Prăjitura cu nuca de cocos si cirese

Cheescake japonez cu fructe
16 iunie 2018
Tort padurea neagra
11 iunie 2018
Toate

Prăjitura cu nuca de cocos si cirese



Blat:

- 4 oua

- 200 ml lapte

- 120 ml ulei

- 150 g faina

- 200 g zahar

- 50 g cacao

- 10 g praf de copt

- 1 lingurita esenta de vanilie

Crema:

- 100 g ciocolata alba

- 80 g nuca de cocos

- 400 ml lapte

- 2 galbenusuri

- 1 lingura amidon

- 150 g zahar

- 250 ml frisca lichida

- 10 g gelatina

- 1 lingurita esenta de vanilie

- 500 gr cirese fără samburi

Dimensiuni tava: 24×24 cm


Mod de preparare blat:

Ouale se separa; galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva, apoi se adauga uleiul, laptele si vanilia.

Dupa omogenizare se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaua.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza, cu o spatula, in cealalta compozitie, amestecand prin rasturnare.

Compozitia rezultata se imparte in doua boluri egale pentru a se coace doua foi egale.

Tava se unge cu unt, atat pe baza cat si pe pereti si se tapeteaza cu hartie de copt.

Se toarna compozitia dintr-un bol si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute, la temperatura medie.

Se lasa sa se raceasca in cuptorul oprit, apoi se scoate din forma si se coace cealalta foaie.

Mod de preparare crema:

Intr-o cratita se pune laptele si nuca de cocos si se un pe foc pana dau intr-un clocot, apoi se pune intr-o strecuratoare si se preseaza foarte bine pana fulgii de cocos raman aproape uscati.

Laptele se pune din nou in cratita impreuna cu ciocolata pana ce aceasta se topeste.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga esenta de vanilie si amidonul, la sfarsit se adauga amestecul de lapte, ciocolata si nuca de cocos.

Compozitia rezultata se pune din nou in cratita si se pune pe foc mic, amestecand incontinuu, pana se ingroase,se lasa deoparte sa se racoreasca.

Gelatina se hidrateaza in 2-3 lg de apa rece, apoi se dizolva pe bain-marie sau cateva secunde la microunde.

Gelatina dizolvata se incorporeaza in crema de cocos, amestecand energic.

Frisca se bate spuma tare si se incorporeaza in crema de cocos, racita.

Am asezat o foaie de blat, am insiropat-o cu sirop de zahar si am pus 1/3 din crema de cocos, cirese si inca 1/3 din crema de cocos, am nivelat, am pus a doua foaie si restul de crema.

Tava se pune la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Se decoreaza cu nuca de cocos rumenita, ciocolata alba si visine.

Eu ador aceasta prăjitura, daca aveti intrebari va rog sa le lăsați în comentarii. Va pup, cu drag, Anyta!

4 Comments

  1. GINA spune:

    De ce nu o pot printa?

  2. Madalina spune:

    Pot face prajitura si cu visine conservate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *