Chiftelute in sos de tomate, mazare si cartofi prajiti

Piersicute Fragede
12 aprilie 2018
Pasca cu branza dulce si smantana, fara aluat
3 aprilie 2018
Toate

Chiftelute in sos de tomate, mazare si cartofi prajiti



Ingrediente chiftele:

- 1,500 kg carne de porc amestecata cu de vita

- 2 oua

- putina sare

- 1 pahar de lapte

- 3 linguri de usturoi si patrunjel

- 3 felii de paine

Sosul de tomate:

- 1 cutie de mazare

- 3 morcovi

- 1 ceapa

- putina sare

- 200 gr pasta de rosii


Mod de preparare:

Incepem prin a face chiftelele.
Peste carnea tocata punem 2 oua, usturoiul, patrunjelul, inmuiem painea in lapte si o punem in compozitie, sare dupa gust si framantam.
Formam chiftele rotunde si le frigem in uleiul incins.
 
Pregatim sosul.
In putin ulei fierbinte punem morcovul, ceapa si lasam sa se rumeneasca, apoi punem mazarea, pasta de tomate si mai lasam 5 minute la foc potrivit, dupa care adaugam chiftelele, le acoperim cu apa si condimentam.
Lasam sa fiarba cam o jumatate de ora la foc mediu.
Eu le-am servit cu cartofi prajiti. Se pot servi si cu pilaf orez sau pure de cartofi.
 
Sper sa va placa si voua la fel de mult ca si copiilor mei si mie.
Bineinteles, daca aveti nelamuriri nu ezitati sa ma intrebati 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *