Gomboti cu prune

Crochetas cremoase de pui
18 aprilie 2018
Piersicute Fragede
12 aprilie 2018
Toate

Gomboti cu prune



Ingrediente:

- 300 g cartofi

- sare

- 30 ml ulei

- 1 ou

- 100 g făină

- 12 prune mici

- 50 g unt

- 50 g pesmet

- zahăr pudră

- scorţişoară pisată

- zahăr vanilat


Mod de preparare crema:

Cartofii se fierb în apă cu sare 30 de minute.

Prunele se desfac şi se curăţă de sâmburi, apoi se lasă la scurs.

Cartofii fierţi se curăţă de coajă, se zdrobesc şi se amestecă cu uleiul.

Când compoziţia s-a răcit, se adaugă făina şi oul. Se amestecă până când se obţine un aluat omogen.

Se pune pe foc o oală cu 2 l de apă, în care se adaugă sare.


Prunele scurse se acoperă cu aluat. Se dau prin făină şi se pun pe rând în apa clocotită. Se lasă să fiarbă la foc mic, 10 – 15 minute, cand gombotii sunt fierti se ridica la suprafata apei, atunci ii puteti scoate.


Într-o tigaie încinsă se rumeneşte pesmetul în unt.

Găluştele fierte se scot din apă şi se lasă la scurs. Se tapetează cu pesmet, apoi se pudrează cu zahăr, scorţişoară şi se pot servi.

Eu am dublat cantitatile deoarece suntem o familie mare.

Sper sa va fie de folos.

Pana la urmatoarea reteta sa aveti spor la gatit!  Cu drag, Anyta! 

4 Comments

  1. Zamfirache spune:

    Deși am 61 de ani , tot mai am de învățat.Multumesc pentru rețete.Te îmbrățișez cu drag.Un weekend minunat.

  2. Fetiță Lenuța spune:

    Felicitări și mulțumim pentru rețetă! Sunt foarte gustoși și ne plac mult gomboții cu prune, întregii familii.
    O duminică frumoasă vă doresc și la cât mai multe rețete pentru că sunt minunate și de folos !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *