Gogosi pufoase

Tort cifra cu crema ganache si blat de cacao
9 mai 2018
Prajitura cu mere si bezea
23 aprilie 2018
Toate

Gogosi pufoase



Ingrediente:

- 500 g faina

- 200 ml lapte 

- 30 g unt

- 30 ml ulei 

- 25 gr drojdie

- 2 oua

- 3-4 linguri de zahar

- esenta de vanilie

- coaja rasa de la 1/2 lamaie

- un praf de sare

- zahar pudra (pentru pudrat)


Mod de preparare:

Dizolvati drojdia in 50 ml lapte caldut.

Restul de lapte il incalziti impreuna cu zaharul, atat doar cat acesta sa se topeasca, adaugati si esenta de vanile.

Intr-un vas puneti faina pe care o amestecati cu drojdia inmuiata in lapte, ouale, untul topit, praful de sare, coaja rasa de lamaie si laptele caldut.

Framantati aluatul pana se omogenizeaza, dupa care adaugari uleiul si mai framantati 5-10 minute pana se desprinde de pe peretii vasului.

Lasati aluatul sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul, cam 1 ora.

Din aluatul crescut intindeti o foaie de 5-6 mm grosime.

Taiati gogosile cu un pahar si le lasati sa creasca aproximativ 30 de minute, apoi le prajiti pe ambele parti in ulei incins.

Le scoateti pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul.

Dupa ce s-au racorit, le pudrari cu zahar si le serviti 

Pana la urmatoarea reteta va doresc toate cele bune! Cu drag, Anyta! 

5 Comments

  1. Toma Tantica spune:

    Astazi o să fac gogosele dupa aceasta reteta

  2. Mariana Mihalache spune:

    Am facut sunt bune,multumim

  3. Mariana Mihalache spune:

    Am facuto ,bune .multumim

  4. Ramona spune:

    Am probar aceasta reteta si gogosile su iesit minunate. Multumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *