Prajitura mere entremet

Cornuri pufoase cu gem
12 iunie 2019
Cheesecake cu capsuni fara coacere
10 iunie 2019
Toate

Prajitura mere entremet



Reteta mere entremet 

Vom avea nevoie de forma pentru mere de la Pavoni , 

se poate comanda aici

Jeleu:

-300 gr mere verzi taiate cubulete

-50 ml limoncello

-300 ml suc de mere

-3 gr gelatina

-1/2 lamaie

-20 gr zahar sun sfert de lingurita de scortisoara

Mousse de ciocolata alba:

-350 gr de ciocolata alba

-350 ml smantana pentru frisca

-6 gr de gelatina

-1 lingurita esenta de vanilie si 180 ml lapte integral cu 35% grasime.

Glazura oglinda:

-150 gr de zahar

-150 gr lapte condensat

-150 gr ciocolata alba

-150 gr glucoza(sirop) ( se poate comanda de la mine

-75 gr apa

-10 gr gelatina.

Mod de preparare jeleu:

Pentru inceput hidratam gelatina in apa rece timp de 10 minute. Punem sucul de mere,zaharul,scortisoara si merele taiate cubulete intr-o cratita si le calim timp de 10-15 minute. Dupa ce au trecu cele 15 minute ,adaugam gelatina scursa,amestecam bine si luam de pe foc. Punem jeleul de mere in semisfere (aprox 30 de gr) dupa care le congelam.

Mod de preparare mousse:

Pentru inceput hidratam gelatina in apa rece timp de 10 minute. Pe baie de aburi vom topi ciocolata alba si pe de alta parte incalzim lapteleimpreuna cu esenta de vanilie. Cand laptele este caldadaugam gelatina scursa bine de apa si o amestecam pana cand aceasta se dizolva. Turnam laptele peste ciocolata topita ,amestecam energic pana se omogenizeaza ,dupa care lasam sa ajunga la temperatura camerei. Dupa ce amestecul de lapte si ciocolata a ajuns la temperatura camerei ,batem smantana pentru frisca pana cand observam ca este semibatuta si cu miscari circulare o adaugam peste ciocolata. Scoatem jeleul de mere din congelator ,unim cate 2 parti pentru a forma bile rotunde. Pentru a obtine aceasta forma frumoasa de mere vom folosi forma de la Pavoni,daca doriti si dvs forma , o puteti comanda de aici

Mod de preparare Glazura :

Puneti gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un vas puneti apa,zaharul si glucoza la fiert. Cand incepe sa fiarba trageti de pe foc si amestecati incontinuu pana se dizolva ingredientele. Adaugati ciocolata alba rupta bucatele peste zahar si glucoza ,amestecati pana se topeste in totalitate. Scurgeti gelatina si adaugati-o ,amestecati energic. Lasati sa se raceasca,sa ajunga la temperatura camerei. Adaugati laptele condensat si colorant, eu recomand in  gel . Amestecati bine bine, glazura trebuie sa aiba 30 de grade cand glazuram merele ,iar merele sa fie congelate. Scoateti merele congelate din forma, le glazurati si le asezati pe un biscuite,dupa care le lasati la frigider,in decurs de cateva ore pot fi consumate.

Sper sa va placa aceasta super reteta ,daca ceva nu intelegeti va invit pe canalul meu de youtube ,acolo o sa gasiti aici si reteta video, pupici!!

PRODUSE RECOMANDATE DE MINE:

Set Profesional 38 duze pentru ornat si decorat👉 https://goo.gl/CkJ5uP

Set Complet Duze Rusesti 👉https://goo.gl/ngHaUB

Platou Rotativ Torturi👉 https://goo.gl/VuFBNx

Coloranti Alimentari, Fondant,Etc.👉 https://goo.gl/oYaV5R

 

✔ YouTube AICI 👉 https://goo.gl/s5BJv7 

✔MA GASESTI SI PE FACEBOOK AICI 👉 https://www.facebook.com/anytacooking/

✔ TE INVIT SI IN GRUPUL NOSTRU DE PE FACEBOOK ( unde zilnic lumea posteaza retele facute acasa ,suntem PESTE 410.000 de membri activi ) 👉 https://www.facebook.com/groups/ReteteCulinareImpreuna/

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *