Indiene

Prajitura Frumoasa Adormita
13 iulie 2018
Iahnie de fasole in pâine de casă cu ciolan afumat și kaizer
5 iulie 2018
Toate

IndieneCojile de indiene:

-3 ouă mari
-75 g zahăr tos
-100 g făină
-un praf de sare

Ganache de ciocolată:

-100 g ciocolată amăruie cu 40-50% cacao
-1 lingură zahăr
-200 g smântână pentru frişcă
-1 lingură rom brun (sau 1 linguriţă esenţă de rom)

Asamblare şi decor:

-800 ml sirop cu rom
-300 g fondant cu cacao 
-250-300 g frişcă bătută
-bănuţi deciocolata 


Mod de preparare :

Se încinge cuptorul la 175 de grade şi se pregătesc două tăvi de aragaz care se tapetează cu hârtie de copt. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, se adaugă zahărul în ploaie şi se bat în continuare până când se topeşte zahărul şi se obţine o bezea tare. Se adaugă gălbenuşurile, apoi se încorporeaza făina, cu ajutorul unei spatule, având grijă să nu iasă aerul din bezea. Compoziţia trebuie să fie spumoasă şi aerată, pentru ca în timpul coacerii cojile noastre să crească şi să se bombeze.

Se transferă compoziţia într-o pungă de ornat tăiată la capăt şi se poşează în tavă discuri de dimensiuni egale (cu diametrul de 6 cm), la distanţă de 2-2,5 cm unele de altele (ne putem ajuta de o altă foaie pe care desenăm cercuri, inserată sub foaia de copt). Se introduc în cuptor ambele tăvi odată, pentru 15-20 minute, sau până când cojile de indiene se rumenesc frumos. Dacă cuptorul nu coace uniform, după 15 minute întoarcem tăvile şi eventual le inversăm poziţia în cuptor.

Când sunt gata, se scot din cuptor şi se lasă să se răcească în tavă. Apoi se grupează câte două, alegându-le în aşa fel încât să se potrivească la dimensiuni.

Pentru ganache, se înfierbântă smântâna pentru frişcă împreună cu zahărul, se toarnă peste ciocolată, se lasă 2 minute, apoi se amestecă până se topeşte ciocolata si se obţine o compoziţie omogenă. Se pune la frigider până se răceşte complet (minim 2 ore – sau 30 minute la congelator, dacă ne grăbim), apoi se mixează la viteză mare 1-2 minute, până se obţine o cremă fină. Se adaugă romul şi se transferă într-o pungă de ornat.

După ce se răcesc complet, cojile se însiropează scufundându-le 4-5 secunde în sirop, apoi se aşază înapoi în tavă.

Fondantul se topeşte pe plita cu inducţie (la 75-80 de grade) sau direct pe flacăra aragazului dată la minim, amestecând ca să nu se lipească. Câte o coajă din fiecare pereche se glasează cu fondant pe partea bombată. Vom avea deci jumătate dintre coji glasate. Cojile neglasate se asază cu partea plată în sus pe chesele de hârtie sau platou şi se umplu cu ganache. Se acoperă cu jumătăţile glasate, apoi se decorează cu frişcă şi bănuţi de ciocolată.

Se păstrează la rece până la servire. Din această reţetă ies 12 indiene a câte 100-115 g fiecare

NOTE 

Siropul se prepară din 200 g zahăr + 600 ml apă, fiert, amestecat cu 3 linguri rom (sau 1 lingura esenta de rom) şi apoi răcit)
Fondantul cu cacao poate fi înlocuit cu ciocolata topită, în care se adaugă puţin ulei (200 g ciocolata + 2 linguri ulei)
Bănuţii de ciocolată pot fi înlocuiţi cu ciocolată rasă, fructe confiate sau proaspete, după preferinţă

RETETA (si pozele) APARTIN DOAMNEI ELENA GEORGETA si au fost preluate cu acordul ei de pe grupul culinar Retete Culinare Impreuna . Multumim frumos Georgeta si pentru acesta reteta superba !!!

2 Comments

  1. Veluta Kalmar spune:

    Mulțumesc cu toată inima ! Mare bucurie îmi faceți ! Mulțumesc !

  2. Magdalena spune:

    Mulțumesc mult pentru rețete 🥧🥧🥧😍😍❤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *