Cornuri pufoase cu gem

Cozonac Secuiesc ( Kürtös Kalács )
13 iunie 2019
Prajitura mere entremet
11 iunie 2019
Toate

Cornuri pufoase cu gem



Ingrediente:

-30 ml apă călduță
-15 gr. drojdie proaspătă
-20gr. zahăr 
-70 gr. unt
-140 gr. iaurt cu zahăr 
-320 gr. făină 
-Un galbenus 
-Puțină sare 
-Gem ( care va place )

 

 

 


Mod de preparare:

Punem apa calduta intr-un bol impreuna cu zaharul ,  drojdia , uleiul ,galbenusul,iaurtul  si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de mana . ( Cantitea de faina poate varia in functie de tipul acesteia ) . Acoperim si lasam aluatul la odihnit aprox 20 de minute . Dupa ce au trecut cele 20 de minute , pe blatul de lucru unde am pus putina faina , impartim aluatul in 12 parti ( triunghiuri ) , le umplem cu o linguita de  gem si rulam usor pana obtinem cornurile. Am asezat cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt , vom lasa la loc caldut inca 40 de minute pana isi dubleaza volumul si mai cresc . Dupa ce au trecut cele 40 de minute ungem cornuletele cu ou batut si le coacem la 200  de grade timp de 10 - 20 de minute. Vor iesi super pufoase si delicioase .

Pozele si reteta apartin doamnei Aurelia Panca  , ea a  postat reteta pe grupul nostru Retete Culinare Impreuna-Anyta Cooking si a fost preluata cu acordul ei . Multumim frumos pentru aceasta reteta minunata !

PRODUSE RECOMANDATE DE MINE:

Set Profesional 38 duze pentru ornat si decorat👉 https://goo.gl/CkJ5uP

Set Complet Duze Rusesti 👉https://goo.gl/ngHaUB

Platou Rotativ Torturi👉 https://goo.gl/VuFBNx

Coloranti Alimentari, Fondant,Etc.👉 https://goo.gl/oYaV5R

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *