Mucenici moldovenesti cu nuca

Cheesecake OREO fara coacere
8 martie 2019
Tort Ferrero Rocher si Nutella fara coacere
22 februarie 2019
Toate

Mucenici moldovenesti cu nuca



(Daca tineti post nu puneti oua,in loc de unt puneti ulei si in loc de lapte apa.)

Mucenici:

-550gr faina 000
- 1 pliculet drojdie uscata (10gr)
- 250ml lapte
- 60gr unt
- 2 galbenusuri
- 5 linguri de zahar
- 1 praf de sare
- 1 lingurite esenta de vanilie.
- coaja de la o portocala.

Sirop:

- 200ml apa
- 100gr zahar
- 1 lingura esenta de vanilie.

Decor:

- 4 linguri de miere pentru uns mucenicii
- 150 gr nuca macinata .


Mod de preparare crema:

Am pus laptele si untul intr-o oala la foc pana sa topit untul.

Apoi am lasat sa se raceasca ,adica,sa pot framanta cu el,sa fie caldut.

Am pus intr-un lighean faina si drojdia.

Intr-un bol adanc am pus zaharul, un praf de sare, esenta de vanilie si cele 2 galbenusuri si am amestecat usor.

Am pus si laptele cu untul topit (caldut), am adaugat coaja de portocala si am amestecat ca sa se omogenizeze.

Aceasta compozitie am turnat-o peste faina si am framantat.

Cantitatea de faina difera de tipul de faina folosit daca aluatul e lipicios mai puneti putina faina,sau,poate ,mai aveti nevoie de putin lapte.

Framantati aproximativ 10 minute.

Am uns aluatul cu putin ulei,l-am acoperit cu un prosopsi l-am lasat sa dospeasca la loc cald ferit de curent,pentru aproximativ o ora.

Dupa ce a crescut aluatul,am modelat mucenicii.

Am impartit aluatul in 2 jumatati, apoi fiecare jumatate in 6 bucatele (12 bucatele in total).

Fiecare bucatica de aluat am modelat-o mai intai in forma de snur (undeva intre 35 si 40cm lungime).

Am lipit capetele snurului formand un cerc, apoi am rasucit cercul pentru a forma cifra 8.

La fel am facut si cu cealalta parte de aluat.

Am asezat mucenicii in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt,lasand ceva distanta intre ei ca sa aiba loc sa creasca.

Am lasat mucenicii sa se odihneasca vreo 20 de minute.

Dupa ce au trecut cele 20 de minute am uns mucenicii moldovenesti cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si am pus tava in cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru cuptorul electric) timp de 20 de minute (sau pana se rumenesc frumos).

In timp ce mucenicii moldovenesti se coc,pregatim siropul.

Am pus 100gr zahar si 200ml apa intr-o craticioara, pe aragaz, si am lasat sa fiarba 4-5 minute (din momentul in care a dat in clocot).

Dupa ce am luat craticioara de pe foc am adaugat si esenta de vanilie si am lasat siropul sa se racoreasca.

Mucenicii si siropul fiind gata, ne putem apuca de insiropat. Cand ii insiropam, mucenicii trebuie sa fie calduti iar siropul la fel.

Am luat cate un mucenic, l-am scufundat in siropul de zahar si l-am intors de 2-3 ori de pe o parte pe cealalta ca sa absoarba putin lichid.

Puteti tine mucenicii mai mult sau mai putin in sirop, in functie de cat de insiropati ii vreti.

Dupa insiropare, am asezat mucenicii pe un platou ca sa se zvinte putin. I-am uns apoi cu miere pe fiecare in parte si am presarat deasupra nuca macinata.

Foarte pufosi, insiropati si aromati, mucenicii moldovenesti sunt pur si simplu minunati,cu siguranta o sa mai fac o tura😂

Pana la urmatoarea reteta sa aveti spor,cu drag Anyta!😘😘

PRODUSE FOLOSITE SI RECOMANDATE DE MINE:

Set Profesional 38 duze pentru ornat si decorat👉 https://goo.gl/CkJ5uP

Set Complet Duze Rusesti 👉https://goo.gl/ngHaUB

Platou Rotativ Torturi👉 https://goo.gl/VuFBNx

Coloranti Alimentari, Fondant,Etc.👉 https://goo.gl/oYaV5R

 

✔ YouTube AICI 👉 https://goo.gl/s5BJv7 

✔MA GASESTI SI PE FACEBOOK AICI 👉 https://www.facebook.com/anytacooking/

✔ TE INVIT SI IN GRUPUL NOSTRU DE PE FACEBOOK ( unde zilnic lumea posteaza retele facute acasa ,suntem PESTE 410.000 de membri activi ) 👉 https://www.facebook.com/groups/ReteteCulinareImpreuna/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *