Piersicute Fragede

Gomboti cu prune
17 aprilie 2018
Chiftelute in sos de tomate, mazare si cartofi prajiti
11 aprilie 2018
Toate

Piersicute Fragede



Aluat:

- 5 oua

- 250 ml ulei

- 250 gr zahar

- 1 praf de sare

- 1 lingura esenta de vanilie

- coaja de la o lamaie

- 1 praf de copt

- 850 gr aprox faina, tip 000.

Umplutura:

- 1 borcan dulceata caise

- Plus ce scoatem din interiorul fursecurilor, amestecam cu dulceata si gata umplutura! :)

Decor:

- colorant galben

- colorant rosu

- zahar pentru tavalit piersicutele.


Mod de preparare aluat:

Separati galbenusurile de albusuri.

Bateti albusurile cu praful de sare si zaharul, pana obtineti o spuma consistenta.

Peste galbenusuri turnati uleiul ca la maioneza.

Incorporati galbenusurile in albusurile batute.

Cerneti faina si incorporati-o in oua, impreuna cu praful de copt.

Adaugati coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Cand obtineti un aluat nelipicios, dar nici tare, formati bilute, de marimea unei nuci (o sa las si o poza unde o sa vedeti cam ce forma e nevoie) nu foarte rotunde, lasati spatiu intre ele pentru ca o sa creasca.

Coaceti fursecurile la 150 de grade cu ventilatie, timp de 12 minute.

Ansamblare fursecuri:

Lasati fursecurile sa se raceasca.

Cu ajutorul unui cutit scobiti in interior (partea inferioara, o sa va arat o poza).

Miezul scos il folositi la umplutura.

Umpleti piersicutele cu umplutura de gem/dulceata.

In 2 farfurii puneti lapte, il colorati (nu e nevoie de multa cantitate, 150 ml pentru fiecare culoare).

Colorati pe o parte, apoi pe alta ,asta depinde de preferintele voastre, eu am vrut sa para mai naturale, coapte.

Dupa ce ati colorat piersicile, le lasati 5 minute sa se zvante, pe un prosop de bucatarie, apoi le dati prin zahar.

Daca aveti sa le puneti codite, GENIAL!

Sper sa va placa piersicutele mele, daca da, va astept cu poze.

Pana la urmatoarea postare sa aveti spor! Cu drag, Anyta!  

3 Comments

  1. Gheorghita Gabriela spune:

    Felicitări și multumiri

  2. Kety5 spune:

    Bună sint Kety vreau și eu mai multe rețete de prajituri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *