:

Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei si un cubulet mic de unt si se caleste ceapa si ustroiul tocate marunt, apoi se adauga apa calduta si se fierbe 5 minute.

Smantana se amesteca cu amidonul si se toarna in tigaie.

Fierbem sosul 3-4 minute amestecand incontinuu.

Condimenta cu marar, sare si piper.

Mod de preparare cus cus:

Intr-o cratita punem 250 ml apa la fiert, cu 2 linguri de ulei si sare dupa gust. Cand da in clocot o tragem de pe foc si adaugam cus cus-ul, lasam 5 minute asa, apoi adaugam 20 gr de unt si punem la foc mic, pentru 3 minute, amestecand incontinu cu o furculita.

Facand toate acestea o sa avem un pui fraged si delicios alaturi de un sos si o garnitura super delicioasa.

Daca doriti puteti face si alta garnitura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *