Prajitura Floare De Colt

PRAJITURA VICTORIA CU NUCA
7 februarie 2019
Tort Amandina
25 ianuarie 2019
Toate

Prajitura floare de colt



Blat cacao::

-6 oua
-6 linguri de zahar
-4 linguri faina
-2 linguri cacao
-1 lingurita praf de copt
-1 praf de sare.

Blat de bezea si cocos::

-4 albusuri
-6 linguri de zahar
-120 gr fulgi de cocos.

Crema:

-5 galbenusuri
-100 gr zahar
-40 gr amidon alimentar
-200 ml frisca lichida indulcita
-1 lingurita esenta de vanilie 
-500 ml lapte
-200 gr ananas din compot ,taiat bucatele.
-200 gr unt.

Sirop::

-150 ml apa 
-3 linguri zahar

Puneti apa intr-un vas pe foc ,impreuna cu zaharul

si cand zaharul s-a topit lasati la racit.


Mod de preparare blat 1: :

Separati galbenusurile de albusuri,adaugati praful de sare,zaharul si mixati pana obtineti o bezea.

Cand aveti bezeaua formata, adaugati galbenusurile si mixati foarte putin,adaugati praful de cacao,faina,praful de copt si omogenizati bine.

Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt(tava 25/35) si coaceti blatul in cuptorul preancalzit la 170 de grade timp de 10 minute.

Mod de preparare blat de bezea si cocos:

Separati galbenusurile de albusuri.

Bateti albusurile impreuna cu zaharul pana cand obtineti o bezea.

Turnati fulgii de cocos peste bezea si omogenizati bine cu miscari circulare de sus in jos.

Scoateti blatul de cacao din cuptor si intindeti bezeaua peste el cat de bine puteti.

Dati blatul din nou in cuptorul preancalzit la 170 de grade timp de 10 minute.

Mod de preparare crema:

Diluati amidonul de porumb cu putin lapte rece.

Puneti restul de lapte la fiert,puneti in lapte esenta de vanilie.

Intre timp amestecati energic galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul devine cremos si se deschide la culoare.

In acest amestec adaugati amidonul dizolvat si amestecati bine.

Luati laptele de pe foc ,lasati sa se raceasca putin si turnati laptele caldut peste galbenusuri in fir subtrire amestecand neincetat.

Puneti compozitia obtinuata inapoi pe foc , lasati la foc mediu ,amestecand incontinuu pana se ingroasa crema.

Cand crema este gata o puneti intr-un bol , acoperiti crema cu folie de plastic si lasati sa se raceasca.

Cand crema este rece adaugati untul de la temperatura camere si mixati.

Puneti bucatile de ananas peste crema si omogenizati.

Insiropati prajitura si intindeti crema peste ea.

Bateti cele 200 ml de frisca si ò intindeti peste crema.

Decorati prajitura cu ciocolata alba razuita si o lasati la frigider peste noapte.

Daca va place reteta mea nu uitati sa distribuiti,va salut cu drag,Anyta!

Mod de preparare foi de mac:

Mixam spuma albușurile cu un praf de sare, adăugăm zaharul, mixând până se topește apoi adăugăm faina și macul. 

Amestecam cu o spatula pentru a nu se lăsa bezeaua.

Coacem in cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 15 minute in tava (25/37 cm) tapetata cu hârtie de copt.

Repetăm această operațiune și cu a doua foaie.

Mod de preparare foi de de bezea::

Mixam spuma albușurile cu un praf de sare, adăugăm zaharul, mixând până bezeaua devine ferma si lucioasă.

Adăugăm cele 3 linguri de ulei, amestecam cu o spatulă apoi cernem faina. Coacem bezeaua la 150 de grade timp de 15 minute.

Mod de preparare crema de vanilie:::

 

(vezi reteta video explicata pas cu pas aici: https://goo.gl/O6QSKg )

Diluam amidonul de porumb cu putin lapte rece.

Punem restul de lapte la fiert,punem in lapte esenta de vanilie.

Intre timp amestecam energic galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul devine cremos si se deschide la culoare.

In acest amestec adaugam amidonul dizolvat de la pasul 10 si amestecam bine.

Am luat laptele de pe foc ,lasam sa se raceasca putin si turnam laptele caldut peste galbenusuri (de la pasul 13) in fir subtrire amestecand neicetat.

Punem compozitia obtinuata inapoi pe foc , lasam la foc mediu ,amestecand neincetat pana se ingroasa crema.

Mod de preparare glazura::

Pentru inceput puneti gelatina la hidratat in apa rece (50-60ml)

Puneti intr-un vas laptele condensat,sucul de lamaie si amestecati bine. Scurgeti gelatina de apa,lasati 1 lingura de apa pe ea si o introduceti cateva secunde(10) sa se topeasca,dupa care o puneti peste laptele condensat,omogenizati bine si adaugati colorant dupa prefereinte.

Turnati glazura peste prajitura si o dati la rece peste noapte,dimineata razuiti ciocolata alba si portionati prajitura.

Daca aveti intrebari nu ezitati sa ma intrebati,pana la urmatoarea reteta va doresc toate cele bune,cu drag Anyta! :* :*

PRODUSE FOLOSITE SI VANDUTE DE MINE:

Set Profesional 38 duze pentru ornat si decorat👉 https://goo.gl/CkJ5uP

Set Complet Duze Rusesti 👉https://goo.gl/ngHaUB

Platou Rotativ Torturi👉 https://goo.gl/VuFBNx

Coloranti Alimentari, Fondant,Etc.👉 https://goo.gl/oYaV5R

 

✔ YouTube AICI 👉 https://goo.gl/s5BJv7 

✔MA GASESTI SI PE FACEBOOK AICI 👉 https://www.facebook.com/anytacooking/

✔ TE INVIT SI IN GRUPUL NOSTRU DE PE FACEBOOK ( unde zilnic lumea posteaza retele facute acasa ,suntem PESTE 410.000 de membri activi ) 👉 https://www.facebook.com/groups/ReteteCulinareImpreuna/

2 Comments

  1. Valeria spune:

    Multumesc Anyta ,
    pentru rețetele deosebite !

  2. Olteanu georgica spune:

    Vă mulțumesc mult pentru rețete și vă doresc mult succes in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *