Prajitura EXCELENT

Crema de zahar ars
6 ianuarie 2019
Pilaf la cuptor cu carne de pui
3 noiembrie 2018
Toate

Prajitura EXCELENT



Blatul cu ciocolata:

-4 albusuri
-6 linguri zahar
-4 linguri faina
-75 g ciocolata topita
-1/2 plic praf de copt

Blatul cu nuca de cocos:

-4 albusuri
-6 linguri zahar
-75 g nuca de cocos
-1 lingura faina
-1/2 plic praf de copt

Crema:

-8 galbenusuri
-200 g zahar
-200 g ciocolata
-250 g unt sau margarina
-300 ml frisca bătută cu 250 gr.mascarpone

In plus :

-400 ml smantana lichida sau frisca 
-250 gr.mascarpone
-50 g zahar pudra

Decor :

cacao

ciocolata răzuiți

nuca de cocos si cafea Opțional


Pentru iubitorii de ciocolata 🍫și nuca de cocos 🥥,una dintre cele mai bune prăjituri : Prăjitura EXCELENT

Mod de preparare :

1.Pentru blatul cu ciocolata, mixeaza spuma albusurile cu zaharul pana cand se formeaza o bezea tare.

2.Incorporeaza ciocolata topita si in final faina amaestecata in prealabil cu praful de copt.

3.Toarna compozitia obtinuta intr-o tava cu dimensiunea de 25 x 30 cm tapetata cu hartie de copt.

4.Introdu tava la cuptorul preincalzit la 180 C timp de cca 12 – 15 minute.

5.La fel se prepara si se coace si blatul cu nuca de cocos.

Crema.
1.Pentru a pregati crema, mixeaza galbenusurile cu zaharul si pune intr-o craticioara.

2.Pune vasul la bain-marie si gateste timp de aproximativ 15 minute, amestecand ocazională

3.Adauga ciocolata si imediat dupa ce se topeste ia de pe foc si lasa sa se raceasca bine de tot.

4.Cand crema se raceste, incorporeaza untul putin cate putin și apoi Adaugă și frisca bătută cu mascarpone.

5.Distribuie uniform jumatate din crema peste blatul cu nuca de cocos.

6.Aseaza blatul cu ciocolata si distribuie restul de crema.

Prajitura se tine la frigider, pentru cateva ore sau chiar peste noapte.Eu ca sa accelerez procedeul de răcire am băgat prăjitura la congelator Ptr.40 min.

7.Intre timp cât prăjitura sta la rece mixeaza smantana sau frisca lichida cu zaharul pudra și mascarpone pana cand vei obtine o frisca tare.

8.Intinde uniform frisca si decoreaza prajitura cu Ingredientele menționate mai sus
Pofta buna😋😊🤗

Iar blaturile eu le-am însiropat puțin ca nu îmi plac prăjiturile seci ☺️

Blatul cu cocos l-am insiropat cu un amestec din lapte,zahar și esența de vanilie,iar cel cu ciocolata l-am însiropat cu ciocolata calda și esența de rom 😉😊iese un deliciu așa

Aceasta reteta (si pozele) sunt facute de doamna Elena Georgeta si au fost preluate cu acordul ei de pe grupul culinar Retete Culinare Impreuna unde ea este moderatoare. Iti multumim ELENA pentru aceasta reteta fantastica!!!

Mod de preparare foi de mac:

Mixam spuma albușurile cu un praf de sare, adăugăm zaharul, mixând până se topește apoi adăugăm faina și macul. 

Amestecam cu o spatula pentru a nu se lăsa bezeaua.

Coacem in cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 15 minute in tava (25/37 cm) tapetata cu hârtie de copt.

Repetăm această operațiune și cu a doua foaie.

Mod de preparare foi de de bezea::

Mixam spuma albușurile cu un praf de sare, adăugăm zaharul, mixând până bezeaua devine ferma si lucioasă.

Adăugăm cele 3 linguri de ulei, amestecam cu o spatulă apoi cernem faina. Coacem bezeaua la 150 de grade timp de 15 minute.

Mod de preparare crema de vanilie:::

 

(vezi reteta video explicata pas cu pas aici: https://goo.gl/O6QSKg )

Diluam amidonul de porumb cu putin lapte rece.

Punem restul de lapte la fiert,punem in lapte esenta de vanilie.

Intre timp amestecam energic galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul devine cremos si se deschide la culoare.

In acest amestec adaugam amidonul dizolvat de la pasul 10 si amestecam bine.

Am luat laptele de pe foc ,lasam sa se raceasca putin si turnam laptele caldut peste galbenusuri (de la pasul 13) in fir subtrire amestecand neicetat.

Punem compozitia obtinuata inapoi pe foc , lasam la foc mediu ,amestecand neincetat pana se ingroasa crema.

Mod de preparare glazura::

Pentru inceput puneti gelatina la hidratat in apa rece (50-60ml)

Puneti intr-un vas laptele condensat,sucul de lamaie si amestecati bine. Scurgeti gelatina de apa,lasati 1 lingura de apa pe ea si o introduceti cateva secunde(10) sa se topeasca,dupa care o puneti peste laptele condensat,omogenizati bine si adaugati colorant dupa prefereinte.

Turnati glazura peste prajitura si o dati la rece peste noapte,dimineata razuiti ciocolata alba si portionati prajitura.

Daca aveti intrebari nu ezitati sa ma intrebati,pana la urmatoarea reteta va doresc toate cele bune,cu drag Anyta! :* :*

PRODUSE FOLOSITE SI VANDUTE DE MINE:

Set Profesional 38 duze pentru ornat si decorat👉 https://goo.gl/CkJ5uP

Set Complet Duze Rusesti 👉https://goo.gl/ngHaUB

Platou Rotativ Torturi👉 https://goo.gl/VuFBNx

Coloranti Alimentari, Fondant,Etc.👉 https://goo.gl/oYaV5R

 

✔ YouTube AICI 👉 https://goo.gl/s5BJv7 

✔MA GASESTI SI PE FACEBOOK AICI 👉 https://www.facebook.com/anytacooking/

✔ TE INVIT SI IN GRUPUL NOSTRU DE PE FACEBOOK ( unde zilnic lumea posteaza retele facute acasa ,suntem PESTE 410.000 de membri activi ) 👉 https://www.facebook.com/groups/ReteteCulinareImpreuna/

2 Comments

  1. Geta Petcu spune:

    Multumesc pentru retete.

  2. Iepure Lola spune:

    Prăjiturile arată incredibil!Cred ca sunt și bune!Mulțumim pentru rețete și sfaturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *