PRAJITURA VICTORIA CU NUCA

Tort cu crema de ciocolata alba
8 februarie 2019
Prajitura Floare De Colt
29 ianuarie 2019
Toate

Prajitura Victoria



Blat 1 :

-8 oua
-1 varf de cutit sare
-8 linguri zahar pudra
-4 linguri faina
-8 linguri nuca macinata
-1 lingura fulgi de cocos.

Blat 2 :

-6 albusuri
-10 linguri zahar pudra
-150 gr nuci taiate marunt
-2 linguri de faina.

Crema de vanilie::

-5 galbenusuri
-100 gr zahar
-40 gr amidon alimentar
-1 lingurita esenta de vanilie 
-500 ml lapte
-200 gr unt.

Crema de branza::

-300 gr crema de branza philadelphia
-150 gr zahar pudra.
-fulgi de ciocolata pentru decor,sau razuiti dintr-o ciocolata.


   PRAJITURA VICTORIA

O prajitura cu multa nuca,crema fina de vanilie si crema de branza philadelphia.

Mod de preparare blat 1::

Separati galbenusurile de albusuri.

Bateti albusurile spuma impreuna cu praful de sare si zaharul.

Adaugati peste bezea galbenusurile,fulgi de cocos ,nuca macinata,faina si omogenizati compozitia.

Tapetati o tava cu hartie de copt (37/27 cm)

Coaceti blatul in cuptorul preancalzit la 160 de grade timp de 30 de minute.

Dupa ce blatul s-a racit il taiati in doua,asa o sa avem doua foi.

Mod de preparare blat 2::

Bateti albusurile impreuna cu zaharul pana obtineti o bezea.

Adaugati faina,nucile si omogenizati bine.

Turnati compozitia in tava tapetata cu hartie si coaceti blatul in cuptorul preancalzit la 160 de grade timp de 25 de minute,pana cand bezeaua devine aurie.

Mod de preparare crema:

Diluati amidonul de porumb cu putin lapte rece.

Puneti restul de lapte la fiert,puneti in lapte esenta de vanilie.

Intre timp amestecati energic galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul devine cremos si se deschide la culoare.

In acest amestec adaugati amidonul dizolvat si amestecati bine.

Luati laptele de pe foc ,lasati sa se raceasca putin si turnati laptele caldut peste galbenusuri in fir subtrire amestecand neincetat.

Puneti compozitia obtinuata inapoi pe foc , lasati la foc mediu ,amestecand incontinuu pana se ingroasa crema.

Cand crema este gata o puneti intr-un bol , acoperiti crema cu folie de plastic si lasati sa se raceasca.

Cand crema este rece adaugati untul de la temperatura camere si mixati.

Asamblare :

Puneti o foaie din blatul ce ati taiat in doua,un strat de crema ,blatul de bezea,un strat de crema si cealalta parte de blat.

Mod de preparare crema de branza:

Puneti in bolul mixerului toate ingredientele si bateti pentru aproximativ 3 minute.

Intindeti crema peste prajitura si razuiti ciocolata.

Lasati prajitura peste noapte la frigider sau cel putin 3 ore.

Pana la urmatoarea reteta va doresc toate cele bune,cu drag,Anyta.  

 

Mod de preparare foi de mac:

Mixam spuma albușurile cu un praf de sare, adăugăm zaharul, mixând până se topește apoi adăugăm faina și macul. 

Amestecam cu o spatula pentru a nu se lăsa bezeaua.

Coacem in cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 15 minute in tava (25/37 cm) tapetata cu hârtie de copt.

Repetăm această operațiune și cu a doua foaie.

Mod de preparare foi de de bezea::

Mixam spuma albușurile cu un praf de sare, adăugăm zaharul, mixând până bezeaua devine ferma si lucioasă.

Adăugăm cele 3 linguri de ulei, amestecam cu o spatulă apoi cernem faina. Coacem bezeaua la 150 de grade timp de 15 minute.

Mod de preparare crema de vanilie:::

 

(vezi reteta video explicata pas cu pas aici: https://goo.gl/O6QSKg )

Diluam amidonul de porumb cu putin lapte rece.

Punem restul de lapte la fiert,punem in lapte esenta de vanilie.

Intre timp amestecam energic galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul devine cremos si se deschide la culoare.

In acest amestec adaugam amidonul dizolvat de la pasul 10 si amestecam bine.

Am luat laptele de pe foc ,lasam sa se raceasca putin si turnam laptele caldut peste galbenusuri (de la pasul 13) in fir subtrire amestecand neicetat.

Punem compozitia obtinuata inapoi pe foc , lasam la foc mediu ,amestecand neincetat pana se ingroasa crema.

Mod de preparare glazura::

Pentru inceput puneti gelatina la hidratat in apa rece (50-60ml)

Puneti intr-un vas laptele condensat,sucul de lamaie si amestecati bine. Scurgeti gelatina de apa,lasati 1 lingura de apa pe ea si o introduceti cateva secunde(10) sa se topeasca,dupa care o puneti peste laptele condensat,omogenizati bine si adaugati colorant dupa prefereinte.

Turnati glazura peste prajitura si o dati la rece peste noapte,dimineata razuiti ciocolata alba si portionati prajitura.

Daca aveti intrebari nu ezitati sa ma intrebati,pana la urmatoarea reteta va doresc toate cele bune,cu drag Anyta! :* :*

PRODUSE FOLOSITE SI VANDUTE DE MINE:

Set Profesional 38 duze pentru ornat si decorat👉 https://goo.gl/CkJ5uP

Set Complet Duze Rusesti 👉https://goo.gl/ngHaUB

Platou Rotativ Torturi👉 https://goo.gl/VuFBNx

Coloranti Alimentari, Fondant,Etc.👉 https://goo.gl/oYaV5R

 

✔ YouTube AICI 👉 https://goo.gl/s5BJv7 

✔MA GASESTI SI PE FACEBOOK AICI 👉 https://www.facebook.com/anytacooking/

✔ TE INVIT SI IN GRUPUL NOSTRU DE PE FACEBOOK ( unde zilnic lumea posteaza retele facute acasa ,suntem PESTE 410.000 de membri activi ) 👉 https://www.facebook.com/groups/ReteteCulinareImpreuna/

7 Comments

  1. Maria Baroianu spune:

    Buna seara Anyta în primul rînd îti multumesc pentru retetele minunate pe care le postezi .Eu sa sti ca am facut aproape toate retetele ce le postezi si sunt delicioase.Te pup 😘😘😘si te înbratisez cu mult drag .Mari Baroianu Madrid.

  2. Muresan Simona spune:

    Imi place pasticeria foarte mult,in special sa prepar pentu cele 3 fetize .Ieu locuiesc la Roma de 19ani.

  3. Ciolan Silvia spune:

    Mulțumesc pentru rețete, o sa le încerc cu plăcere.

  4. Elena Calota spune:

    Cele mai bune rețete, mă bucur din suflet ca ești prietena mea 😍😍😍😍😍ești o persoana minunata Anyta Cooking 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘

  5. Nadia spune:

    Toate bune şi gustoase! Sincer nu am cuvinte…FELICITĂRI!!! Anyta eşti minunata! Tot timpul ne încânți cu rețete bune…👍😘🤗

  6. Simona Voicu spune:

    Multumesc pentru retete,le voi incerca foarte curand,pentru ca arata apetisant.Va pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *