Prajitura Frumoasa Adormita

Alba ca zapada/ Lamaita
23 iulie 2018
Indiene
12 iulie 2018
Toate

Prajitura Frumoasa Adormita



Foi:

-150 gr miere de albine
-140 gr nuca macinata
-500 gr faina de tip 000
-70 gr unt cu minim 80% grasime
-80 gr zahar 
-2 oua
-1 lingurita rom (esenta)- sau esenta de vanilie
-un praf de sare
-1 lingurita praf de copt.

Crema:

-250 gr mascarpone
-550 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
-130 gr zahar 
-1 lingurita esenta de vanilie.
-50 gr nuca macinata.

Glazura:

-130 gr ciocolata alba
-60 ml smantana pentru frisca
-50 gr ciocolata neagra.


Mod de preparare foi :

Intr-un vas punem mierea,zaharul,ouale mimixam pana devin cremoase.

Adaugam untul moale si mixam pana se incorporeaza,apoi,adaugam nuca si amestecam cu o spatula, punem romul sau esenta de vanilie,adaugam si faina amestecata cu praful de copt si framantam bine pana obtinem un aluat omogen nelipicios.Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare.

Punem aluatul intr-o punga sau folie si lasam la frigider aproximativ 2 ore.

Odata trecute cele 2 ore,impartim aluatul in 4 parti egale,intindeti foile pe o tava cu diametrul de 30/24 cm ,aluatul taiat de la marginile foiilor pastram si formam o alta foaie la final,deci asa vom avea 5 foi.

Coacem foile la 150 de grade aproximativ 10 minute,fiti atente sa nu se arda.

Mod de preparare crema :

Intru-un vas punem mascarponele la temperatura camerei,frisca rece,zaharul si mizam pana obtinem o crema,adaugam esenta de vanilie si nuca macinata.

Mod de preparare glazura:

Peste ciocolata alba punem smantana pentru frisca fierbinte,si amestecam energic.

Topim ciocolata neagra si o punem intr-un pos cu dui pentru a face lini fine.

Asamblare prajitura :

In tava in care am copt foile am pus hartie de copt si am umplut foile cu crema. Lasati prajitura la rece pentru aprozimativ 4 ore. Glazurati prajitura cu ciocolata alba iar cu cea neagra trasati linii de ciocolata neagra(asta inainte sa se intareasca ciocolata alba) Cu ajutorul unei scobitori trasam linii perpendiculare pe cele de ciocolata neagra, in ambele sensuri alternativ. Dati prajitura la frigider peste noapte ,apoi o puteti servii☺ Va doresc spor la treaba,cu drag ,Anyta!😘😘😘😘🌹

Inscrie-te si tu in grupul meu Retete Culinare Impreuna si posteaza

tot ce gatesti ,te asteptam cu drag :)

4 Comments

  1. Anyta Cooking spune:

    Eu am facut exact asa cum am scris in reteta si a iesit perfect. Va pup

  2. Myky Minea spune:

    Sunteți o doamnă super,și toate rețelele de sunt delicioase.

  3. Elena jenica andronescu spune:

    Ador. Rețetele tale sunt f bune felicitari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *