Prăjitura cu ciocolata albă și căpșuni

Iahnie de fasole in pâine de casă cu ciolan afumat și kaizer
5 iulie 2018
Tort dobos
4 iulie 2018
Toate

Prăjitura cu ciocolata albă și căpșuni



Blat:

-9 ouă 
-9 linguri zahar
-3 linguri sucul de la o lamaie 
-75 gr.unt 
-9 linguri făină

Crema :

-900 ml frișcă 
-150gr. zahăr pudră 
-Ciocolata albă 300 gr 
-Frișcă fierbinte 150 ml.
-1 esență de vanilie 
-600 gr.mascarpone 
-Gelatina 18 gr.

Jeleul de capsuni :

-Capsuni congelate 600.gr.
-Zahar 150 gr.
-Apa 150 ml.
-Coaja de la o lamaie plus sucul 
-Gelatina 18 gr.


Mod de preparare:

Punem într-un bol ouale cu zahărul și le mixam cu telul 5 min. pana se dizolvă zahărul, apoi punem sucul de la lămâie ,untul topit si mixam din nou un minut. Adaugam faina si batem cu telul până nu mai rămân cocoloașe.

Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si dăm compozitia la cuptor pentru 20 min. la 180°C.
După ce sa copt , lăsăm la racit si o tăiem pe jumate in părți egale.

Ne apucăm de crema. batem frisca cu zahărul până se întărește.
Separat punem ciocolata cu frisca fierbinte si mestecam până cand ciocolata sa topit,punem esenta de vanilie,mascarpone si mixam, turnam gelatina hidratata peste ingrediente si mixam un min.

Turnam frisca peste crema de ciocolata si mixam din nou până se încorporează toate ingredientele. 
Punem un sfert din crema peste blaturile separate,intindem uniform si o punem la congelator ptr.10 min.

Între timp ne ocupam de jeleul de capsuni 
Punem capsunile într-un bol,deasupra punem zahărul,apa,coaja de lămâie și sucul,amestecam si le punem la fiert ptr.10 min.Le luam de pe foc,le trecem printr-o sita si amestecăm cu gelatina hidratata.

Punem siropul rezultat la racit 10 min.
Scoatem blaturile de la congelator si punem 2,3 linguri din jeleul rezultat peste crema de ciocolata.Dam din nou la congelator încă 10 min.Suprapunem blaturile unul peste celalalt si punem ultimul strat de crema alba peste jeleu si dăm prajitura din nou inca 10 min la congelator .

 Scoatem prajitura din congelator,  turnam jeleul rămas deasupra și dam la frigider ptr.3 ore.,Decoram cu capsuni si ciocolată albă, sau dupa placul fiecăruia.

" Sper sa va placa aceasta reteta ,eu am facut pentru copilasii mei"- Elena Georgeta - moderatoare pe grupul culinar Retete Culinare Impreuna 

Puteti vedea postare de pe grup aici!

✔ PRODUSELE MELE:

➡Set Profesional 38 duze pentru ornat si decorat👉 https://goo.gl/E1JpEu

➡Set Complet Duze Rusesti 👉https://goo.gl/gqDrdf

✔ YouTube AICI 👉 https://goo.gl/s5BJv7 

✔MA GASESTI SI PE FACEBOOK AICI 👉 https://www.facebook.com/anytacooking/

✔ TE INVIT SI IN GRUPUL NOSTRU DE PE FACEBOOK ( unde zilnic lumea posteaza retele facute acasa ,suntem mai multi de 300.000 de membrii ) 👉 https://goo.gl/zS2M2B

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *