Prajitura Rigo Jancsi

Prajitura o noapte la venetia
3 noiembrie 2018
Prajitura Victoria cu nuca
17 octombrie 2018
Toate

Prajitura Rigo Jancsi



Blat:

(aceste ingrediente sunt pentru 1 blat, 

vom avea nevoie de 2 blaturi )

– 4 oua

– 4 linguri zahar

– 2 linguri de ulei

– 2 linguri cacao

– 4 linguri de faina

– 1 lingurita praf de copt.

Crema:

-450 ml smantana pentru frisca
-450 gr ciocolata 50 %cacao
-120 gr zahar
-120 gr unt
-12 gr gelatina.

Glazura:

-200 g ciocolata
-80 ml smantana pentru frisca
-1 lingura unt
-un praf sare

Sirop:

-150 ml apa,zahar dupa gust si putina esenta de rom,se amesteca toate ingredientele pana se topeste zaharul si lasam la rece.


Mod de preparare :

Mod de preparare blat:

Bateti ouale spuma impreuna cu zaharul aprox 2 minute.

Se adauga uleiul,cacaua, faina praful de copt.

Omogenizam bine.

Se toarna compozitia intr-o tava de aprox. 25/35 cm tava, niveland usor suprafata.

Coacem blatul la 160 grade pentru aproximativ 15 de minute (faceti testul cu scobitoarea).

Se lasa apoi la racit,coaceti apoi inca un blat in acelasi mod.

Mod de preparare crema:

Intr-o oala puneti smantana pentru frisca,cand da in clocot adaugati zaharul si ciocolata,trageti oala de pe foc,amestecati incontinuu pana se topeste, apoi adaugati si untul,amestecati energic.

Lasati crema la frigider peste noapte sau cel putin 3 ore.

Hidratati gelatina in apa rece pentru 10-15 minute,dupa care scurgeti surplusul de apa si o dizolvati la microunde(atentie sa nu se incalzeasca tare)

Turnati gelatina peste crema rece si mixati pana obtineti o crema pufoasa.

Mod de preparare glazura:

Incalzeste smantana pentru frisca la foc mediu pana cand sta sa dea in clocot.

Toarn-o apoi peste ciocolata tocata cat mai marunt si las-o deoparte pentru 2 minute.

Amesteca usor compozitia pana ce se omogenizeaza, apoi incorporeaza untul la temperatura camerei.

Ansamblare prajitura:

Insiropati primul blat,puneti crema ,insiropati al 2-lea blat si il puneti peste crema.

Glazurati prajitura si decorati cu ce doriti, eu am decorat cu nuca.

Daca va place prajitura mea ,nu uitati sa distribuiti,va doresc un sfarsit de saptamana minunat,va salut cu drag,Anyta! 

 

Mod de preparare foi de mac:

Mixam spuma albușurile cu un praf de sare, adăugăm zaharul, mixând până se topește apoi adăugăm faina și macul. 

Amestecam cu o spatula pentru a nu se lăsa bezeaua.

Coacem in cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 15 minute in tava (25/37 cm) tapetata cu hârtie de copt.

Repetăm această operațiune și cu a doua foaie.

Mod de preparare foi de de bezea::

Mixam spuma albușurile cu un praf de sare, adăugăm zaharul, mixând până bezeaua devine ferma si lucioasă.

Adăugăm cele 3 linguri de ulei, amestecam cu o spatulă apoi cernem faina. Coacem bezeaua la 150 de grade timp de 15 minute.

Mod de preparare crema de vanilie:::

 

(vezi reteta video explicata pas cu pas aici: https://goo.gl/O6QSKg )

Diluam amidonul de porumb cu putin lapte rece.

Punem restul de lapte la fiert,punem in lapte esenta de vanilie.

Intre timp amestecam energic galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul devine cremos si se deschide la culoare.

In acest amestec adaugam amidonul dizolvat de la pasul 10 si amestecam bine.

Am luat laptele de pe foc ,lasam sa se raceasca putin si turnam laptele caldut peste galbenusuri (de la pasul 13) in fir subtrire amestecand neicetat.

Punem compozitia obtinuata inapoi pe foc , lasam la foc mediu ,amestecand neincetat pana se ingroasa crema.

Mod de preparare glazura::

Pentru inceput puneti gelatina la hidratat in apa rece (50-60ml)

Puneti intr-un vas laptele condensat,sucul de lamaie si amestecati bine. Scurgeti gelatina de apa,lasati 1 lingura de apa pe ea si o introduceti cateva secunde(10) sa se topeasca,dupa care o puneti peste laptele condensat,omogenizati bine si adaugati colorant dupa prefereinte.

Turnati glazura peste prajitura si o dati la rece peste noapte,dimineata razuiti ciocolata alba si portionati prajitura.

Daca aveti intrebari nu ezitati sa ma intrebati,pana la urmatoarea reteta va doresc toate cele bune,cu drag Anyta! :* :*

PRODUSE FOLOSITE SI VANDUTE DE MINE:

Set Profesional 38 duze pentru ornat si decorat👉 https://goo.gl/CkJ5uP

Set Complet Duze Rusesti 👉https://goo.gl/ngHaUB

Platou Rotativ Torturi👉 https://goo.gl/VuFBNx

Coloranti Alimentari, Fondant,Etc.👉 https://goo.gl/oYaV5R

 

✔ YouTube AICI 👉 https://goo.gl/s5BJv7 

✔MA GASESTI SI PE FACEBOOK AICI 👉 https://www.facebook.com/anytacooking/

✔ TE INVIT SI IN GRUPUL NOSTRU DE PE FACEBOOK ( unde zilnic lumea posteaza retele facute acasa ,suntem PESTE 410.000 de membri activi ) 👉 https://www.facebook.com/groups/ReteteCulinareImpreuna/

11 Comments

  1. Costache elisabeta spune:

    Super bune rețete dvs.

  2. eugenia spune:

    Prajituri,bune si gustoase,va multumesc se fac cu multa dragoste rabdare,un sfarsit de saptamana placut.,¡!

  3. Gabriela Steendam Traistaru spune:

    Buna ..pentru blat folosim ingredientele impartite in 2, sau pentru fiecare blat ingredientele de mai sus ? Multumesc frumos!

  4. Cicilia Elena Constantin spune:

    Buna seara,

    Retete frumoase, practice, gustoase prezentate intr-o maniera apetisanta! Felicitari si admiratie!
    Am avut cateva reusite delicioase!
    Multumesc!
    O intrebare: o abonare pe e-mail este posibila?
    Multumesc ! – Ganduri bune!

  5. Ildiko spune:

    Retete foarte bune di apetisante multumom frumos

  6. Magdalena Nour spune:

    Mulțumim pentru rețetă Anyta!! 👏👏👍👍☘☘ O sa incerc această rețetă cu siguranță!! Pupici 😘😘

  7. Radu Elena spune:

    Multumesc frumos scumpa mea prietena te pup si iti doresc un ,,Paste Fericit “si sanatate si fericire alaturi de cei dragi tie!

  8. Mariana Purcaru spune:

    Mulțumesc frumos pentru rețetă, sigur am sa o pregătesc.

  9. Maria T spune:

    Minunate aceste prajituri.Multumim pentru efortul pe care il depui pt.a ne sprijini in alegerea si obtinerea acestor produse de calitate.Felicitari pentru ceeace faci cu atata daruire.!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *