Cozonac pufos cu smantana,nuca,cacao si rahat

Pasca cu branza dulce,smantana si stafide fara aluat
21 aprilie 2019
Reteta Papanasi
10 aprilie 2019
Toate

Cozonac pufos cu smantana,nuca,cacao si rahat



Salveaza acum aceasta reteta de cozonac pufos cu smantana , nuca, cacao si rahat dulce ! Aceasta reteta in opinia mea este cea mai buna , cozonacii ies foarte pufosi ,aromati , se rup fasii , nu creapa ,cresc foarte bine si ies exact asa cum si-ar dori orice gospodina !

 

Ingrediente aluat:

-1 kg faina
-7 gălbenușuri
-coaja de la 1 lamaie
-coaja de la 1 portocala
-250g zahăr
-300ml lapte cald
-50g unt moale
-50 ml ulei
-45 gr drojdie proaspata
-200 gr de smântâna
-1 lingura esenta de vanilie


Ingrediente crema :

-5 albușuri
-400 g de nuca măcinată
-150g de zahăr
-2 linguri cacao
-1 lingura esența de rom
-250 gr rahat.

Mod de preparare aluat:

Făina se cerne si pregătim maiaua.

Intr-un vas punem drojdia cu 1 lingurița de zahăr , 4 linguri de lapte călduț ,1 lingura faina amestecam energic si lasam sa isi dubleze volumul.

După ce maiaua își dublează volumul o punem peste făina.

Adaugam gălbenușurile de ou, lămâia portocala si laptele căldut în care am dizolvat zaharul si am pus vanilia.

Adagam si smantana,untul si uleiul,apoi framantam cam 20 de minute in total.

Lasam la dospit 1 ora buna.

Mod de preparare crema:

Bateti bine albusurile cu zaharul pana devin o bezea,apoi adaugati nuca, romul și cacaoa .

Am impartit aluatul in patru parti egale,am intins cu sucitorul,am pus crema,apoi rahatul dupa care am impletit și îl mai las la crescut in tăvi aproximativ 20 de minute.

Inainte sa bag cozonaci in cuptor iam uns cu galbenus de ou,am presarat zahar granulat si cateva nuci.

La cuptor tinem 1 ora la 160 de grade la ventilatie ,daca vedeti ca incep sa se negreasca pe deasupra de la caldura puneti peste ei o hartie de copt.

Va doresc spor la treaba cu drag Anyta!

PRODUSE RECOMANDATE DE MINE:

Set Profesional 38 duze pentru ornat si decorat👉 https://goo.gl/CkJ5uP

Set Complet Duze Rusesti 👉https://goo.gl/ngHaUB

Platou Rotativ Torturi👉 https://goo.gl/VuFBNx

Coloranti Alimentari, Fondant,Etc.👉 https://goo.gl/oYaV5R

 

✔ YouTube AICI 👉 https://goo.gl/s5BJv7 

✔MA GASESTI SI PE FACEBOOK AICI 👉 https://www.facebook.com/anytacooking/

✔ TE INVIT SI IN GRUPUL NOSTRU DE PE FACEBOOK ( unde zilnic lumea posteaza retele facute acasa ,suntem PESTE 410.000 de membri activi ) 👉 https://www.facebook.com/groups/ReteteCulinareImpreuna/

12 Comments

  1. Zaharia Mioara spune:

    E super rețeta de cozonaci este axact rețetă clasica de cozonac așa o am și eu de la bunica mea de la Moldova 👍🌹🌹🌹🌹felicitări pentru tot ce faceți și pentru grupul acesta minunat, o zi frumoasă și succes în continuare 🌸🌸🌸🌸🌸

  2. Cristina spune:

    Multumesc frumos!

    Se poate framanta aluatul la robot?

  3. Fasola maricica spune:

    O sa incerc reteta de cozonac da Paste…multumesc !

  4. Maya spune:

    Ce cel.de smintina ati folosit??multumesc mult…

  5. Laura spune:

    Ce fel de smantana ati folosit?

  6. Tina spune:

    Cati cozonaci ies din aceasta reteta?

  7. borcsa vetuta spune:

    Bunâ.Aș vrea sa va intreb pe ce treapta a cuptorului puneti tava cu cozonaci la copt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *