Cozonac Secuiesc ( Kürtös Kalács )

Supa de pui cu galuste
19 iunie 2019
Cornuri pufoase cu gem
12 iunie 2019
Toate

Cozonac Secuiesc ( Kürtös Kalács )



Ingrediente:

-750 gr. făină 
-300 ml. lapte călduț 
-30 gr. drojdie proaspătă 
-2 ouă 
-60 gr. zahăr 
-100 gr. unt topit 


Cozonac Secuiesc sau Kurtoskalacs  ,neavând formele adecvate si jar afara puteti improviza si sa pregatiti in casa aceasta reteta superba pe sticle invelite in aluminiu la cuptor. Nu veti regreta!

 

Mod de preparare:

Mod de preparare:


Se pune faina într-un bol, se face o gropita in mijloc unde punem drojdia cu laptele călduț si il lăsăm să dospeasca 10-15 min . Intre timp amestecăm ouăle cu zahărul și untul topit. Dupa ce au trecut cele 15 minute, se pun restul de ingrediente amestecate in prealabil si se frământă un aluat care se lasă la dospit o oră.

Între timp pregătim formele și le ungem cu unt . Când aluatul este gata il intindem fasii lungi si le rulam pe forma. Incalzim cuptorul la 200 de grade si dam colacii la cuptor pentru 10 min dupa care îi scoatem, ii ungem cu unt , trecem cozonacii prin zahăr și ii mai dăm la cuptor pentru inca 10 min. După ce au trecut si ultimele 10 min , scoatem colacii din cuptor si ii lăsăm un pic sa se răcească ca sa poata iesi ușor din formă. Poftă bună si spor la treabă 😘

Alte sfaturi > Zaharul nu se va carameliza complet in cuptor dar imediat ce-l scoateti din cuptor puteti carameliza zaharul cu ajutorul unei torte de bucatarie. Optional puteti decora cu nuca macinata, scortisoara, nuca de cocos ies foarte bune si aceste variante . 

Pozele si reteta apartin doamnei Frost Gianina-Gabriela, ea a  postat reteta pe grupul nostru Retete Culinare Impreuna-Anyta Cooking si a fost preluata cu acordul ei . Multumim frumos pentru aceasta reteta minunata !

PRODUSE RECOMANDATE DE MINE:

Set Profesional 38 duze pentru ornat si decorat👉 https://goo.gl/CkJ5uP

Set Complet Duze Rusesti 👉https://goo.gl/ngHaUB

Platou Rotativ Torturi👉 https://goo.gl/VuFBNx

Coloranti Alimentari, Fondant,Etc.👉 https://goo.gl/oYaV5R

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. Ildiko spune:

    Arata bine multumesc pt reteta am sa fac si eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *