Cornulete fragede cu rahat, de post

Crema caramel cu frisca
27 martie 2018
Crema de mascarpone
13 martie 2018
Toate

Cornulete fragede cu rahat, de post



Ingrediente:

- 500 ml apa minerala

- 5 linguri zahar

- 50 gr drojdie proaspata

- 200 ml ulei

- 1 lingurita sare

- arome (coaja de lamaie, portocala, esenta de vanilie sau ce vreti voi) 

- 1 kg faina 000

- 300 gr rahat (puteti umple cornuletele cu gem, nuca, etc.)


Mod de preparare:

Dizolvati drojdia in putina apa calduta si o lingura de faina.
 
Faceti un crater in faina si puneti drojdia, lasati 10 minute. Odata trecute cele 10 minute adaugati ingredientele ramase si framantati, pana obtineti un aluat nelicpicios.
 
Lasati la dospit 1 ora.

Formati cornuletele si le coaceti la 150 de grade timp de 15 minute, dupa care le dati prin zahar pudra.

Merita incercate! Eu am ramas impresionata cat de bune sunt, fiind de post fara lapte, oua...

Pana la urmatoarea reteta sa aveti spor!
Va pup pe toti. Cu drag, Anyta!

 

7 Comments

  1. Lenuța Dehelean spune:

    Mulțumesc pentru rețetele ce le postați.Sunteti extraordinara.Felicitari.

  2. Eniko spune:

    Multumesc pentru reteta,am ezitatputin,daca o fac sau nu,dar a meritat.Au iesit super bune!Astept si alte retete de post.Multumesc!

  3. Gabriela Gheorghiță spune:

    Mulțumesc Anyta. Eu făceam fără drojdie și invers 2 părți ulei și 1 apa, sau borș

  4. Adriana Ellina spune:

    In retete de cornulete spui ca trebuie sa punem drojdie proaspata dar daca nu am si nu gasesc pentru ca nu sint in tara cea uscata nu poate fi folosita?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *