Prajitura cu mere si bezea

Gogosi pufoase
26 aprilie 2018
Rulada cu crema de mascarpone si lamaie
20 aprilie 2018
Toate

Prajitura cu mere si bezea



Ingrediente:

- 2,500 kg mere

- 500 gr faina

- 200 gr zahar pudra

- 250 gr margarina

- 1 lamaie

- 6 oua 

- 1 lingura esenta de vanilie

- 1 lingurita scortisoara

- 1 praf de copt

- 100 gr zahar


Mod de preparare:

Separati galbenusurile de albusuri.

Amestecati praful de copt cu faina.

Mixati galbenusurile, margarina si cele 100 de grame de zahar, pana devin cremoase.

Adaugati o lingura de esenta de vanilie si faina putin cate putin pana pana cand obtineti un aluat consistent.

Luati un sfert din aluat, il invetiti in folie de bucatarie si lasati la congelator oentru 25 de minute.

Cealalta parte de aluat o intindeti pe o hartie de copt si o transferati intr-o tava cu diametrul de 35/25 cm.

Curatati merele, le razuiti si le stoarceti de zeama.

Adaugati peste mere zeama de la lamaie, 1 lingura de scortisoara, 3 linguri de zahar pudra si zahar vanilat, daca doriti (eu nu am pus).

Intindeti merele in tava peste aluat si dati pentru 25 de minute la cuptor, la 160 de grade.

Intre timp bateti albusurie cu zaharul pudra pana obtineti o bezea.

Odata trecute cele 25 de minute, scoateti tava din cuptor si asezati bezeaua peste mere, scoateti aluatul din congelator si razuiti-l peste bezea.

Dati din nou tava la cuptor pentru aproximativ 5-8 minute, pana prinde culoare aluatul razuit, la 150-160 de grade, doar partea de sus a cuptorului.

Cand e gata, o scoateti si o lasati sa se raceasca 30 de minute, o pudrati cu zahar si e numai buna de servit.

Eu sper sa va placa si voua la fel de mul ca si noua.

Pana la urmatoarea reteta sa aveti spor!  Cu drag, Anyta! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *