Prajitura o noapte la venetia

Pilaf la cuptor cu carne de pui
3 noiembrie 2018
Prajitura Rigo Jancsi
26 octombrie 2018
Toate

Prajitura o noapte la venetia



Pentru blatul cu cocos:

-6 albusuri
-6 linguri zahar
-80 gr cocos
-5 linguri faina

Pentru blatul de cacao:

-4 oua
-4 linguri zahar
-4 linguri faina
-2 linguri cacao
-1/2 lingurita praf copt
-esenta rom.

Crema:

-12 galbenusuri
-200 gr zahar
-1 litru lapte
-80 gr amidon de porumb
-2 linguri esenta de vanilie.

Sirop:

-250 ml apa
-2-3 linguri de zahar
-esenta de rom.(toate ingredientele se pun la foc pana se dizolva zaharul).Cu acest sirop insiropati blatul.

Glazura de ciocolata:

-150 gr ciocolata
-50 gr unt
-7 linguri lapte.

-Puneti toate ingredientele pe baie de abur pana se topesc in totalitate.


O prajitura delicioasa si super usor de facut,mai jos va las reteta poate doriti sa o faceti si voi.

Mod de preparare blat:

Mixam albusurile spuma apoi adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea.

Adaugam faina si cocosul si amestecam pana la omogenizare.

Intindeti compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25\35) si lasam tava deoparte.

Mixam spuma albusurile. Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea.

Adaugam galbenusurile unul cate unul, le incorporam, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt.

Omogenizam si intindem in tava peste blatul cu cocos.

Coacem la 150 grade circa 25 de minute,(tava de 35/25).

Mod de preparare crema:

Diluati amidonul de porumb cu putin lapte rece.

Puneti laptele la fiert impreuna cu esenta de vanilie.

Amestecati galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare.

Adaugati amidonul dizolvat peste oua,

Puneti laptele cald peste galbenusuri in fir subtire si amestecati neincetat.

Puneti compozitia la foc mic pana se ingroasa,dupa care o lasati sa se raceasca putin si o turnati peste blatu rece si insiropat.

Turnati glazura rece peste crema de vanile rece,decorati dupa propriul gust.

Dati prajitura la frigider peste noapte,pana la urmatoarea reteta va doresc toate cele bune si spor la treaba ,cu drag Anyta Kerekes  

 

Mod de preparare foi de mac:

Mixam spuma albușurile cu un praf de sare, adăugăm zaharul, mixând până se topește apoi adăugăm faina și macul. 

Amestecam cu o spatula pentru a nu se lăsa bezeaua.

Coacem in cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 15 minute in tava (25/37 cm) tapetata cu hârtie de copt.

Repetăm această operațiune și cu a doua foaie.

Mod de preparare foi de de bezea::

Mixam spuma albușurile cu un praf de sare, adăugăm zaharul, mixând până bezeaua devine ferma si lucioasă.

Adăugăm cele 3 linguri de ulei, amestecam cu o spatulă apoi cernem faina. Coacem bezeaua la 150 de grade timp de 15 minute.

Mod de preparare crema de vanilie:::

 

(vezi reteta video explicata pas cu pas aici: https://goo.gl/O6QSKg )

Diluam amidonul de porumb cu putin lapte rece.

Punem restul de lapte la fiert,punem in lapte esenta de vanilie.

Intre timp amestecam energic galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul devine cremos si se deschide la culoare.

In acest amestec adaugam amidonul dizolvat de la pasul 10 si amestecam bine.

Am luat laptele de pe foc ,lasam sa se raceasca putin si turnam laptele caldut peste galbenusuri (de la pasul 13) in fir subtrire amestecand neicetat.

Punem compozitia obtinuata inapoi pe foc , lasam la foc mediu ,amestecand neincetat pana se ingroasa crema.

Mod de preparare glazura::

Pentru inceput puneti gelatina la hidratat in apa rece (50-60ml)

Puneti intr-un vas laptele condensat,sucul de lamaie si amestecati bine. Scurgeti gelatina de apa,lasati 1 lingura de apa pe ea si o introduceti cateva secunde(10) sa se topeasca,dupa care o puneti peste laptele condensat,omogenizati bine si adaugati colorant dupa prefereinte.

Turnati glazura peste prajitura si o dati la rece peste noapte,dimineata razuiti ciocolata alba si portionati prajitura.

Daca aveti intrebari nu ezitati sa ma intrebati,pana la urmatoarea reteta va doresc toate cele bune,cu drag Anyta! :* :*

PRODUSE FOLOSITE SI VANDUTE DE MINE:

Set Profesional 38 duze pentru ornat si decorat👉 https://goo.gl/CkJ5uP

Set Complet Duze Rusesti 👉https://goo.gl/ngHaUB

Platou Rotativ Torturi👉 https://goo.gl/VuFBNx

Coloranti Alimentari, Fondant,Etc.👉 https://goo.gl/oYaV5R

 

✔ YouTube AICI 👉 https://goo.gl/s5BJv7 

✔MA GASESTI SI PE FACEBOOK AICI 👉 https://www.facebook.com/anytacooking/

✔ TE INVIT SI IN GRUPUL NOSTRU DE PE FACEBOOK ( unde zilnic lumea posteaza retele facute acasa ,suntem PESTE 410.000 de membri activi ) 👉 https://www.facebook.com/groups/ReteteCulinareImpreuna/

1 Comment

  1. georgeta spune:

    O prajitura deosebita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *