Prajitura ,,Televizor” sau ,,Budapesta” .

Prajitura Victoria cu nuca
17 octombrie 2018
Prajitura Bounty Bars
22 august 2018
Toate

Prajitura ,,Televizor" sau ,,Budapesta" .



Blat pandispan:

-7 oua
-150 gr zahar
-170 gr faina
-1 varf cutit de sare.

Foi:

-2 oua
-150 gr zahar
-75 ml ulei
-3 linguri cacao
-1/2 praf de copt
-500 gr faina
-90 ml lapte.

Crema:

-1 litru lapte
-200 gr zahar
-10 linguri faina
-coaja de la o lamaie mare
-1 lingura esenta de vanilie
-350 gr unt.

Glazura:

-3 linguri apa
-3 linguri cacao
-200 gr zahar
-50 gr unt.


Mod de preparare :

Mod de preparare blat:

Mixati ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa.

-Adaugti faina si incorporati. 

Turnati aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. (dimensiuni tava: 32/35).

Coaceti in cuptorul preincalzit, la 160 grade, pana se rumeneste usor deasupra. 

Lasati blatul deoparte sa se raceasca.

Mod de preparare foi:

Amestecati ingredientele lichide.

Adaugati ingredientele uscate si framantam pana obtineti un aluat pe care il impartiti in doua.

Coaceti foile pe dosul tavii,(10 minute,150 grade) dupa care le lasati sa se raceasca.

Mod de preparare crema:

Puneti intr-un vas laptele, zaharul,faina,coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Amestecati sa se omogenizeze la foc mic, amestecand continuu, pana cand compozitia se va ingrosa si va deveni ca o budinca. 

O acoperiti cu o folie alimentara ca sa nu prinda crusta si o lasati sa se raceasca.

Frecati untul, apoi adaugati crema rece, putin cate putin, si incorporati.

Impartiti crema in doua parti egale si incepeti ansamblarea prajituri.

Asezati mai intai o foaie cu cacao si intindeti peste ea jumate din crema.

Asezati deasupra blatul si apoi crema ramasa iar la final ultima foaie de cacao.

Mod de preparare glazura:

Puneti toate ingredientele pentru glazura intr-un vas si le fierbeti pana dau in clocot.

Lasam glazura deoparte sa se raceasca putin, apoi glazurai prajitura. 

Dati la frigider pana se intareste.

Sper sa va placa aceasta reteta de prajitura,eu sunt super incantata de ea, pana la urmatoarea reteta toate cele bune,cu drag Anyta!  

 

✔ PRODUSELE MELE:

➡Set Profesional 38 duze pentru ornat si decorat👉 https://goo.gl/E1JpEu

➡Set Complet Duze Rusesti 👉https://goo.gl/gqDrdf

✔ YouTube AICI 👉 https://goo.gl/s5BJv7 

✔MA GASESTI SI PE FACEBOOK AICI 👉 https://www.facebook.com/anytacooking/

✔ TE INVIT SI IN GRUPUL NOSTRU DE PE FACEBOOK ( unde zilnic lumea posteaza retele facute acasa ,suntem mai multi de 300.000 de membrii ) 👉 https://goo.gl/zS2M2B

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *