Cozonac cu smantana pentru Rusalii

Tort cu crema de branza, ciocolata alba si piersici
30 mai 2018
Pui pe sticla
14 mai 2018
Toate

Cozonac cu smantana pentru Rusalii



Ingrediente aluat:

- 1 kg faina

- 7 gălbenușuri 

- coaja de la 1 lamaie

- coaja de la 1 portocala

- 250 g zahăr 

- 300 ml lapte cald

- 50 g unt moale

- 50 ml ulei

- 45 gr drojdie proaspata

- 200 gr de smântâna

- 1 lingura esenta de vanilie

- 1 lingurița de sare

Ingrediente crema:

- 7 albușuri 

- 400 g de nuca măcinată 

- 150 g de zahăr

- 2 linguri cacao

- 1 esența de rom


Mod de preparare aluat:

Făina se cerne si pregătim maiaua.

Intr-un vas punem drojdia cu 1 lingurița de zahăr, 4 linguri de lapte călduț, 1 lingura faina, amestecam energic si lasam sa isi dubleze volumul.

După ce maiaua își dublează volumul o punem peste făina.

Adaugam gălbenușurile de ou, lămâia, portocala si laptele căldut în care am dizolvat zaharul si am pus vanilia.

Adagam si smantana, untul si uleiul, apoi framantam cam 25 de minute.

Trantiti aluatul de masa de vreo 5 ori  pentru a scoate aerul din el si il lasati la dospit 1 ora buna.

Mod de preparare crema:

Bateti bine albusurile cu zaharul pana devin o bezea, apoi adaugati nuca, romul și cacaua .

Am impartit aluatul in patru parti egale, am intins cu sucitorul, am pus crema si apoi am impletit și îl mai las la crescut in tăvi aproximativ 1 h.

Inainte sa bag cozonacii in cuptor i-am uns cu galbenus de ou, am presarat semințe de mac și cateva nuci.

La cuptor ii tin 1 ora, la 150 de grade, daca vedeti ca incep sa se negreasca pe deasupra de la caldura puneti peste ei o hartie de copt.

Va doresc spor la treaba! Cu drag, Anyta! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *